Από τις ατμοσφαιρικές πόλεις των Χανίων και του Ρεθύμνου, που κονταροχτυπιούνται για το βραβείο...
Η απεραντοσύνη του Λιβυκού, μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στην Ελλάδα, ιστορικά...
Γεύση από Κρήτη άλλης εποχής, με τους μαυροπουκαμισάδες, τις ρακές στα καφενεία και τα μουσικά...
Το νέο resort στη Χερσόνησο της Κρήτης άνοιξε τις πόρτες του αυτό το καλοκαίρι, προσφέροντας στους επισκέπτες μια εμπειρία αυθεντικής κρητικής φιλοξενίας σε ένα πολυτελές περιβάλλον που συνδυάζει τη σύγχρονη κομψότητα με τη φυσική ομορφιά της περιοχής.
Στον αναπαλαιωμένο οικισμό της Μηλιάς, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει.
Ατμοσφαιρικά δρώμενα, έξω καρδιά Ρεθεμνιώτες και μια ολόκληρη (και πανέμορφη) Παλιά Πόλη κάνουν το ρεθεμνιώτικο ένα από τα πιο ξεχωριστά καρναβάλια της Ελλάδας. Ετοιμάζοντας ξανά τις βαλίτσες του, ο Βαλσάμης Δουκάκης το επιβεβαιώνει.
Σας φτιάχνουμε μια πυξίδα διακοπών στην καλοκαιρινή Κρήτη με 20 ξεχωριστές εμπειρίες για κάθε διάθεση, αν κι εννοείται ότι θα μπορούσαμε να συνεχίζουμε επ’ άπειρον!
Έξι από τα καλύτερα εστιατόρια με τοπικές γεύσεις ανά την Ελλάδα μάς ανοίγουν την κουζίνα τους και μας συστήνουν τα νέα πιάτα αλλά και διαχρονικές σπεσιαλιτέ τους.
Με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη παρουσιάζει εικαστικές και γαστρονομικές δράσεις στην Κρήτη.
Από τα καφενεία των χωριών ως τα βραβευμένα εστιατόρια και τους τοπικούς παραγωγούς, ακολουθήστε μας σε ένα ταξίδι σε μια από τις πιο ξεχωριστές γευστικές κουλτούρες σε ολόκληρη τη Ελλάδα.
Τυριά, λουκάνικα, τρούφες και σπαράγγια έχουν την τιμητική τους το φθινόπωρο και, με αφορμή την ετήσια γιορτή των κρητικών γεύσεων στον Άγιο Νικόλαο, οσφραινόμαστε τα καλύτερα food festivals της νέας σεζόν στην Ευρώπη.
Το μεγαλύτερο τραπέζι κρητικής κουζίνας στήθηκε στην προμενάδα του Αγίου Νικολάου, προσκαλώντας μερικούς από τους σημαντικότερους σεφ της Ελλάδας να αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα μέσα από πρωτότυπες δημιουργίες.
Κάνουμε στάση σε μερικά από τα πιο ξεχωριστά μπαρ της χώρας, ξεφυλλίζουμε τους φετινούς καταλόγους και διαλέγουμε τα must κοκτέιλ.
Καταγράφουμε τα καινούργια resorts, τις γαστρονομικές εξελίξεις, αλλά δεν παραλείπουμε να βουτήξουμε και σε ζεν παραλίες του Νότου και να χαθούμε στα χωριουδάκια της ενδοχώρας. Η Ελένη Κούκη βρίσκεται αντιμέτωπη με το ύψιστο ταξιδιωτικό ερώτημα «Τι αξίζει να γνωρίσει κάποιος στην Κρήτη;» και απαντά απερίφραστα: «Τα πάντα»!
Υπέροχες παραλίες, cozy resorts, αξεπέραστη μεσογειακή κουζίνα και τοπία αλά Far West. Η Κρήτη είναι ανεξάντλητη, πολυπρόσωπη και για να τη γνωρίσετε πρέπει το κοντέρ να γράψει χιλιόμετρα. Η Μαρία Κρύου την ανακαλύπτει μέσα από τρεις λιγότερο mainstream διαδρομές.
Χαλάρωση και ιδιωτικότητα σε ένα resort ή απομόνωση σε μια παραλία μόνο για μας; Ρακές και μεζεδάκια ή δείπνο σε πολυτελές ειδυλλιακό περιβάλλον; Τα θέλουμε όλα, γι’ αυτό επιλέγουμε την Κρήτη. Προσφέρει τόσο πολλές επιλογές, που ακόμα κι αν χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο «βελάκι στο χάρτη», σίγουρα κάτι θα πετύχετε. Για να μην αφήσετε όμως τα πράγματα στην τύχη, σας δίνουμε το know how των διακοπών για κάθε διάθεση.
Η Άρτεμις Τζίτζη ξετυλίγει το μίτο της πιο αγαπημένης τοπικής κουζίνας στην Ελλάδα, μας συστήνει τους σεφ που ανανεώνουν το μύθο της, αποκαλύπτει τα καφενεία όπου δοξάζεται η αυθεντική κρητική κουζίνα και ακολουθεί τους (συχνά άγνωστους) δρόμους που οδηγούν στις καλύτερες ταβέρνες του νησιού.
Ένα ελληνικό- ιστορικό στην περιοχή του ξενοδοχείο-, μετατρέπεται σε all inclusive καταφέρνοντας να διατηρεί απόλυτα την κρητική του ταυτότητα και να μετατρέπει ένα θεσμό συνυφασμένο με χαμηλή ποιότητα (το all inclusive), σε εξαιρετικό value for money προορισμό.
Από τα καθιερωμένα φεστιβαλικά ραντεβού με το animation στη Σύρο και το φιστίκι στην Αίγινα, μέχρι τις πρωτοεμφανιζόμενες ή και μη αθλητικές συναντήσεις σε Μεσσηνία, Εύβοια και Σπέτσες και με ατμοσφαιρικούς ξενώνες από τη Γουμένισσα μέχρι τη Λακωνία να οργανώνουν αγροτουριστικά τριήμερα, τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου είναι γεμάτα με άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις για μίνι αποδράσεις.
Εξαιρετικά τοπικά προϊόντα που ετοιμάζονται να γίνουν διάσημα, γνωστοί σεφ που τα μετέτρεπαν σε υπέροχα εδέσματα, η γλυκύτατη πλατεία της Σητείας με το πέλαγος μπροστά της, μια ενδιαφέρουσα ημερίδα για την προώθηση των προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γευσιγνωσίες, μουσική, καζανέματα, και πάνω απ΄ όλα μικροί τοπικοί παραγωγοί που πληθαίνουν χρόνο με το χρόνο και ετοιμάζονται να βάλουν γερά τη Σητεία στο εμπορικό ποιοτικό τοπίο. Η… σοδειά του 2ο Φεστιβάλ Τόπων Ευφορία που πραγματοποιήθηκε
Από τα boutique hotels που ξεπηδούν διαρκώς στην Παλιά Πόλη και τις καταπληκτικές βίλες μέχρι το νέο ρεύμα των wine bars, η Άρτεμις Τζίτζη επέστρεψε εντυπωσιασμένη από τις αλλαγές που έχουν συμβεί στην αγαπημένη της πόλη.