Αρχαιολογικό Μουσείο Μύρινας
Στον Ρωμαίικο Γιαλό, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, προϊστορικά ευρήματα από την Πολιόχνη, αρχαϊκά και ρωμαϊκά ευρήματα από το Καβείριο κι ελληνιστικά ευρήματα από την Ηφαιστεία.
Κάστρο Μύρινας
Ανεβαίνοντας τα σκαλάκια από τον Ρωμαίικο Γιαλό, θα συναντήσετε αυτό το καλοδιατηρημένο βυζαντινό κάστρο με προσθήκες της Ενετοκρατίας και της Τουρκοκρατίας.
Λιβαδοχώρι
Βορειοανατολικά της Μύρινας (σε απόσταση 15 χλμ.), είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική με νεοκλασικές επιρροές.
Κοντιάς
Καλοδιατηρημένος παραδοσιακός οικισμός με ωραία αρχοντικά στα νοτιοδυτικά του νησιού.
Μούδρος
Το δεύτερο σε μέγεθος λιμάνι της Λήμνου. Ιδιαίτερα αξιόλογος θεωρείται ο προϊστορικός οικισμός στο Κουκονήσι.
Αρχαιολογικός Χώρος Πολιόχνης
Στα ανατολικά της Μύρινας (σε απόσταση 38 χλμ.), ένας από τους καλύτερα διατηρημένους οχυρωμένους προϊστορικούς συνοικισμούς της Ελλάδας.
Αρχαιολογικός Χώρος Ηφαιστείας
Ερείπια νεκροταφείου, τμήμα ελληνορωμαϊκού θεάτρου και θεμέλια σπιτιών της ύστερης αρχαιότητας, στη Βορειοανατολική Λήμνο (σε απόσταση 38 χλμ. από τη Μύρινα).
Αρχαιολογικός Χώρος Καβείριου
Ερείπια αρχαίου ιερού σε ένα ακρωτήρι στα βόρεια του νησιού, που άκμασε από τον 8ο αιώνα π.Χ. μέχρι την ύστερη αρχαιότητα. Στις βραχώδεις ακτές κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο βρίσκεται η Σπηλιά του Φιλοκτήτη (υπάρχει μονοπάτι).
Αλυκές
Ρηχή αμμώδης λίμνη στα βορειοανατολικά του νησιού, θεωρείται σημαντικός υδροβιότοπος και προορισμός για bird watching.
Καταρράκτες Κάσπακα
Εντυπωσιακό τοπίο, ιδιαίτερα την άνοιξη, με νερά που πέφτουν από ύψος περίπου 15 μέτρων και λιμνούλες όπου βρίσκουν καταφύγιο βατράχια κ.ά.
Αμμοθίνες
Εντυπωσιακό φυσικό τοπίο με κοκκινωπούς αμμόλοφους στα βορειοδυτικά του νησιού, έξω από το χωριό Κατάλακκος. Είναι must για τους πεζοπόρους.
Ιερό Ταυροπόλου Αρτέμιδος
Τα ερείπια του ιερού βρίσκονται 3 χλμ. έξω από τη Μύρινα. Τα ευρήματα της ανασκαφής παρουσιάζονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο.
Θέρμα
Ιαματικά λουτρά με χλωριονατριούχο κι ελαφρώς θειούχο νερό σε θερμοκρασία 35-45°C.