Εύφορο κυκλαδονήσι, με φημισμένα τοπικά προϊόντα και γαστρονομικές φιέστες, η Τήνος σου ανοίγει την όρεξη από τη στιγμή που βγαίνεις στο λιμάνι το πρωί και πετυχαίνεις τη λαϊκή των ντόπιων παραγωγών πλάι στο ΚΤΕΛ. Το φημισμένο αγκιναράκι, η λιαστή ντομάτα και η κάππαρη, τα τυριά (τηνιακό τυράκι, γραβιέρα, πικάντικη κοπανιστή) και τα αλλαντικά (χοιρινό λουκάνικο, λούζα) είναι από τα πιο γνωστά προϊόντα της που φιγουράρουν σε καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων αλλά και στις ταβέρνες (αγκιναρόπιτα, αγκινάρες αλά πολίτα, φρουτάλια, ντοματοκεφτέδες, αλλά και σελινάτο φρικασέ). Στα ζαχαροπλαστεία της Χώρας και του Κάμπου αναζητήστε αμυγδαλωτά, παστέλι, λυχναράκια (πασχαλινές γλυκές τυρόπιτες), ξεροτήγανα και ψαράκια (ψημένο φύλλο με γέμιση από καρύδι και πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη). Σημειώστε όμως και τις ανοιχτές γιορτές τοπικών προϊόντων: για την αγκινάρα στην Κώμη (τον Μάιο), για την κάππαρη στην Ποταμιά (τέλος Ιουλίου), για το μέλι στον Κάμπο (αρχές Σεπτέμβρη), για τη ρακή στον Φαλατάδο (μέσα Σεπτεμβρίου) καθώς και τα χοιροσφάγια στον Τριαντάρο (την πρώτη Κυριακή της Αποκριάς).