Η κουζίνα του Μεξικού είναι παγκοσμίως γνωστή για τις έντονες και διαφορετικές της γεύσεις και για την ποικιλία μπαχαρικών. Επηρεασμένες από τις παραδόσεις των Αζτέκων, των Μάγιας, των Ισπανών αλλά και της Καραϊβικής, οι γεύσεις διαφέρουν ανά περιοχή. Στο Βόρειο Μεξικό θα βρείτε κυρίως πιάτα με βοδινό και κατσικίσιο κρέας, στο Νοτιοανατολικό (με έντονη την επιρροή της Καραϊβικής) κυριαρχούν τα θαλασσινά, ενώ η κουζίνα του Κεντρικού Μεξικού είναι επηρεασμένη από όλη τη χώρα, χωρίς να λείπουν και τα αυθεντικά πιάτα barbaca, pozole, menudo, carnitas. Στον Κόλπο του Μεξικού είναι διάσημο το πιάτο με ψάρι a la veracruzana, στην Puebla το chaloupas, στην Oaxaca το tlayudas και στη Yucatan το ψητό γουρουνόπουλο. Τέλος, δεν λείπουν φυσικά τα διεθνή μεξικάνικα πιάτα: tacos, quesadillas, enchiladas, και burritos.