Ύδρα: Ρομαντική απόδραση στον Αργοσαρωνικό με τέχνη και ιστορία

Η Ύδρα μαγεύει με τη διαχρονική της ομορφιά, συνδυάζοντας τη ναυτική της ιστορία με μια ζωντανή καλλιτεχνική σκηνή, καθιστώντας την ιδανικό προορισμό για ρομαντικές αποδράσεις και πολιτιστικές εξερευνήσεις.

Ύδρα

Από τα πιο γραφικά και ατμοσφαιρικά νησιά του Αργοσαρωνικού, ιδανικό για ρομαντικά και art weekends. Το αρχιτεκτονικό κέλυφος της πάλαι ποτέ ακμαίας και ιστορικής ναυτικής πολιτείας των αρχών του 19ου αιώνα έχει διατηρηθεί ανέπαφο και μέσα του έχει στηθεί ένα σοφιστικέ τουριστικό θέρετρο με όμορφους ξενώνες και διαχρονικά meeting points. Τα πολυώροφα αρχοντικά, ορισμένα από τα οποία είναι επισκέψιμα, εντυπωσιάζουν. Το λιμάνι είναι η καρδιά του νησιού και ουσιαστικά ο μοναδικός οικισμός. Γύρω του και στα πίσω σοκάκια θα βρείτε ωραία cafes και εστιατόρια καθώς και arty μπουτίκ.

Με ορμητήριο τη Χώρα μπορείτε να κάνετε διάφορους ωραίους περιπάτους: οι δύο πιο κλασικές επιλογές είναι είτε προς το Ιστορικό Αρχείο και το Λιμεναρχείο είτε προς την Κιάφα με τα αρχοντικά των Κουντουριώτηδων και από κει, παραλιακά, προς τη Σπηλιά, τους Μύλους και το Καμίνι. Αν δεν τα πάτε καλά με το περπάτημα και τα σκαλιά, καλύτερα να επιλέξετε άλλο νησί, καθώς δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και οι διαδρομές γίνονται είτε με τα πόδια είτε με θαλάσσια ταξί.

Εκτός από τα επισκέψιμα αρχοντικά και μουσεία, η Ύδρα έχει έντονη καλλιτεχνική κίνηση και κάθε καλοκαίρι πραγματοποιείται εδώ μια σειρά από εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, με πιο γνωστές αυτές που διοργανώνουν το ΔΕΣΤΕ του Δάκη Ιωάννου στα Παλιά Σφαγεία και ο Δημήτρης Αντωνίτσης στο Παλιό Γυμνάσιο. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εκκλησίες: η Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο λιμάνι και οι ναοί του Αγίου Ιωάννη του Νηστευτή με τοιχογραφίες του 18ου αιώνα και του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου από πελεκητή πέτρα.

Δείτε περισσότερα για την Ύδρα εδώ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Αύξηση καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης το 2024: Σημαντική άνοδος σε κλίνες και πληρότητα

Το 2024 σημειώθηκε σημαντική άνοδος στον αριθμό των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα, καθώς και αύξηση στις διαθέσιμες κλίνες, αποδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη δυναμική του κλάδου, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2024

Οκτώβριος στη Ρώμη: Ατελείωτη ανεξερεύνητη γοητεία

Ο μήνας Οκτώβριος στη Ρώμη προσφέρει την ευκαιρία για τους επισκέπτες να ανακαλύψουν την ιστορία, την τέχνη και τη γαστρονομία της "Αιώνιας Πόλης", σε ένα περιβάλλον ήπιας κίνησης και ευχάριστου καιρού.

Τα Aria Hotels επεκτείνονται στην Λατινική Αμερική

Η ελληνική θυγατρική του ομίλου Libra Group, ανακοινώνουν την επέκτασή τους στην αγορά της Κολομβίας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους στην προώθηση του οικοτουρισμού και τη διάδοση της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας σε διεθνές επίπεδο.

Το Neon Museum του Λας Βέγκας μεγαλώνει και αλλάζει έδρα

Μια αγαπημένη ατραξιόν για τους επισκέπτες του Λας Βέγκας αλλάζει τοποθεσία και μας δίνει περισσότερες αφορμές για να το επισκεφθούμε.

15η Διεθνής Νεανική Συνάντηση "Ολύμπια εν Δίω": Γιορτή πολιτισμού και αθλητισμού στην Πιερία

Η Πιερία αποτελεί το επίκεντρο της πολιτιστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας χιλιάδες νέους από όλο τον κόσμο για να γιορτάσουν την κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής τέχνης και του αθλητισμού.

Την αναβίωση την Πινακοθήκη Uffizi στη Φλωρεντία επιδιώκει ο νέος διευθυντής της

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Simone Verde μίλησε για τα πλάνα αναδιαμόρφωσης της Uffizi.

Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία: Συνδυάζοντας αθλητισμό και πνευματικότητα στην Πιερία

Η Πιερία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την 2η Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις θρησκευτικές παραδόσεις της περιοχής μέσα από μια μοναδική ποδηλατική εμπειρία.