Νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από το 2025

Με την επιβολή νέων αυστηρών κανονισμών για τις εκπομπές θείου από τον Μάιο του 2025, το κόστος των καυσίμων για την ακτοπλοΐα αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, προκαλώντας ανησυχίες για την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων και την ανάγκη για στρατηγικές προστασίας των Ελλήνων επιβατών.

Ξεκίνησε η ακτοπλοϊκή γραμμή Λαύριο – Τσεσμέ

Από τον Μάιο του 2025, η Μεσόγειος θα χαρακτηριστεί ως Περιοχή Ελέγχου Εκπομπών Θείου (SECA), κάτι που σημαίνει ότι δεν θα επιτρέπεται η χρήση καυσίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο. Συγκεκριμένα, τα καύσιμα που θα χρησιμοποιεί η ακτοπλοΐα θα πρέπει να έχουν περιεκτικότητα σε θείο μόλις 0,001%. Αυτά τα νέα καύσιμα είναι πολύ ακριβότερα από τα τωρινά, οδηγώντας σε αύξηση του κόστους λειτουργίας των πλοίων. Οι αλλαγές αυτές αναμένεται να οδηγήσουν σε αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων για τους επιβάτες, με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να προσπαθούν να βρουν τρόπους για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις.

Στο πλαίσιο αυτής της νέας πραγματικότητας, το Υπουργείο Ναυτιλίας συνεργάζεται στενά με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και τους θεσμικούς φορείς για την προστασία του Έλληνα επιβάτη. Ένας από τους τρόπους που εξετάζεται για την ελάφρυνση της επιβάρυνσης είναι η εφαρμογή μιας μεγάλης εκπτωτικής καμπάνιας για early booking εισιτήρια για το καλοκαίρι, παρόμοια με αυτή που ισχύει για τις αεροπορικές εταιρείες.

Με την προγραμματισμένη αλλαγή στις καταναλωτικές συνήθειες και τη δυνατότητα για καλύτερο προγραμματισμό, οι Έλληνες επιβάτες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από σημαντικές μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων εάν κλείσουν τα εισιτήριά τους νωρίς. Παράλληλα, ωστόσο, η απορρόφηση της αύξησης του κόστους των καυσίμων στα επιδοτούμενα δρομολόγια της άγονης γραμμής παραμένει μια δύσκολη πρόκληση, η οποία απαιτεί επιπλέον στρατηγικές και υποστήριξη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Modone Villas": Πολυτελής φθινοπωρινή διαμονή στη Μεθώνη

Στην καρδιά της γοητευτικής Μεθώνης στην Πελοπόννησο, ένα κομψό συγκρότημα με μοντέρνα μεσογειακή αρχιτεκτονική συνδυάζει άψογα την πολυτέλεια με την ηρεμία.

06/09/2024

Ιταλία: Ο δήμος Ρώμης μελετά το ενδεχόμενο να επιβάλει είσοδο για τους τουρίστες στη Φοντάνα ντι Τρέβι

Η Ρώμη σχεδιάζει να περιορίσει την πρόσβαση στη διάσημη Φοντάνα ντι Τρέβι, εν όψει του Ιωβηλαίου του 2025, το οποίο αναμένεται να προσελκύσει εκατομμύρια τουρίστες και προσκυνητές, με στόχο τη διαχείριση της αυξημένης τουριστικής κίνησης και την προστασία του εμβληματικού μνημείου.

Ο ιθύνων νους πίσω από την επένδυση - μαμούθ στην Αστυπάλαια μιλά για το σχέδιο που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων

Το σχέδιο για την οικιστική επένδυση μεγάλου κλίμακας στην Αστυπάλαια από το εφοπλιστικό δίδυμο Λεντούδη και Παπαλιού, σε συνεργασία με την εταιρεία Zoniro, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με την τοπική δημοτική αρχή να εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας επένδυσης στο χαρακτήρα και την ανάπτυξη του νησιού.

Βουδαπέστη: Κορυφαίος προορισμός workation παγκοσμίως σύμφωνα με έρευνα της IWG - σε ποιά θέση είναι η Αθήνα για τους digital nomads

Η Βουδαπέστη ξεπερνά άλλες μεγάλες πόλεις παγκοσμίως κερδίζοντας τις εντυπώσεις με τη μοναδική της συνύπαρξη ιστορίας, σύγχρονης ζωής και ιδανικών συνθηκών εργασίας εξ αποστάσεως.

Παξοί στον χρόνο: Τέσσερις δεκαετίες φωτογραφικής ιστορίας

Από τις ασπρόμαυρες εικόνες του 1960 έως τα σύγχρονα πορτραίτα, η έκθεση αφηγείται την ιστορία των Παξών μέσα από τις ζωές και τα βλέμματα των ανθρώπων που έζησαν και ζουν σε αυτό το νησί.

Μπούντε, Νορβηγία: 6 Λόγοι για να ταξιδέψουμε φέτος βόρεια του Αρκτικού Κύκλου

Απ’ τις παραδόσεις των Σαάμι στην εμπροσθοφυλακή του σύγχρονου ντιζάιν, η πρώτη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στον Βόρειο Πολικό Κύκλο μας προσκαλεί να τη γνωρίσουμε με εκατοντάδες δρώμενα καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς –και πρώτης τάξεως αρκτική κουζίνα.

Γιατί το ίντερνετ σκότωσε την εμπειρία του ταξιδιού (και θα συνεχίσει να το κάνει)

Σχεδόν 1.5 δισεκατομμύριο άνθρωποι ταξιδεύουν σήμερα. Όλοι κάνουν αναζητήσεις στο διαδίκτυο για τον προορισμό που πρόκειται να επισκεφτούν. Χωρίς "σχεδόν". Άραγε, θα καταφέρει η ταξιδιωτική τους εμπειρία να υπερτερήσει του ίντερνετ; Σχεδόν αδύνατο.