Φθινόπωρο στη Βαμβακού: Δραστηριότητες, ευεξία και περιπέτειες για όλη την οικογένεια

Ανακαλύψτε τη μαγεία του φθινοπώρου στη Βαμβακού με μοναδικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Vamvakou ©Eftychia Vlachou
     

Αφήνοντας πίσω το καλοκαίρι, προχωράμε προς το φθινόπωρο στο βουνό, η σεζόν στη Βαμβακού Λακωνίας ξεκινάει και η Vamvakou Revival προτείνει σε μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν σε πεζοπορίες, προγράμματα ευεξίας, επιστημονικά εργαστήρια και δημιουργικές δραστηριότητες, που υλοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

πεζοπορία
©Nick Karanikolas

Καλωσορίζουμε τον μήνα πεζοπορώντας ως τους Λογγούς (01/09) και το σπηλαιομονάστηρο της Αγίας Κυριακής (07/09), με οδηγό την ομάδα "Η φάση είναι mountains", μία ομάδα νέων ανθρώπων που άφησε την πόλη και κυνηγάει το όνειρό της πεζοπορώντας στα βουνά. 

Επαφή με τη φύση και το περιβάλλον σημαίνει επαφή με ερεθίσματα, αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό. Για τον λόγο αυτό, σας δίνεται η ευκαιρία να  ανακαλύψετε τον ήχο και τις μαγικές του ιδιότητες (07/09) μέσα από ένα βιωματικό εργαστήρι ηχοθεραπείας με τον θεραπευτή, Νίκο Νικολακόπουλο, ενώ καλούνται και τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το σώμα τους, αλλά και να μυηθούν στις βασικές αρχές της yoga διασκεδάζοντας σε ένα πρωτότυπο kid’s yoga session (08/09), με την Κωνσταντίνα Κρητικού, kid’s yoga instructor.

Προγράμματα STEAM στο V.Lab

Η νέα σχολική χρονιά στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) ξεκινάει με τρεχούμενα νερά στην Κάτω Βρύση και ανακαλύπτοντας τα μυστικά της υδρομηχανικής, νερόμυλους και υδρορροές (14/09) με τη φυσικό, Δώρα Κουρκούλη, ενώ ο συναρπαστικός κόσμος της ρομποτικής και του STEAM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνη, Μαθηματικά) ξεδιπλώνεται σε ένα εργαστήριο μηχανικής σχεδίασης και προγραμματισμού για παιδιά (15/09) με τον Δημήτρη Σαγιάννη, Διευθυντή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης.  Η εικονική πραγματικότητα με τα Oculus Quest 2 και το gaming συντροφεύουν τα Σαββατοκύριακα όσων δεν αποχωρίζονται την τεχνολογία ούτε στο βουνό.

Εκδηλώσεις & δημιουργικές δραστηριότητες για οικογένειες

Μία μοναδική και διασκεδαστική μουσικοθεατρική παράσταση, οι Ντορεμιρέδες (21/09) από την ομάδα "Κοπέρνικος", έρχεται στο χωριό και μέσα από το θεατρικό πανδαιμόνιο θα σας παρασύρει σε ξέφρενο τραγούδι και χορό.

Τέχνες, δημιουργία και ψυχαγωγία συνδυάζονται στο χωριό του Πάρνωνα, πλέκοντας το Φθινόπωρο (21/09) με μαλλί, χαρτόνι και φθινοπωρινά φύλλα παρέα με τη Γεωργία Γκανιούρη και φτιάχνοντας το δικό μας αρωματικό κερί (22/09) με πρώτη ύλη τη σόγια, μαθαίνοντας για τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα των οικολογικών κεριών με τη Γιούλη Καναβάρου. 

VamvakouRevival
©Pelagia Karanikola

Η σειρά πολυαισθητηριακού και θεατρικού παιχνιδιού, clay play stories (28/09) συνεχίζεται και καλεί τους μικρούς συμμετέχοντες να δημιουργήσουν ιστορίες και να τις "πλάσουν" με φυσικό πηλό. Το καθιερωμένο πρόγραμμα σχολείο…αλλιώς με ατελείωτο παιχνίδι, δημιουργικότητα, φαντασία, ελευθερία και ανεμελιά θα σας κρατήσει συντροφιά την τελευταία Κυριακή του μήνα (29/09). 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

4 ευρωπαϊκές πόλεις για φτηνά ταξίδια τον Οκτώβριο

Ερευνήσαμε, συγκρίναμε και καταλήξαμε σε τέσσερις πόλεις της Ευρώπης όπου μπορείτε να ταξιδέψετε με 50 ή το πολύ 60 € για μία ολιγοήμερη φθινοπωρινή απόδραση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/08/2024

Pareo festival 2024: Αυτή είναι η ευκαιρία σου για διακοπές μετά μουσικής λίγο πριν τελειώσει το καλοκαίρι

Ένα τετραήμερο γεμάτο μουσική, τέχνη και ενέργεια, που φιλοδοξεί να καθιερωθεί σε ετήσιο προορισμό.

Ένας βιωματικός οδηγός για μια ευκαιρία ταξιδιού που μάλλον δεν ήξερες

Δεν χρειάζονται ούτε έξι μήνες ούτε να είσαι φοιτητής για να ζήσεις μία αξέχαστη εμπειρία σε κάποια χώρα της Ευρώπης. Διάβασε παρακάτω τον βιωματικό οδηγό μας και μάθε για τις ανταλλαγές νέων μέσω Erasmus+.

European Sleeper: Ενα νέο τρένο από τις Βρυξέλλες μέχρι τη Βενετία

Η European sleeper λανσάρει μια νέα σιδηροδρομική γραμμή που θα εκτοξεύσει τον χειμερινό τουρισμό.

Η Wizz Air λανσάρει συνδρομή απεριόριστων πτήσεων: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Η Wizz Air παρουσίασε μια νέα συνδρομητική προσφορά που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να πραγματοποιούν απεριόριστες πτήσεις για 12 μήνες με τιμή που ξεκινά από €599, αλλά με ορισμένους σημαντικούς περιορισμούς.

ΥΠΠΟ: Αποκατάσταση Αρχαίων Μνημείων στη Νικόπολη

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωρά στην αποκατάσταση θεάτρου, πολυτελούς οικίας και παλαιοχριστιανικών βασιλικών στην Αρχαία Νικόπολη.

Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2024: Μουσική, γαστρονομία και street art στο Κτήμα Σκούρα

Ένα απολαυστικό τριήμερο εκδηλώσεων με επίκεντρο το κρασί.