Στα ορεινά χωριά, από τον Κοιλιωμένο μέχρι τον Άγιο Λέοντα και από τη Λούχα μέχρι την Αγία Μαρίνα, θα βρείτε οικογενειακά ταβερνάκια και παραδοσιακά καφενεία κάτω από τα πλατάνια και τις κληματαριές και θα γευτείτε ζακυνθινό γεμιστό κουνέλι, μοσχαρίσιο ή αρνίσιο καβουρμά, παπατόλι (μοσχαρίσιο κότσι) και σοφιγαδούρα (ζακυνθινή παραλλαγή του κοκκινιστού με πρόβιο κρέας, σκόρδο, ξίδι και κεφαλογραβιέρα), λαδοτύρι, χειροποίητα παστέλια και φριτούρες (σιμιγδαλένιες τηγανίτες) καθώς επίσης και ντόπιο φρουτώδες πολυποικιλιακό κρασί Βερντέα.