Αλεξανδρούπολη: Ένας δυναμικός bike friendly προορισμός

Η Αλεξανδρούπολη επιβεβαιώνει τη θέση της ως ένας από τους κορυφαίους ποδηλατικούς προορισμούς στην Ελλάδα, ανανεώνοντας το σήμα "Bike Friendly Destination" και ενισχύοντας τη δέσμευσή της για βιώσιμη κινητικότητα και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές.

ποδήλατο

Η Αλεξανδρούπολη συνεχίζει να διατηρεί τη φήμη της ως ένας από τους πιο φιλικούς προς τους ποδηλάτες προορισμούς στην Ελλάδα, με την ανανέωση του σήματος πιστοποίησης "Bike Friendly Destination" για δεύτερη συνεχόμενη τριετία. Η ανανέωση αυτή πραγματοποιήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2024 από τη NatTour, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Ζαμπούκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή τη σημαντική διάκριση, τονίζοντας ότι αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών του Δήμου για την προώθηση της ποδηλασίας και της βιώσιμης κινητικότητας. "Η ποδηλασία είναι κάτι περισσότερο από έναν τρόπο μετακίνησης. Είναι ένας τρόπος ζωής που προάγει την ποιότητα ζωής και τη μείωση των ρύπων, ενώ παράλληλα ενισχύει τον τουρισμό και την ανάπτυξη της περιοχής μας", δήλωσε ο κ. Ζαμπούκης.

Αλεξανδρούπολη: Ένας δυναμικός bike friendly pροορισμός

Η Αλεξανδρούπολη διαθέτει ένα σύγχρονο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, κατάλληλη σήμανση, και πάνω από 300 καταγεγραμμένες ποδηλατικές διαδρομές που καλύπτουν όλες τις ανάγκες και προτιμήσεις. Επιπλέον, παρέχονται χώροι στάθμευσης για ποδήλατα, ενώ πολλές τοπικές επιχειρήσεις υποστηρίζουν τις ανάγκες των ποδηλατών με υπηρεσίες πώλησης και επισκευής.

Η πόλη, πέρα από τον εκτεταμένο αστικό σχεδιασμό για την ποδηλασία, προσφέρει διαδρομές στη φύση. Οι ποδηλάτες μπορούν να εξερευνήσουν τα υπέροχα τοπία του υγροβιότοπου του Δέλτα του Έβρου, τις παραλίες που εκτείνονται σε 25 χιλιόμετρα ακτογραμμής, καθώς και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, όπως πλατανότοπους, φαράγγια και παραδοσιακούς ανεμόμυλους.

Το Bike Friendly σήμα, που απονέμεται υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, πιστοποιεί ότι η Αλεξανδρούπολη πληροί τα διεθνή πρότυπα για φιλικές προς τους ποδηλάτες πόλεις. Η πόλη προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία μετακίνησης με ποδήλατο, συμβάλλοντας στη μείωση της ρύπανσης και προωθώντας έναν πιο υγιεινό και αειφόρο τρόπο ζωής.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γιατί το "Capella Bangkok" αναδείχθηκε καλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου

Οι λόγοι που έφεραν το 5* κατάλυμα της Μπανγκόκ στην κορυφή του ξενοδοχειακού σύμπαντος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
01/10/2024

Bike Friendly Destination: Η Πιερία ενισχύει τον ποδηλατικό τουρισμό

Η Πιερία, για πρώτη φορά, πιστοποιείται ως Bike Friendly Destination από τη MAKE NatTour, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

"The Dolli": Το καλύτερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα

Το ξενοδοχείο του ομίλου Grecotel στην καρδιά της Αθήνας, διακρίνεται φέτος ως το καλύτερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα σύμφωνα με τα Condé Nast Traveller UK Readers’ Choice Awards 2024.

3 χωριά του Πηλίου για ένα υπέροχο φθινοπωρινό ταξίδι

Ίσως ο πιο ταιριαστός προορισμός για τις φθινοπωρινές εξορμήσεις είναι το βουνό και γι' αυτό σας προτείνουμε τρία χωριά που βρίσκονται σε ένα από τα ομορφότερα της Ελλάδας.

Greek Tourism Workshop Tokyo 2024: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από την τουριστική βιομηχανία της Ιαπωνίας

Η ελληνική τουριστική βιομηχανία επιβεβαίωσε τη δυναμική της παρουσία στην αγορά της Ιαπωνίας με την επιτυχή διεξαγωγή του Greek Tourism Workshop Tokyo 2024, που συγκέντρωσε 67 Ιάπωνες τουριστικούς πράκτορες.

14ο Catamarans Cup International Regatta: Η ναυτική περιπέτεια του Σαρωνικού

Η κορυφαία διεθνής διοργάνωση ιστιοπλοΐας με καταμαράν προσφέρει μια εμπειρία που συνδυάζει τον αγωνιστικό ενθουσιασμό με τις φθινοπωρινές διακοπές στα ελληνικά νησιά.

Navarino Challenge: Αθλητικός τουρισμός και ευ αγωνίζεσθαι στην καρδιά της Μεσσηνίας

Το κορυφαίο event αθλητικού τουρισμού προσκαλεί αθλητές και λάτρεις της άσκησης από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν σε μια γιορτή αθλητισμού και ευεξίας.