Πολυσυλλεκτική η κουζίνα του νόμου, φέρει έντονες επιρροές από τη Θράκη και τη Μικρά Ασία, καθώς υπήρξε τόπος υποδοχής προσφύγων. Αναζητήστε χαρακτηριστικές συνταγές (ιτσλί κιοφτέ, χουνκιάρ μπεγεντί, γκιούλμπασι κ.λπ.) στις ταβέρνες της πόλης της Δράμας και στο ακριτικό Παγονέρι. Στις πηγές Κεφαλαρίου θα δοκιμάσετε τοπική πέστροφα, ενώ στα χωριά του Μενοίκιου όρους ντόπια ψητά κρέατα. Φεύγοντας, πάρτε μαζί σας κρασιά από τα επτά επισκέψιμα οινοποιεία της περιοχής, μαστιχάτο χαλβά Κυργίων από το ομώνυμο χωριό, ζυμαρικά, πελτέ από κράνο, γλυκά του κουταλιού και πίτες από τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Κοκκινογείων καθώς και αλλαντικά (καβουρμάς, παστουρμάς, λουκάνικα, παστράμι) από το πρατήριο του Σαρήμπογια στη Δράμα.