Μονοήμερη στο Ναύπλιο με εικαστική αφορμή

Αν θέλετε να συνδυάσετε μία δωρεάν κυριακάτικη απόδραση από την Αθήνα με μία επίσκεψη σε μία ενδιαφέρουσα έκθεση, τότε αυτή η εκδρομή με πούλμαν από το Μουσείο Μπενάκη μάλλον σας ενδιαφέρει.

Ναύπλιο

Αν θέλετε να συνδυάσετε μία μονοήμερη κυριακάτικη απόδραση εκτός των "τειχών" της Αθήνας μαζί με μία επίσκεψη σε μία ενδιαφέρουσα έκθεση, τότε δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή στην παρακάτω ευκαιρία. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται αναχώρηση πούλμαν από το Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1) με προορισμό τη μεγάλη έκθεση "Γιάννης Παππάς | αναζητώντας τον Αλέξανδρο" στο Fougaro Artcenter στο Ναύπλιο. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 6980016252.

Γιάννης Παππάς αναζητώντας τον Αλέξανδρο

Το πρόγραμμα της ημέρας

  • 10 π.μ.: Αναχώρηση από την Αθήνα
  • 12.30 μ.μ.: Ξενάγηση (περίπου δυόμισι ωρών) στην έκθεση από τον επιμελητή
  • 5 μ.μ.: Επιστροφή από το Ναύπλιο 

Σημειώστε ότι ανάμεσα στην ξενάγηση και την επιστροφή οι συμμετέχοντες θα έχουν ελεύθερο χρόνο. 

Αυτή η έκθεση στο Ναύπλιο (σε επιμέλεια Αντώνη Ι. Κοντρογιάννη και Θοδωρή Μπαργιώτα) αποτελεί την πρώτη συνεργασία του Fougaro Artcenter με το Μουσείο Μπενάκη και είναι αφιερωμένη στο έργο του γλύπτη Γιάννη Παππά και στον έφιππο ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Από το 2019, το εμβληματικό έργο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βασ. Όλγας και Βασ. Αμαλίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Η έκθεση εστιάζει στη δημιουργική διαδικασία της υλοποίησης του αριστουργηματικού γλυπτικού συνόλου, που διήρκεσε 32 χρόνια, με τις πρώτες δοκιμές του Γιάννη Παππά να ξεκινούν το 1941. Το κοινό έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να ακολουθήσει τη μακρά διαδρομή ολοκλήρωσης του γλυπτού μέσα από σχέδια, μελέτες, προπλάσματα, φωτογραφίες και τεκμήρια από το αρχείο του Εργαστηρίου Γιάννη Παππά, με τον μεγαλύτερο όγκο των εκθεμάτων να μην έχει παρουσιαστεί ποτέ ξανά. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024. Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Το Ναύπλιο πέρα από τα κλισέ

Και τι άλλο αξίζει να κάνω στο Ναύπλιο;

Μιας και θα κατηφορίσεις στην αργολική πρωτεύουσα, διάβασε παρακάτω τις 7 προτάσεις μας για φαγητό, χαλαρό ποτό και γλυκό, οι οποίες θα συνοδεύσουν άριστα τις εμπνευσμένες συζητήσεις μετά την ξενάγηση:

"Βασίλης"

Κλασική αξία στον πεζόδρομο της Σταϊκοπούλου για παραδοσιακό κουνέλι στιφάδο και αρνάκι φρικασέ.

"Καραμανλής"

Από το 1966, το μαγέρικο Καραμανλής προσφέρει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα σε όλους τους Ναυπλιώτες όταν δεν μαγειρεύουν στο σπίτι τους.

"Σαβούρας"

Ένα από τα κλασικά στέκια για ψάρι στην περατζάδα της παραλίας, με ποικιλία από ψάρια αλλά και καλοφτιαγμένους ψαρομεζέδες.

"La Gratella"

Όμορφη τρατορία που στεγάζεται σε ένα γοητευτικό κτίριο του 1600.

"Μέντα"

Φρέσκο και μοντέρνο all day μαγαζί στην ανερχόμενη πιάτσα της Πρόνοιας με προσεγμένους μεζέδες, αποστάγματα και κοκτέιλ.

"Café Fougaro"

Κομψή ελληνική κουζίνα μέσα στον, μοναδικό στο είδος του, πολυχώρο Fougaro στους υποδειγματικά ανακαινισμένους χώρους της παλιάς βιομηχανίας "Ανθός".

"Pergamonto"

Οι πεντανόστιμοι λουκουμάδες είναι οι σταρ του μαγαζιού, αλλά μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα γλυκά ταψιού ή και τα παγωτά.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Αύξηση καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης το 2024: Σημαντική άνοδος σε κλίνες και πληρότητα

Το 2024 σημειώθηκε σημαντική άνοδος στον αριθμό των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα, καθώς και αύξηση στις διαθέσιμες κλίνες, αποδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη δυναμική του κλάδου, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2024

Οκτώβριος στη Ρώμη: Ατελείωτη ανεξερεύνητη γοητεία

Ο μήνας Οκτώβριος στη Ρώμη προσφέρει την ευκαιρία για τους επισκέπτες να ανακαλύψουν την ιστορία, την τέχνη και τη γαστρονομία της "Αιώνιας Πόλης", σε ένα περιβάλλον ήπιας κίνησης και ευχάριστου καιρού.

Τα Aria Hotels επεκτείνονται στην Λατινική Αμερική

Η ελληνική θυγατρική του ομίλου Libra Group, ανακοινώνουν την επέκτασή τους στην αγορά της Κολομβίας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους στην προώθηση του οικοτουρισμού και τη διάδοση της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας σε διεθνές επίπεδο.

Το Neon Museum του Λας Βέγκας μεγαλώνει και αλλάζει έδρα

Μια αγαπημένη ατραξιόν για τους επισκέπτες του Λας Βέγκας αλλάζει τοποθεσία και μας δίνει περισσότερες αφορμές για να το επισκεφθούμε.

15η Διεθνής Νεανική Συνάντηση "Ολύμπια εν Δίω": Γιορτή πολιτισμού και αθλητισμού στην Πιερία

Η Πιερία αποτελεί το επίκεντρο της πολιτιστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας χιλιάδες νέους από όλο τον κόσμο για να γιορτάσουν την κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής τέχνης και του αθλητισμού.

Την αναβίωση την Πινακοθήκη Uffizi στη Φλωρεντία επιδιώκει ο νέος διευθυντής της

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Simone Verde μίλησε για τα πλάνα αναδιαμόρφωσης της Uffizi.

Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία: Συνδυάζοντας αθλητισμό και πνευματικότητα στην Πιερία

Η Πιερία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την 2η Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις θρησκευτικές παραδόσεις της περιοχής μέσα από μια μοναδική ποδηλατική εμπειρία.