Γιατί το "Capella Bangkok" αναδείχθηκε καλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου

Οι λόγοι που έφεραν το 5* κατάλυμα της Μπανγκόκ στην κορυφή του ξενοδοχειακού σύμπαντος.

Γιατί το 'Capella Bangkok' αναδείχθηκε καλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου

Μερικές ημέρες πριν, τα φώτα του ταξιδιωτικού σύμπαντος είχαν στραφεί και πάλι στο Λονδίνο, με αφορμή την τελετή για την ανάδειξη των The World's 50 Best Hotels 2024, στη δεύτερη λίστα του έγκριτου θεσμού, που μετά τα Μπαρ και τα Εστιατόρια του μάταιου τούτου κόσμου, εξετάζει και κορυφαία ξενοδοχεία.

Στο νο.1 των The World's 50 Best Hotels 2024 λοιπόν, βρέθηκε ένα ξενοδοχείο από τη νοτιοανατολική Ασία, σε συνέχεια του ρεύματος της εν λόγω λίστας, που δείχνει μία παραπάνω συμπάθεια για τα καταλύματα στην από εκεί περιοχή του πλανήτη.

Το "Capella Bangkok", που εδρεύει στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης ήταν εκείνο που κέρδισε τη συμπάθεια -και τις ψήφους- των περίπου 600 voters (το σώμα τους αποτελείται από 50% ταξιδιωτικούς συντάκτες, το 30% από hoteliers και το 20% από VIP ταξιδιώτες) από κάθε γωνιά της Γης. Και υπάρχουν μάλλον κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι λόγοι για το 5* μέρος που διαδέχθηκε το "Passalacqua" (νο.1 πέρυσι, νο.2 φέτος) 

Γιατί το "Capella", γιατί η Μπανγκόκ

Τα τελευταία χρόνια, η μητρόπολη της Ταϊλάνδης έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο συναρπαστικές σκηνές του πλανήτη. Μπορεί να είναι αχανής, φρενήρης και θορυβώδης, αλλά διαθέτει vibe, καταπληκτική εστιατορική κουλτούρα και, προφανώς, κάποια ξενοδοχεία που αξίζουν της προσοχής του σύγχρονου ταξιδιώτη. 

Το ξενοδοχείο Capella Bangkok στην Ταϊλάνδη 1

Το ξενοδοχείο Capella Bangkok στην Ταϊλάνδη 4

Κάπου εδώ μπαίνει στην κουβέντα το "Capella Bangkok". Τοποθετημένο στην περιοχή Charoenkrung, στον ποταμό Chao Phraya, το "Capella" θεωρείται ένα ξενοδοχείο-masterclass χαλάρωσης και ηρεμίας: Από τον ουδέτερο, καθαρό, 'ιαπωνικό' σχεδιασμό του έως τις υπηρεσίες ευεξίας που προσφέρει, όλα μοιάζουν να δείχνουν προς τα εκεί.

Ευρύχωρα και φωτεινά. Κάπως έτσι θα χαρακτηρίζαμε με άκρως λακωνικό έως κυνικό τρόπο τα 101 δωμάτιά του (μαζί με τις σουίτες και τις βίλλες), όλα με μεγάλα μπάνια και βεράντες στο μέγεθος διαμερίσματος. Σε αυτά, προσθέτεις τους εντυπωσιακούς κοινόχρηστους χώρους, τους κήπους, το εκπληκτικό σπα, καθώς και τις dining προτάσεις του -το signature εστιατόριο "Côte" υπό την επιμέλεια του Mauro Colagreco, το ακριβώς δίπλα στο ποτάμι και ασιατικής γευστικής αντίληψης "Phra Nakhon" και το ultra-glamorous bar "Stella"- για να έχεις μεγάλο μέρος της εικόνας.

Το ξενοδοχείο Capella Bangkok στην Ταϊλάνδη 2

Το ξενοδοχείο Capella Bangkok στην Ταϊλάνδη 7

Το "Capella Bangkok" όμως προσφέρει κάτι ακόμη: Διαθέτει μία εξαιρετικά ενημερωμένη (και δικτυωμένη) στα της Μπανγκόκ δρώμενα ομάδα concierge, την Capella Culturalists, ο ρόλος της οποίας είναι να δημιουργεί κυριολεκτικά μοναδικές εμπειρίες για κάθε επισκέπτη: Από ιδιωτικές συνεδρίες διαλογισμού με τον επικεφαλής μοναχό ενός ναού 250 ετών μέχρι μαθήματα ύφανσης ταϊλανδέζικων Phuang Malai.

Οι τιμές δωματίων στο "Capella Bangkok" ξεκινούν από τα €800/βράδυ. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Bike Friendly Destination: Η Πιερία ενισχύει τον ποδηλατικό τουρισμό

Η Πιερία, για πρώτη φορά, πιστοποιείται ως Bike Friendly Destination από τη MAKE NatTour, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/10/2024

"The Dolli": Το καλύτερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα

Το ξενοδοχείο του ομίλου Grecotel στην καρδιά της Αθήνας, διακρίνεται φέτος ως το καλύτερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα σύμφωνα με τα Condé Nast Traveller UK Readers’ Choice Awards 2024.

3 χωριά του Πηλίου για ένα υπέροχο φθινοπωρινό ταξίδι

Ίσως ο πιο ταιριαστός προορισμός για τις φθινοπωρινές εξορμήσεις είναι το βουνό και γι' αυτό σας προτείνουμε τρία χωριά που βρίσκονται σε ένα από τα ομορφότερα της Ελλάδας.

Greek Tourism Workshop Tokyo 2024: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από την τουριστική βιομηχανία της Ιαπωνίας

Η ελληνική τουριστική βιομηχανία επιβεβαίωσε τη δυναμική της παρουσία στην αγορά της Ιαπωνίας με την επιτυχή διεξαγωγή του Greek Tourism Workshop Tokyo 2024, που συγκέντρωσε 67 Ιάπωνες τουριστικούς πράκτορες.

14ο Catamarans Cup International Regatta: Η ναυτική περιπέτεια του Σαρωνικού

Η κορυφαία διεθνής διοργάνωση ιστιοπλοΐας με καταμαράν προσφέρει μια εμπειρία που συνδυάζει τον αγωνιστικό ενθουσιασμό με τις φθινοπωρινές διακοπές στα ελληνικά νησιά.

Navarino Challenge: Αθλητικός τουρισμός και ευ αγωνίζεσθαι στην καρδιά της Μεσσηνίας

Το κορυφαίο event αθλητικού τουρισμού προσκαλεί αθλητές και λάτρεις της άσκησης από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν σε μια γιορτή αθλητισμού και ευεξίας.

Ταξίδι στον κόσμο του καφέ: Ξεχωριστές εμπειρίες για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουμε τον κόσμο του καφέ μέσα από καφεϊκές εμπειρίες σε διάφορες γωνιές του πλανήτη.