Πότε να πάτε : Το Πάσχα, για να δείτε τα κανάτια να σπάνε στους δρόμους και τις φιλαρμονικές να γεμίζουν μελωδίες τα καντούνια, το καλοκαίρι για να χαθείτε μέσα στον κόσμο και να απολαύσετε τις παραλίες, την άνοιξη και το φθινόπωρο για εναλλακτικές διαδρομές στα βενετσιάνικα χωριά.
Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.
Ένα απ' τα πιο ευχάριστα νέα της σεζόν για τον γευστικό χάρτη του Ιονίου είναι το άνοιγμα των εστιατορίων του «Porto Zante Club» της Ζακύνθου σε εξωτερικούς επισκέπτες.
Υπό τους ήχους της φιλαρμονικής στην Κέρκυρα, ιεροτελεστικά στην Πάτμο, κατανυκτικά στα Μετέωρα ή με ρουκετοπόλεμο στη Χίο; Η Βούλα Ακριβάκη κάνει focus στους προορισμούς με το πιο ιδιαίτερο πασχαλινό χρώμα στην Ελλάδα και μας δίνει το απαραίτητο know how.
Καταμεσήμερο, παραλία, ταβέρνα με καλό φαγητό, τραπεζάκια στο κύμα και καλή παρέα! Αυτή είναι ίσως η απόλυτη εικόνα διακοπών. Kι επειδή υποψιαζόμαστε (και ευχόμαστε) ότι το προσεχές τριήμερο θα σας βρει σε κάποιο νησί, διαλέξαμε τις καλύτερες ταβέρνες για μια πρώτη γεύση από το φετινό καλοκαίρι!
Ο Έκτορας Μποτρίνι μιλάει στην Άντζελα Σταματιάδου για τη δική του Κέρκυρα. Για τις μυρωδιές της κουζίνας της μαμάς του, που τον ξυπνούσαν τις Κυριακές, για το ψαροντούφεκο στην Κουλούρα, για τη θέα σε όλο το νησί από το Σωκράκι, για το μπουρδέτο του κυρ Νίκου και τη μόκα αλά παλαιά που έτρωγε ως παιδί και τώρα την έχει κάνει pre-dessert στο «Etrusco».
Με φόντο καταπράσινο, αύρα βενετσιάνικη, πανέμορφες παραλίες, μοναδικά ιστορικά μνημεία, μια Παλιά Πόλη-κόσμημα αλλά και δεκάδες χωριά που καλούν για αυτοκινητάδες σε μια υπέροχη ενδοχώρα, η Κέρκυρα συγκαταλέγεται δικαίως στις τουριστικές ναυαρχίδες της χώρας μας. Κατά την τελευταία μας επίσκεψη στο νησί βρήκαμε νέες αφορμές για να ανανεώσουμε τους... όρκους αγάπης που μας δένουν με τη βασίλισσα του Ιονίου.
Από την Πάτμο και την Κέρκυρα ως το Λεωνίδιο και τον Άγιο Νικόλαο, επιλέγουμε τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες από τον Alpha Guide στους πιο αγαπημένους Πασχαλινούς προορισμούς.
Πρώτο τραπέζι θάλασσα, μπαλκόνια με θέα σε κατάλευκες Xώρες και κοκτέιλ που απογειώνουν. Πιάνουμε μπάρα σε μερικά από τα καλύτερα μπαρ των νησιών και απολαμβάνουμε τη χρυσή εποχή του bartending στο πιο καλοκαιρινό σκηνικό.
Οι mixologists έβαλαν στις αποσκευές τους σέικερ και μεζούρες και ήδη έχουν πιάσει πόστο στις ανεβασμένες καλοκαιρινές μπάρες. Καταγράψαμε τις μετακινήσεις που θα γίνουν summer hit.
Περάσαμε ένα σαββατοκύριακο σε ένα νησί που αποτελεί σταθερή summer αξία και κάναμε ένα multi γαστρονομικό πρόγραμμα το οποίο αξίζει να ακολουθήσετε αν βρεθείτε στην πάντα αγαπημένη Κέρκυρα.
Από τότε που περπατήσαμε την Κέρκυρα διεξοδικά στο πλαίσιο της έρευνας του Αθηνόραμα Guide, ο γιατρός διέγνωσε οξεία (και ανίατη) Κερκυρίτιδα και το μόνο που μας μένει να κάνουμε είναι να σας μεταδίδουμε ό,τι νέο συμβαίνει και ό,τι μυστικό τυχόν αγνοείτε, μέχρι που να σας κολλήσουμε όλους!
Η Άντζελα Σταματιάδου σταχυολογεί τα καλύτερα εστιατόρια στους top καλοκαιρινούς προορισμούς, τα οποία –χάρη στις επιδόσεις της κουζίνας τους– αποτελούν φέτος από μόνα τους προορισμό. Ετοιμαστείτε για βουτιές – και στο πιάτο!