Στη Ζάκυνθο δεν έχει μόνο μαντολάτο

Ο κόκορας γίνεται inside out, τα γεμιστά εκμοντερνίζονται, το ιμάμ φλερτάρει με την ιαπωνική κουζίνα… Το «Neptune» του «Lesante Hotel and Spa» στο Τσιλιβί φορτίζει θετικά το γευστικό τοπίο του νησιού. 

Στη Ζάκυνθο δεν έχει μόνο μαντολάτο

Ο κόκορας γίνεται inside out, τα γεμιστά εκμοντερνίζονται, το ιμάμ φλερτάρει με την ιαπωνική κουζίνα… Το «Neptune» του «Lesante Hotel and Spa» στο Τσιλιβί φορτίζει θετικά το γευστικό τοπίο του νησιού.

Στη Ζάκυνθο δεν έχει μόνο μαντολάτο - εικόνα 1

Το ότι ο ξένος τουρισμός την Ζάκυνθο την έχει γεμίσει παμπ, κινέζικα/ινδικά εστιατόρια και Greek tavernas με ονόματα του δωδεκάθεου είναι ένα ζήτημα. Σου χαλάει λίγο την αισθητική. Το ίδιο το νησί όμως είναι όμορφο. Πιάνεις ξαπλώστρα και βιβλίο σε γαλάζιες παραλίες, οδηγείς ανάμεσα σε πλατάνια και αροκάριες, μυρίζεις μπουγαρίνια, μένεις να χαζεύεις μια παρέα παππούδες που καθισμένοι στο παγκάκι, πιάνουν μια απογευματινή ζακυνθινή καντάδα. Τώρα, στο πεδίο της γεύσης, αν έχεις μείνει στο (ωραιότατο κατά τα άλλα) ζακυνθινό κοκκινιστό, στο κουνέλι και στα μαντολάτα και παστέλια που θα φέρεις πεσκέσι σε γονείς και φίλους, ετοιμάσου φέτος να εκπλαγείς ευχάριστα με μια πιο μοντέρνα προοπτική. Στην ανοικτή κουζίνα του «Neptune», του βραδινού εστιατορίου του «Lesante Hotel and Spa» στο Τσιλιβί, ο Δημήτρης Κατριβέσης -σε συνεργασία με τον executive chef του ξενοδοχείου Δημήτρη Σκαρμούτσο- κάνει εξαιρετική δουλειά.

Στη Ζάκυνθο δεν έχει μόνο μαντολάτο - εικόνα 2

Παραλλαγές στα κλασικά γεμιστά έχω πετύχει αρκετές, αλλά η δική του «ανάποδη» γεμιστή ντομάτα, που κρύβει ψιλοκομμένο καλαμαράκι με πράσο και μπέικον, και σερβίρεται μέσα σε κονσομέ ντομάτας είναι πραγματικά ντελικάτη, αέρινη και γήινη μαζί. Το ότι το εν λόγω πιάτο κοστίζει € 8, 90 σχεδόν δεν το πίστευα. Κάνει κι άλλα «μαγικά» ο σεφ, όπως ένα καλοδουλεμένο inside out κρασάτο κόκορα με μανούρι και σάλτσα ντομάτας φούρνου ή ένα ιμάμ που τρόπον τινά ιαπωνίζει, με πολύ ωραία καραμελωμένη μελιτζάνα κεντημένη με σουσάμι και σόγια. Ή ένα… στερεό ελαιόλαδο για να αλείψεις στο ψωμί σου που θα μπορούσε άνετα να πάρει θέση στα delicatessen του κόσμου. Αν δε έχει κέφια, μπορεί να τον πετύχεις να φλερτάρει και με το μπαρ με ένα mojito γκέιπφρουτ ή μια pina colada που τη μεταμορφώνει σε γλειφιτζούρι. Τα γλυκά δεν μπορώ να πω ότι με ξετρέλαναν εξίσου. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα: μια δημιουργική ελληνική κουζίνα με επίπεδο και πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής, εκεί που δεν το περιμένεις, είναι.

Στη Ζάκυνθο δεν έχει μόνο μαντολάτο - εικόνα 3

Με έξτρα θετικά στοιχεία τo γεγονός ότι το ξενοδοχείο έχει έναν δικό του λαχανόκηπο –ο ιδιοκτήτης του «Lesante Hotel and Spa» Φωτεινός Βυθούλκας τον επιμελείται και προσωπικά- και ότι προσπαθούν να αναδεικνύουν και τα τοπικά υλικά τόσο στο εστιατόριο όσο και στο πρωινό (πρέτζα, γραβιέρα Ζακύνθου και τα λοιπά), τακτική στην οποία έχει επιμείνει ιδιαίτερα και ο Τρύφων Γεωργόπουλος, διευθυντής της Luxury Hotel Collection, αλυσίδα στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο. Για να επιστρέψω πάντως στο «Neptune», οι ντόπιοι δεν είδα να το έχουν αγκαλιάσει ακριβώς. Ίσως και να ήταν η μέρα που πήγα, αλλά αυτή την εντύπωση έχω, και φαντάζομαι ότι είναι θέμα τοπικού… comfort zone. Εγώ πάντως, αν βρεθείτε στο νησί, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ένα απόκοσμο κομμάτι Καππαδοκικής γης στην Κρήτη

Περίπου 35 χλμ. δυτικά των Χανίων, ξεπροβάλλει ένα μνημείο της φύσης, ανάμεσα σε καταπράσινες κοιλάδες. Ένα εξωπραγματικό σύμπλεγμα λοφίσκων, ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης της φύσης, που έχει αποτελέσει πεδίο πολλαπλών ερευνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
16/05/2024

Ο Όμιλος Mitsis πραγματοποίησε εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου και υπέγραψε 10ετή συμφωνία διαχείρισης 3* ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

Πρόκειται για την τρίτη εξαγορά ξενοδοχείου που έχει ολοκληρώσει ο Όμιλος την τελευταία διετία κατόπιν των εξαγορών δύο μονάδων στην Κρήτη το 2022 και την πέμπτη συμφωνία διαχείρισης ακινήτου τον τελευταίο χρόνο κατόπιν συμφωνιών επέκτασής του στην Κρήτη, Σαντορίνη και Χαλκιδική.

Αυτές είναι οι ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο για καλοκαιρινά drives

Η καλοκαιρινή Πελοπόννησος είναι όπως και κάθε χρόνο ψηλά στην ατζέντα μας.

Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί της Κέας

Το "Ydor Hotel & Spa" και το "Porto Kea Suites Hotel & Spa", τα οποία πλέον ανήκουν στην Everty και είναι υπό τη διαχείριση της Sandglass Hotels & Villas είναι προς το παρόν τα μοναδικά εν λειτουργία ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί.

Περπατήσαμε στο Μπίλιοβο, το ομορφότερο λιθόκτιστο μονοπάτι της Πελοποννήσου

Λίγο έξω από την Καλαμάτα, στην Έξω Μάνη, στα ριζά του Ταΰγετου, βρίσκεται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μονοπάτια της Πελοποννήσου με πανοραμική θέα, προσεγγίσιμο κι από τους σχετικά αρχάριους περιπατητές, ακόμη και σε μονοήμερη εκδρομή.

Λέρος: Αναδεικνύονται και συντηρούνται βυζαντινά μνημεία του νησιού

Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης της Εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στον Δρυμώνα, του ζωγραφικού διακόσμου της Εκκλησίας της Αγίας Κιουράς στο Παρθένι και της Εκκλησίας του Αγίου Ζαχαρία, στη Μερικιά.

Drumsheds: Πώς ένα club σ' ένα παλιό ΙΚΕΑ στο Λονδίνο θέλει να αναβιώσει τη νυχτερινή ζωή της αγγλικής πρωτεύουσας

Το φιλόδοξο Drumsheds, το μεγαλύτερο, πλέον, club venue του Ηνωμένου Βασιλείου δανείζεται τη rough αισθητική του ΙΚΕΑ και μετατρέπεται σ’ ένα μουσικό παράδεισο γι’ αυτούς που προτιμούν να ιδρώνουν πάνω στην πίστα, από το να ξεποδαριάζονται στους διαδρόμους του, ψάχνοντας τον πιο βολικό καναπέ.