3 ιδέες για πανεύκολα ανοιξιάτικα πικ νικ

Αμπαλάρουμε τα leftovers της προηγούμενης ημέρας σε κομψό καλάθι, παίρνουμε κι ένα καρό τραπεζομάντιλο και πεταγόμαστε για πικ νικ σε 3 κοντινές τοποθεσίες. Έτοιμοι;

3 ιδέες για πανεύκολα ανοιξιάτικα πικ νικ

Αμπαλάρουμε τα leftovers της προηγούμενης ημέρας σε κομψό καλάθι, παίρνουμε κι ένα καρό τραπεζομάντιλο και πεταγόμαστε για πικνίκ σε 3 κοντινές τοποθεσίες. Έτοιμοι;

Χαλαρά στη Λίμνη Δόξα

3 ιδέες για πανεύκολα ανοιξιάτικα πικ νικ - εικόνα 1

Είτε αποφασίσετε να έρθετε από τον πιο σύντομο δρόμο μέσω Κιάτου που θα σας περάσει και από τη Στυμφαλία, είτε πιάσετε την ανηφόρα από το Δερβένι για να γνωρίσετε και το γραφικό χωριό της Ευρωστίνης, το αλπικό τοπίο της Λίμνης Δόξα θα σας μαγέψει το ίδιο. Τριγύρω οι επιβλητικές βουνοκορφές της Ζήριας, του Χελμού και της Ντουρντουβάνας. Περιμετρικά μια πράσινη αγκαλιά από πανύψηλα έλατα, δρυς, πεύκα και φουντουκιές. Και τα πάντα να αντανακλώνται στα πανέμορφα νερά της λίμνης που δεσπόζει στο κέντρο. Κάντε τη βόλτα μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου που ενώνεται με την ακτή με μια λεπτή λωρίδα γης και μετά διαλέξτε πόστο για να απλώσετε την…πραμάτεια σας.

Περισσότερα για την περιοχή εδώ.

Από τους Δελφούς προς το Χρισσό

3 ιδέες για πανεύκολα ανοιξιάτικα πικ νικ - εικόνα 2

Υπάρχει που λέτε ένα κατηφορικό μονοπάτι που ξεκινά μέσα από τους Δελφούς (αναζητήστε τις πινακίδες) και οδηγεί στο γειτονικό χωριό Χρισσό. Δεν χρειάζεται καν να το περπατήσετε ολόκληρο, καθώς πολύ σύντομα θα αντικρίσετε υπέροχες απλωσιές καλυμμένες με κάθε λογής πολύχρωμα λουλούδια, με τα οποία θα πλέξετε το μαγιάτικο στεφάνι σας. Ξαπλωμένοι δε στο λουλουδένιο στρώμα θα απολαύσετε ένα δελφικό τοπίο στα καλύτερά του, με τον απέραντο ελαιώνα της Άμφισσας να τρέχει να συναντήσει τα γαλανά νερά του Κρισσαίου Κόλπου που αγκαλιάζει την Ιτέα και το Γαλαξίδι. Αν, πάλι, θέλετε να προσδώσετε αρχαιολογική εσάνς στην εξόρμησή σας, θυμηθείτε ότι το θαυμάσιο Ιερό Αθηνάς Προναίας απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών είναι επισκέψιμο και τις αργίες.

Περισσότερα για την περιοχή εδώ.

Πλάι σε πηγές κι αρχαία

3 ιδέες για πανεύκολα ανοιξιάτικα πικ νικ - εικόνα 3

Ανάμεσα στην κοιλάδα του βοιωτικού Κηφισού και στα «πόδια» του Παρνασσού, η Σουβάλα ή Πολύδροσος είναι ένα από τα κεφαλοχώρια της περιοχής που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει ενδιαφέρουσα κίνηση. Διασχίζοντας το χωριό πάρτε το δρόμο που οδηγεί στο βυζαντινό μνημείο της Αγίας Ελεούσας, από τα καλύτερα διατηρημένα της Φωκίδας, και λίγο παραπέρα στην ειδυλλιακή τοποθεσία απ’ όπου αναβλύζουν οι πηγές του βοιωτικού Κηφισού. Τα νερά και τα πλατάνια δημιουργούν ένα απόλυτα χαλαρωτικό σκηνικό πλάι στις πηγές, ωστόσο τριγύρω θα βρείτε κι άλλα ωραία πόστα για να στρώσετε την κουβέρτα σας. Πάνω από τις πηγές υπάρχουν ακόμα κάποια ερείπια από την επίσης βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου, ενώ μπορείτε κάλλιστα να ολοκληρώσετε την εκδρομή σας με καφεδάκι στην κεντρική πλατεία της Σουβάλας.

Περισσότερα για την περιοχή εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ένα απόκοσμο κομμάτι Καππαδοκικής γης στην Κρήτη

Περίπου 35 χλμ. δυτικά των Χανίων, ξεπροβάλλει ένα μνημείο της φύσης, ανάμεσα σε καταπράσινες κοιλάδες. Ένα εξωπραγματικό σύμπλεγμα λοφίσκων, ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης της φύσης, που έχει αποτελέσει πεδίο πολλαπλών ερευνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
16/05/2024

Ο Όμιλος Mitsis πραγματοποίησε εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου και υπέγραψε 10ετή συμφωνία διαχείρισης 3* ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

Πρόκειται για την τρίτη εξαγορά ξενοδοχείου που έχει ολοκληρώσει ο Όμιλος την τελευταία διετία κατόπιν των εξαγορών δύο μονάδων στην Κρήτη το 2022 και την πέμπτη συμφωνία διαχείρισης ακινήτου τον τελευταίο χρόνο κατόπιν συμφωνιών επέκτασής του στην Κρήτη, Σαντορίνη και Χαλκιδική.

Αυτές είναι οι ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο για καλοκαιρινά drives

Η καλοκαιρινή Πελοπόννησος είναι όπως και κάθε χρόνο ψηλά στην ατζέντα μας.

Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί της Κέας

Το "Ydor Hotel & Spa" και το "Porto Kea Suites Hotel & Spa", τα οποία πλέον ανήκουν στην Everty και είναι υπό τη διαχείριση της Sandglass Hotels & Villas είναι προς το παρόν τα μοναδικά εν λειτουργία ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί.

Περπατήσαμε στο Μπίλιοβο, το ομορφότερο λιθόκτιστο μονοπάτι της Πελοποννήσου

Λίγο έξω από την Καλαμάτα, στην Έξω Μάνη, στα ριζά του Ταΰγετου, βρίσκεται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μονοπάτια της Πελοποννήσου με πανοραμική θέα, προσεγγίσιμο κι από τους σχετικά αρχάριους περιπατητές, ακόμη και σε μονοήμερη εκδρομή.

Λέρος: Αναδεικνύονται και συντηρούνται βυζαντινά μνημεία του νησιού

Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης της Εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στον Δρυμώνα, του ζωγραφικού διακόσμου της Εκκλησίας της Αγίας Κιουράς στο Παρθένι και της Εκκλησίας του Αγίου Ζαχαρία, στη Μερικιά.

Drumsheds: Πώς ένα club σ' ένα παλιό ΙΚΕΑ στο Λονδίνο θέλει να αναβιώσει τη νυχτερινή ζωή της αγγλικής πρωτεύουσας

Το φιλόδοξο Drumsheds, το μεγαλύτερο, πλέον, club venue του Ηνωμένου Βασιλείου δανείζεται τη rough αισθητική του ΙΚΕΑ και μετατρέπεται σ’ ένα μουσικό παράδεισο γι’ αυτούς που προτιμούν να ιδρώνουν πάνω στην πίστα, από το να ξεποδαριάζονται στους διαδρόμους του, ψάχνοντας τον πιο βολικό καναπέ.