Πύργος Τρικαλιώτη
Ένα διατηρητέο πυργόσπιτο του 1808, που συνδυάζει ανατολίτικα και δυτικά στοιχεία. Υπέροχα τα ζωγραφιστά του ταβάνια.
Εκκλησίες
Η σπουδαιότερη και παλαιότερη εκκλησία είναι της Αγίας Κυριακής, των αρχών του 18ου αιώνα, με εικόνα του Τιμίου Προδρόμου στο τέμπλο. Στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που είναι και η Μητρόπολη (αρχές 19ου αιώνα), μπορείτε να δείτε το ξυλόγλυπτο τέμπλο της Μητρόπολης του Πραστού που έφεραν μαζί τους οι Πραστιώτες το 1826 για να γλιτώσει από τη φωτιά του Ιμπραήμ. Οι εικόνες του τέμπλου είναι του 17ου και 18ου αιώνα.
Μυκηναϊκό νεκροταφείο Βασκίνας
Μια βροχή έφερε στο φως πριν από μερικά χρόνια ένα μυκηναϊκό νεκροταφείο δέκα χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λεωνιδίου, κοντά στο χωριό Βασκίνα, στη θέση Σοχά. Οι ανασκαφές συνεχίζονται.
Αρχαία Πολίχνη - Πρασιές
Στη θέση Βίγλα, που υψώνεται πάνω από τη θάλασσα, υπάρχουν λείψανα του οικισμού της αρχαίας Πολίχνης που περιβάλλονται από τείχος, ενώ στο δρόμο από την Πλάκα προς τα Πούλιθρα, στο λόφο του Αγίου Αθανασίου, βρίσκονται τα λείψανα των αρχαίων Πρασιών, της σημαντικότερης πόλης της νότιας Κυνουρίας στους αρχαίους χρόνους.
Μονή Έλωνας
Στο δρόμο προς τον Κοσμά, σε μια απότομη στροφή, ξεπροβάλλει, κάτασπρη μες στον κόκκινο βράχο. Στην πνιγμένη στις γλάστρες βεράντα οι γερόντισσες θα σας κεράσουν λουκούμι, αφού σας ξεναγήσουν στο εσωτερικό της λιτής, χωρίς αγιογραφίες εκκλησίας (χτίστηκε γύρω στα 1800, στη θέση μιας παλιότερης μονής που είχε καεί), όπου δεσπόζει η εικόνα της Παναγίας, έργο του ευαγγελιστή Λουκά σύμφωνα με την παράδοση.