Η τοπική κουζίνα δεν έχει ιδιαίτερη ποικιλία. Ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του ’90, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, βασικού εμπορικού εταίρου και την είσοδο της χώρας στη λεγόμενη «ειδική περίοδο», ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού αναζητούσε μόνο τα βασικά, γεγονός που προφανώς λειτούργησε ανασταλτικά στην εξέλιξη της τοπικής κουζίνας. Συνηθισμένα πιάτα είναι το χοιρινό και το κοτόπουλο με ρύζι ή οι γαρίδες, αλλά κυρίως στην πρωτεύουσα. Σε ό,τι αφορά τα ποτά, βέβαια, το περίφημο κουβανέζικο ρούμι δεν είναι τυχαία πασίγνωστο σε ολόκληρη την υφήλιο.