Λαογραφικό Μουσείο
Θεωρείται από τα καλύτερα Λαογραφικά Μουσεία της χώρας και στεγάζεται στο εντυπωσιακό παλιό αρχοντικό της οικογένειας Καραβοπούλου. Εδώ θα δείτε κυρίως υφαντά και κεντήματα από την εποχή της μεγάλης οικονομικής ακμής της Κύμης το 19o αιώνα αλλά και τοπικές φορεσιές και παραδοσιακά σκεύη.
Αρχαιολογικός χώρος Κύμης
Σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τη θάλασσα, στο λόφο Βιγλατούρι, έχει ανακαλυφθεί ολόκληρος οικισμός της προϊστορικής και γεωμετρικής περιόδου με σπίτια, ιερά, πλατείες, δρόμους και τάφους.
Ναός Παναγίας Λιαουτσάνισσας
Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Κύμης και φημίζεται για το τέμπλο και τον άμβωνα, που είναι φιλοτεχνημένα από το Τηνιακό μαρμαρογλύπτη Ιωάννη Χαλεπά, πατέρα του Γιαννούλη Χαλεπά. Είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου, χτίστηκε το 1849 και από το 1965 έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο.
Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Αθανασίου
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο Μητροπολιτικό Ναό της Κύμης παρουσιάζει ο περίτεχνος χρυσοκέντητος επιτάφιος του 14ου αιώνα. Εδώ υπάρχει και η προτομή του σπουδαίου επιστήμονα Γεωργίου Παπανικολάου (εφευρέτη του τεστ ΠΑΠ), ο οποίος γεννήθηκε στην Κύμη.
Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος
Το μοναστήρι ιδρύθηκε πιθανότατα το 15ο αιώνα και ξεχωρίζει για το ξυλόγλυπτο τέμπλο του καθολικού, το χρυσοκέντητο επιτάφιο της Αποκαθήλωσης αλλά και τα δύο άγια ποτήρια της Μονής Κλιβάνου.
Κάστρο Αγίου Γεωργίου
Βόρεια της Κύμης βρίσκεται το ερειπωμένο βυζαντινό κάστρο που προσφέρει πανοραμική θέα στο Αιγαίο και στον ποταμό Αποκλείστη που ρέει βόρειά του.
Χωνευτικό
Σχεδόν 2 χλμ. βορειοδυτικά της Κύμης βρίσκεται η καταπράσινη τοποθεσία Χωνευτικό, με την ιαματική πηγή της περιοχής. Το νερό της φημίζεται για την ευεργετική του επίδραση στους νεφροπαθείς.