Σχολή των Μηλέων
Η σχολή ιδρύθηκε το 1814 από τους δασκάλους του γένους Άνθιμο Γαζή, Γρηγόριο Κωνσταντά και Δανιήλ Φιλιππίδη. Λειτούργησε ως το 1821. Στα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν υπέστη σοβαρές ζημιές και πολλά βιβλία και χάρτες χάθηκαν, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε στο κτίριο του δημοτικού σχολείου, το οποίο το 1941 κάηκε από τους Γερμανούς. Σήμερα η βιβλιοθήκη φιλοξενεί περισσότερους από 3.000 τίτλους και πολλά χειρόγραφα της Μηλιώτικης Σχολής αλλά και πολλά σύγχρονα βιβλία και περιοδικά.
Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών
Ο ιστορικός ναός οικοδομήθηκε την περίοδο της τουρκοκρατίας, με ειδικό τρόπο ώστε εξωτερικά να μην μοιάζει με ναό – γι’ αυτό και δεν υπάρχει καμπαναριό. Στο εσωτερικό του υπάρχουν περίτεχνες τοιχογραφίες, ένα υπέροχο τέμπλο, ενώ κάτω από το πάτωμα κρύβεται ένα σύστημα από κανάλια και πηγάδια που εξασφαλίζει τη στεγανότητα και την άριστη ποιότητα του ήχου.
Το τρενάκι του Πηλίου - Σιδηροδρομικός Σταθμός Μηλέων
Το ξακουστό τρενάκι του Πηλίου ή αλλιώς «Μουτζούρης» φτιάχτηκε στα τέλη του 19ου αιώνα για να συνδέσει τον Βόλο με τα Λεχώνια, ενώ λίγο αργότερα αποφασίστηκε η επέκτασή του. Καταργήθηκε το 1971 για να επαναλειτουργήσει το 1996. Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι η σιδηροδρομική γραμμή του έχει πλάτος 60 εκατοστά και είναι η στενότερη στην Ελλάδα. Η διαδρομή από τα Άνω Λεχώνια ως τις Μηλιές περνά μέσα από την υπέροχη πηλιορείτικη φύση, με κατάφυτες πλαγιές, λιθόκτιστα γεφύρια και υπέροχα τοπία. Ο σιδηροδρομικός σταθμός στις Μηλιές είναι ιδιαίτερα γραφικός, μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο. Δίπλα του μια ρεματιά όπου κρύβονται τα ερείπια ενός παλιού ανεμόμυλου. Δρομολόγια πραγματοποιούνται σαββατοκύριακα και αργίες, ξεκινούν στα μέσα Απριλίου και διαρκούν ως τέλος Οκτωβρίου. Από τα μέσα Ιουλίου μέχρι και το τέλος Αυγούστου τα δρομολόγια είναι καθημερινά για να εξυπηρετούν τη μεγάλη τουριστική κίνηση.