Νίσυρος: με το συνέδριο του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο GEO/eco-FESTIVAL ΝΙΣΥΡΟΥ

νι

Το ενδιαφέρον από την επιστημονική κοινότητα και όχι μόνο συγκέντρωσε από 11 μέχρι 13 Οκτωβρίου 2024 στη Νίσυρο το 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) σε συνδιοργάνωση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Νισύρου (ΔΗΚΕΝ) και το Γεωπάρκο Νισύρου.

Με τη βιωσιμότητα σε διαφορετικές της εκφάνσεις στο επίκεντρο τα θέματα που εξέτασε το Συνέδριο ήταν από το υποψήφιο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Νισύρου μέχρι τη διαχείριση απορριμμάτων σε μικρά νησιά. Το Συνέδριο είχε υψηλού επιπέδου εισηγήσεις και συζήτηση για τα δύο παραπάνω σημαντικά ζητήματα και αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Γεωπάρκου Νισύρου στην UNESCO. 

νι

Στα πλαίσια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Γεωπάρκο Νισύρου όπου οι σύνεδροι ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για την ιστορία του και την αξία του.

Με το τέλος του θεματικού μέρους του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε το εσωτερικό συνέδριο του ΠΑΝΔΟΙΚΟ με απολογισμούς και εκλογή νέας επταμελούς γραμματείας η σύνθεση της οποίας είναι η εξής: Νίκος Ασλάνογλου (Βέροια), Κώστας Βολιώτης (Βόλος), Θανάσης Θεοδωρόπουλος (Πάτρα), Γιώργος Καλλιαμπέτσος (Αθήνα), Δημήτρης Μίχαλος (Ρόδος), Λίλυ Οικονόμου (Βόλος) και Μαίρη Χουλιέρη (Χαλκίδα).

Με το συνέδριο ολοκληρώθηκε το 2ο GEO/eco-FESTIVAL ΝΙΣΥΡΟΥ που περιλάμβανε μια σειρά ξεχωριστών πολιτιστικών εκδηλώσεων με επίκεντρο τη γη, τη θάλασσα και τον άνθρωπο, μέσω της προβολής του ιδιαίτερου ηφαιστειακού τοπίου της Νισύρου. Ένα από τα νεότερα ηφαιστειακά κέντρα της Ελλάδας, που περιλαμβάνεται στα ενεργά ηφαίστεια της χώρας μας, αποτελεί μοναδικό στο είδος του ανοιχτό γεωλογικό μουσείο με επισκέψιμους ενεργούς κρατήρες και ιδανική αφορμή για να ανακαλύψουμε ένα νησί μοναδικό, με δική του ενέργεια και χρώμα.

νίσυρος

Στηρίζοντας νεότερες μουσικές τάσεις αλλά και παραδοσιακούς ήχους με σκοπό τη διατήρησή τους μέσα από τις επόμενες γενιές, το 2ο GEO/eco-FESTIVAL ΝΙΣΥΡΟΥ που ξεκίνησε με τη θαυμάσια progressive rock Pink Floyd Tribute band παρουσίασε ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δράσεις για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, όπως μια σειρά από συναυλίες των Αλκίνοου Ιωαννίδη, Γλυκερίας, Δήμητρας Γαλάνης, Παντελή Θαλασσινού και άλλων. Δίνουμε από τώρα λοιπόν, ραντεβού για του χρόνου! 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Κρήτη: Σημαντική πρόοδος στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε σημαντική πρόοδο στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου Καστελλίου στην Κρήτη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο εργοτάξιο του έργου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/10/2024

3 προορισμοί στην Ελλάδα για την 28η Οκτωβρίου

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου πλησιάζει και αποτελεί ιδανική ευκαιρία για μια φθινοπωρινή απόδραση σε προορισμούς που συνδυάζουν φυσική ομορφιά, ιστορία και δραστηριότητες στη φύση.

Το πρόγραμμα του Navarino Challenge 2024: Αθλητισμός και ευεξία στη Μεσσηνία

Η κορυφαία γιορτή του αθλητικού τουρισμού επιστρέφει για 12η χρονιά, προσφέροντας πάνω από 60 αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους, με το μήνυμα "ο αθλητισμός ενώνει".

Four Seasons, προσεχώς και στη Μύκονο

Το δημοφιλές ξενοδοχειακό brand, σε συνεργασία με την AGC Equity Partners, ετοιμάζουν ένα νέο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στο Νησί των Ανέμων και το Καλό Λιβάδι.

Κ. Μητσοτάκης: "Η Ελλάδα δεν έχει και δεν πρόκειται να αποκτήσει πρόβλημα υπερτουρισμού" | Το μέλλον του κλάδου στο 2ο Reimagine Tourism in Greece

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη σημασία των υποδομών και της ενεργειακής μετάβασης για την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα.

Χάνει το στοίχημα του φθινοπώρου η Μύκονος στους ξένους επιβάτες - Αντίθετη πορεία για Σαντορίνη

Tο "νησί των Ανέμων" καταγράφει πτωτική πορεία σε επίπεδο επιβατικής κίνησης ξένων επισκεπτών, ενώ διαφορετική είναι η κατάσταση στη Σαντορίνη, αλλά και σε Ρόδο, Κέρκυρα και Χανιά.

Μια πρωτότυπη επίσκεψη στο λονδρέζικο Van Gogh House

Το σπίτι όπου έμενε ο ιστορικός ζωγράφος παρουσιάζει ένα πρότζεκτ που εμβαθύνει στην αρχιτεκτονική του κτιρίου.