Η ρεβιθάδα, με κρεμμύδια και κάποιες φορές ντομάτα, το λιαστό παστό ψάρι (γούνα), το σαλάχι σαλάτα, τα αμπελοφάσουλα, οι αγκινάρες με κουκιά, το ψάρι πλακί με λαχανικά είναι μερικά από τα δημοφιλή τοπικά πιάτα, ενώ θα βρείτε και ενδιαφέροντα τυριά (ξινομυζήθρα, κεφαλοτύρι και λαδοτύρια). Επίσης παράγεται σούμα (τοπικό τσίπουρο). Η παράδοση της οινοποίησης στην Πάρο χάνεται στα βάθη των αιώνων. Τις τελευταίες δεκαετίες ένα κρασί έχει κατοχυρώσει την Ονομασία Προέλευσης Πάρος. Η ιδιομορφία του είναι η δυνατότητα παραγωγής του με συνοινοποίηση λευκών και ερυθρών ποικιλιών (Μονεμβασιά και Μανδηλαριά). Περισσότερα για το κρασί της Πάρου στο http://www.athinorama.gr/umami/umamipedia/?id=690