Πότε να πάτε : High season είναι η περίοδος μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου αλλά και το Πάσχα, για το οποίο φημίζεται η Ζάκυνθος, λόγω των… σουρεαλιστικών εθίμων της, όπως η περιφορά του Επιταφίου τα ξημερώματα, συνοδεία της φιλαρμονικής.

"Lesante Cape": Η ελληνική φιλοξενία συναντά την υψηλή γαστρονομία μέσα από τις δημιουργίες του Σταύρου Υφαντίδη

Το πιο πρόσφατο εγχείρημα της Lesante Collection στη Ζάκυνθο βάζει τη γεύση στο επίκεντρο αντλώντας έμπνευση από την ελληνική παράδοση.

Οι σεφ που πάνε στο νησί

Νομίζετε ότι οι σεφ πηγαίνουν διακοπές το καλοκαίρι; Ε, λοιπόν, όχι. Στήνουν κουζίνες, παίζουν με τα ντόπια υλικά, κεντάνε επιπλέον χρώματα και αρώματα στη γευστική εικόνα των νησιών. Επιστρέφοντας, όλο και κάτι καλό θα μας φέρουν. μέχρι τότε έχετε πολλές πιθανότητες να τους συναντήσετε στο θερινό τους πόστο.

Στη Ζάκυνθο δεν έχει μόνο μαντολάτο

Ο κόκορας γίνεται inside out, τα γεμιστά εκμοντερνίζονται, το ιμάμ φλερτάρει με την ιαπωνική κουζίνα… Το «Neptune» του «Lesante Hotel and Spa» στο Τσιλιβί φορτίζει θετικά το γευστικό τοπίο του νησιού. 

Ζάκυνθος: πώς ένα κλασικό νησί κάνει ολική επαναφορά

Μετά τη βελούδινη αγροτουριστική «επανάσταση» που άρχισε πριν από μια δεκαετία και καλά κρατεί, η Ζάκυνθος ζει μια δεύτερη άνοιξη φρεσκάροντας την ξενοδοχειακή και εστιατορική υποδομή της με νέες ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Check in first! 10 νέα ξενοδοχεία που ξεχωρίζουν το φετινό καλοκαίρι

Mια άνευ προηγουμένου κινητικότητα παρατηρείται στο ξενοδοχειακό σκηνικό της Ελλάδας. Ιδού δέκα νέες αφίξεις με ξεχωριστό στιλ και χαρακτήρα.

H Ζάκυνθος ανεβάζει στροφές

Το νησί του Ιονίου είναι φέτος στα καλύτερά του και παρουσιάζει μια έντονη αναβάθμιση, όχι μόνο όσον αφορά τις γαστρονομικές επιλογές αλλά και την υψηλού επιπέδου φιλοξενία του.