Η Νέα Ορλεάνη φημίζεται για την κρεολική κουζίνα της, η οποία αναμειγνύει στοιχεία από τη γαλλική, την ισπανική, την πορτογαλική την ιταλική και την αμερικανική, με έντονες επιρροές από την Αφρική. Ενώ αλλού την ταυτίζουν με την Cajun κουζίνα, στη Νέα Ορλεάνη οι ειδικοί κάνουν τη διάκριση: η Cajun μαγειρική είναι πιο απλή και πικάντικη παρά την κοινή λατρεία στην «Αγία Τριάδα», δηλαδή το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σέλινο. Επιβάλλεται, τέλος, η επίσκεψη σε εστιατόρια soul φαγητού, όπως ονομάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’60 μια επιλογή από παραδοσιακά αφροαμερικανικά πιάτα.