Αν και η τοπική κουζίνα, τουλάχιστον έτσι όπως τη βρίσκεις στο μενού των εστιατορίων, δεν έχει να παρουσιάσει ιδιαίτερη ποικιλία, τα ντόπια κρέατα και τυροκομικά και τα χειροποίητα ζυμαρικά (χυλοπίτες, λαζάνια, τραχανάς) νοστιμίζουν το μενού των εστιατορίων της Αρκαδίας. Χοιρινό λαγωτό με καρυδάτη σκορδαλιά, αρνάκι με σέλινο ή, ακόμα καλύτερα, με μυρώνια (αρωματικά χόρτα), πίτες με τραχανά και αλανιάρης κόκορας με χυλοπίτες, πέστροφα ποταμίσια στον Λάδωνα, αρνίσια παϊδάκια από ντόπια κρέατα που κόβονται επιτόπου και γίδα ή ζυγούρι βραστό (με το ζωμό σερβιρισμένο χωριστά) είναι μερικά από τα κλασικά πιάτα.