Άγιος Γεώργιος
Η ιστορική εκκλησία και τοποθεσία στην κορυφή της κωμόπολης, όπου το 1826 οι ντόπιοι, με επικεφαλής τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, κέρδισαν σε μάχη με τα στρατεύματα του Μουστάμπεη. Η εκκλησία υπήρχε από τα 1676 και από το προαύλιό της (όπου υπάρχει και το μνημείο του Καραϊσκάκη με το κανόνι) θα θαυμάσετε την εξαιρετική θέα στις ορθοπλαγιές του Παρνασσού και το δελφικό τοπίο. Σε ανάμνηση της μάχης, κάθε χρόνο του Αγίου Γεωργίου αναβιώνει για ένα τριήμερο το «Πανηγυράκι», με λιτάνευση της εικόνας και φολκλορικά αγωνιστικά έθιμα.
Βράχος της Ώρας
Μιλάμε για τον απόκρημνο και τυλιγμένο με κισσό βράχο όπου δεσπόζει ο πύργος με το ρολόι, το σύμβολο της Αράχοβας. Στο μεγάλο σεισμό του 1870 ο πύργος κατέρρευσε και ξαναχτίστηκε. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται η εκκλησία της Θεοτόκου, η οποία χρονολογείται από το 1676, ενώ βόρεια του βράχου, στην αριστερή όχθη του κεντρικού δρόμου, θα συναντήσετε το νεοκλασικό πρώην Δημοτικό Σχολείο.
Ξωκλήσι Αγίου Ιωάννη
Μονόχωρο ξωκλήσι με τοιχογραφίες του 17ου αιώνα, στα πόδια του Βράχου της Ώρας. Σύμφωνα με την παράδοση χτίστηκε τον 11ο αιώνα και θεωρείται ότι υπήρξε κρυφό σχολείο και κέντρο συνεδρίασης των Φιλικών. Για να σας το ανοίξουν, επικοινωνήστε με τον Δήμο Αράχοβας (2267350200).
Πρώην Δημοτικό Σχολείο
Το εμβληματικό νεοκλασικό με τις πετρόχτιστες κολόνες στον κεντρικό δρόμο της πόλης, στο ύψος του Βράχου της Ώρας, χτίστηκε στα 1910. Στα 1830, στην ίδια θέση βρισκόταν το Σχολείον Αλληλοδιδακτικόν Κωμοπόλεως Ράχοβας, Επαρχίας Λεβαδείας, το οποίο καταστράφηκε στο σεισμό του 1870. Σήμερα στεγάζει το Γραφείο Τουριστικών Πληροφοριών της πόλης.