Καταπράσινη, με αναρίθμητες παραλίες, μια θάλασσα σε χρώμα μπλε ηλεκτρίκ, τη θαλάσσια χελώνα...
Διαδρομές ανάμεσα σε ελαιώνες, αρχαία ερείπια που θα σας κάνουν να φαντάζεστε ομηρικές σκηνές,...
Με αύρα βενετσιάνικη, φυσιολατρικό, ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, τουριστική υποδομή, μια...
Καρτποσταλικές παραλίες με τιρκουάζ νερά και… χολιγουντιανές περγαμηνές, κάστρα και μοναστήρια,...
Ιντελεκτουέλ, σοφιστικέ, με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χρώμα, τα Κύθηρα προσελκύουν πολλούς ξένους αλλά...
Νησί δύο σε ένα, συνδυάζει στοιχεία της ορεινής ηπειρωτικής Ελλάδας και μερικές από τις πιο...
Θα χρειαστείτε περίπου έξι ώρες οδήγηση μέχρι την Ηγουμενίτσα και κοντά μιάμιση ώρα εν πλω για να...
Ένα απ' τα πιο ευχάριστα νέα της σεζόν για τον γευστικό χάρτη του Ιονίου είναι το άνοιγμα των εστιατορίων του «Porto Zante Club» της Ζακύνθου σε εξωτερικούς επισκέπτες.
Σε ιδιαίτερους summer προορισμούς, «σερβίρουν» δροσερές εμπειρίες, ενώνοντας τα καλύτερα blends: τοποθεσία, αμπελώνες, κρασιά, food pairing και εκδηλώσεις.
Το νησί του Ιονίου είναι φέτος στα καλύτερά του και παρουσιάζει μια έντονη αναβάθμιση, όχι μόνο όσον αφορά τις γαστρονομικές επιλογές αλλά και την υψηλού επιπέδου φιλοξενία του.
Παραλίες, βόλτες, foodie περίπατοι και ένα φεστιβάλ που φέρνει στη Λευκάδα κορυφαία μπαρ. Ώρα να ετοιμάσουμε βαλίτσες για το πιο εύκολα προσβάσιμο νησί του Ιονίου.
Mια άνευ προηγουμένου κινητικότητα παρατηρείται στο ξενοδοχειακό σκηνικό της Ελλάδας. Ιδού δέκα νέες αφίξεις με ξεχωριστό στιλ και χαρακτήρα.
Από τις Κυκλάδες και τις Σποράδες μέχρι την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα σκανάραμε τις ηλεκτρονικές σελίδες του AlphaGuide και σας προτείνουμε είκοσι ταβέρνες για τις διακοπές σας.
Περάσαμε ένα σαββατοκύριακο σε ένα νησί που αποτελεί σταθερή summer αξία και κάναμε ένα multi γαστρονομικό πρόγραμμα το οποίο αξίζει να ακολουθήσετε αν βρεθείτε στην πάντα αγαπημένη Κέρκυρα.
Μετά τη βελούδινη αγροτουριστική «επανάσταση» που άρχισε πριν από μια δεκαετία και καλά κρατεί, η Ζάκυνθος ζει μια δεύτερη άνοιξη φρεσκάροντας την ξενοδοχειακή και εστιατορική υποδομή της με νέες ενδιαφέρουσες προτάσεις.
Οι mixologists έβαλαν στις αποσκευές τους σέικερ και μεζούρες και ήδη έχουν πιάσει πόστο στις ανεβασμένες καλοκαιρινές μπάρες. Καταγράψαμε τις μετακινήσεις που θα γίνουν summer hit.
Από τις Κυκλάδες, την Πελοπόννησο και τη Χαλκιδική μέχρι την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα, επιλέξαμε και σας προτείνουμε είκοσι ταβέρνες για τις διακοπές σας, με επίγευση που θα κρατήσει και τον επόμενο χειμώνα.
Πρώτο τραπέζι θάλασσα, μπαλκόνια με θέα σε κατάλευκες Xώρες και κοκτέιλ που απογειώνουν. Πιάνουμε μπάρα σε μερικά από τα καλύτερα μπαρ των νησιών και απολαμβάνουμε τη χρυσή εποχή του bartending στο πιο καλοκαιρινό σκηνικό.
Από το χαλαρό beach life στο Καψάλι και από τις νέες προτάσεις αγροτουρισμού μέχρι τις πρώτες private pools, βρήκαμε τα Κύθηρα σε φάση ανανέωσης, που όμως δεν τους έχει στερήσει τίποτε από τη σοφιστικέ γοητεία τους.
Από την Πάτμο και την Κέρκυρα ως το Λεωνίδιο και τον Άγιο Νικόλαο, επιλέγουμε τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες από τον Alpha Guide στους πιο αγαπημένους Πασχαλινούς προορισμούς.
Με φόντο καταπράσινο, αύρα βενετσιάνικη, πανέμορφες παραλίες, μοναδικά ιστορικά μνημεία, μια Παλιά Πόλη-κόσμημα αλλά και δεκάδες χωριά που καλούν για αυτοκινητάδες σε μια υπέροχη ενδοχώρα, η Κέρκυρα συγκαταλέγεται δικαίως στις τουριστικές ναυαρχίδες της χώρας μας. Κατά την τελευταία μας επίσκεψη στο νησί βρήκαμε νέες αφορμές για να ανανεώσουμε τους... όρκους αγάπης που μας δένουν με τη βασίλισσα του Ιονίου.
Ο Έκτορας Μποτρίνι μιλάει στην Άντζελα Σταματιάδου για τη δική του Κέρκυρα. Για τις μυρωδιές της κουζίνας της μαμάς του, που τον ξυπνούσαν τις Κυριακές, για το ψαροντούφεκο στην Κουλούρα, για τη θέα σε όλο το νησί από το Σωκράκι, για το μπουρδέτο του κυρ Νίκου και τη μόκα αλά παλαιά που έτρωγε ως παιδί και τώρα την έχει κάνει pre-dessert στο «Etrusco».
Νομίζετε ότι οι σεφ πηγαίνουν διακοπές το καλοκαίρι; Ε, λοιπόν, όχι. Στήνουν κουζίνες, παίζουν με τα ντόπια υλικά, κεντάνε επιπλέον χρώματα και αρώματα στη γευστική εικόνα των νησιών. Επιστρέφοντας, όλο και κάτι καλό θα μας φέρουν. μέχρι τότε έχετε πολλές πιθανότητες να τους συναντήσετε στο θερινό τους πόστο.
Ο κόκορας γίνεται inside out, τα γεμιστά εκμοντερνίζονται, το ιμάμ φλερτάρει με την ιαπωνική κουζίνα… Το «Neptune» του «Lesante Hotel and Spa» στο Τσιλιβί φορτίζει θετικά το γευστικό τοπίο του νησιού.
Καταμεσήμερο, παραλία, ταβέρνα με καλό φαγητό, τραπεζάκια στο κύμα και καλή παρέα! Αυτή είναι ίσως η απόλυτη εικόνα διακοπών. Kι επειδή υποψιαζόμαστε (και ευχόμαστε) ότι το προσεχές τριήμερο θα σας βρει σε κάποιο νησί, διαλέξαμε τις καλύτερες ταβέρνες για μια πρώτη γεύση από το φετινό καλοκαίρι!
Υπό τους ήχους της φιλαρμονικής στην Κέρκυρα, ιεροτελεστικά στην Πάτμο, κατανυκτικά στα Μετέωρα ή με ρουκετοπόλεμο στη Χίο; Η Βούλα Ακριβάκη κάνει focus στους προορισμούς με το πιο ιδιαίτερο πασχαλινό χρώμα στην Ελλάδα και μας δίνει το απαραίτητο know how.