Bike Friendly Destination: Η Πιερία ενισχύει τον ποδηλατικό τουρισμό

Η Πιερία, για πρώτη φορά, πιστοποιείται ως Bike Friendly Destination από τη MAKE NatTour, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Η Πιερία μπαίνει στο δίκτυο Bike Friendly Destinations

Το Σήμα Πιστοποίησης "Bike Friendly Destination" απονεμήθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην Πιερία, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες για την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού στην περιοχή. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία Μακρυγιάλου κατά τη διάρκεια της "2ης Προσκυνηματικής Ποδηλατοδρομίας", που διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) και τον Αθλητικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Τριάθλου "ΤΡΙΑΣ".

Η απονομή του σήματος πιστοποίησης επιβεβαιώνει ότι η Πιερία πληροί μια σειρά κριτηρίων που αναγνωρίζονται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και διευκολύνουν τους τουρίστες να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Ο προορισμός εντάσσεται στην αναπτυσσόμενη ποδηλατική διαδρομή Eurovelo 11, που συνδέει διάφορες πολιτιστικές και τουριστικές διαδρομές εντός του νομού.

Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, δήλωσε ότι η απονομή του σήματος πιστοποίησης αποτελεί σημαντική εξέλιξη στην ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής, προωθώντας τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης. Ο πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π., Γιώργος Καραλής, πρόσθεσε ότι η αύξηση της χρήσης του ποδηλάτου και η προοπτική επέκτασης της τουριστικής περιόδου ενδυναμώνουν τη θέση της Πιερίας ως ελκυστικού ποδηλατικού προορισμού.

Η γενική διευθύντρια της NatTour, Βίκυ Καραντζαβέλου, επεσήμανε τη σημασία της Πιερίας ως ιδανικού προορισμού για εναλλακτικό τουρισμό, ενισχυόμενη από τη φυσική της ομορφιά και τις καταπληκτικές παραλίες της. Η ποδηλασία, ως μέσο μετακίνησης, προάγει την ήπια τουριστική εμπειρία και ενθαρρύνει τους επισκέπτες να εξερευνήσουν την περιοχή με διαφορετικό τρόπο.

Ποδηλατική παράδοση στην Πιερία

Η Πιερία έχει μακρά ποδηλατική παράδοση, με πολλές διοργανώσεις και εκδηλώσεις, όπως το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδηλασίας downhill και 4Χ στο χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν πολλές εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που συνδυάζουν το βουνό με τη θάλασσα, όπως ορεινός, αρχαιολογικός και γαστρονομικός τουρισμός.

Η ποδηλασία παρουσίασε έντονη αύξηση τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας τον ποδηλατικό τουρισμό σημαντικό τμήμα του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Δημιουργία ποδηλατοδρόμων και μονοπατιών, καθώς και η πιστοποίηση επιχειρήσεων ως "bike friendly" αναμένονται να συμβάλλουν στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Αναφορικά με την ποδηλασία δρόμου, οι διαδρομές κατά μήκος της παραλιακής ζώνης προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες, με χωριά, παραλίες και αρχαιολογικούς χώρους που είναι εύκολα προσβάσιμοι. Από την Κατερίνη, οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν κοντινούς παραθαλάσσιους προορισμούς και να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γιατί το "Capella Bangkok" αναδείχθηκε καλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου

Οι λόγοι που έφεραν το 5* κατάλυμα της Μπανγκόκ στην κορυφή του ξενοδοχειακού σύμπαντος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
01/10/2024

"The Dolli": Το καλύτερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα

Το ξενοδοχείο του ομίλου Grecotel στην καρδιά της Αθήνας, διακρίνεται φέτος ως το καλύτερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα σύμφωνα με τα Condé Nast Traveller UK Readers’ Choice Awards 2024.

3 χωριά του Πηλίου για ένα υπέροχο φθινοπωρινό ταξίδι

Ίσως ο πιο ταιριαστός προορισμός για τις φθινοπωρινές εξορμήσεις είναι το βουνό και γι' αυτό σας προτείνουμε τρία χωριά που βρίσκονται σε ένα από τα ομορφότερα της Ελλάδας.

Greek Tourism Workshop Tokyo 2024: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από την τουριστική βιομηχανία της Ιαπωνίας

Η ελληνική τουριστική βιομηχανία επιβεβαίωσε τη δυναμική της παρουσία στην αγορά της Ιαπωνίας με την επιτυχή διεξαγωγή του Greek Tourism Workshop Tokyo 2024, που συγκέντρωσε 67 Ιάπωνες τουριστικούς πράκτορες.

14ο Catamarans Cup International Regatta: Η ναυτική περιπέτεια του Σαρωνικού

Η κορυφαία διεθνής διοργάνωση ιστιοπλοΐας με καταμαράν προσφέρει μια εμπειρία που συνδυάζει τον αγωνιστικό ενθουσιασμό με τις φθινοπωρινές διακοπές στα ελληνικά νησιά.

Navarino Challenge: Αθλητικός τουρισμός και ευ αγωνίζεσθαι στην καρδιά της Μεσσηνίας

Το κορυφαίο event αθλητικού τουρισμού προσκαλεί αθλητές και λάτρεις της άσκησης από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν σε μια γιορτή αθλητισμού και ευεξίας.

Ταξίδι στον κόσμο του καφέ: Ξεχωριστές εμπειρίες για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουμε τον κόσμο του καφέ μέσα από καφεϊκές εμπειρίες σε διάφορες γωνιές του πλανήτη.