Η πατρίδα του Νίκου Τσελεμεντέ έχει να παρουσιάσει ενδιαφέροντα τοπικά πιάτα που συνεχίζουν να σερβίρονται στις ταβέρνες. Δοκιμάστε ρεβιθάδα, που σιγοψήνεται μέσα σε πήλινο τσουκάλι (τη σκεπασταριά), μαστέλο (αρνάκι ή κατσικάκι μαγειρεμένο σε πήλινο σκεύος με κόκκινο κρασί και άνηθο που ψήνεται σε ξυλόφουρνο), ρεβιθοκεφτέδες, καππαροσαλάτα (ξερή κάππαρη μαγειρεμένη σε στιφάδο) και μανούρα (κίτρινο, σκληρό πικάντικο τυρί που διατηρείται μέσα σε ίζημα κόκκινου κρασιού). Πολλά είναι και τα τοπικά γλυκά, όπως τα αμυγδαλωτά, κατσαρόλας και φούρνου, παστέλια κ.ά. Δείτε σιφνέικες συνταγές στο athinoramaumami.gr http://www.athinorama.gr/umami/books/?id=318 http://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=3322 http://www.athinorama.gr/umami/dessert/recipes/?id=2742