Η Λήμνος φημίζεται για τα τυριά σαλαμούρα και καλαθάκι. Δοκιμάστε ακόμη φλωμάρια (τοπικές χυλοπίτες), μέλι και γλυκά. Είναι επίσης γνωστή για τα επιδόρπια κρασιά που παράγει. Εκτός από το γλυκό κρασί όμως, έχει δικαίωμα και στην παραγωγή ενός ξηρού λευκού οίνου με Ονομασία Προέλευσης. Η ποικιλία που χρησιμοποιείται είναι υποποικιλία του Μοσχάτου, το Μοσχάτο Αλεξανδρείας. Δείτε περισσότερα για το κρασί της και τα προϊόντα της Λήμνου στα http://www.athinorama.gr/umami/umamipedia/?id=689 http://www.athinorama.gr/umami/wine/area/?id=689 http://www.athinorama.gr/umami/umamipedia/?id=731