7 ορεινοί προορισμοί στην Ελλάδα για τα πιο τέλεια φθινοπωρινά weekends

Πέρασες ένα καλοκαίρι ζεστό και περιπετειώδες; Έχεις ανάγκη από καθαρό αέρα και χαλάρωση; Δες τους ορεινούς προορισμούς στην Ελλάδα που μπορείς να επισκεφθείς αυτό το φθινόπωρο, δημιουργώντας τις πιο όμορφες αναμνήσεις στην φύση με την παρέα σου.

Καρπενήσι ιππασία

Η Ελλάδα δεν φημίζεται μόνο για τις παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά, τα νησιά και τις αμέτρητες γάτες που μπορείτε να βρείτε σε αυτά, αλλά και για τα βουνά, τα ποτάμια, τα φαράγγια και τις λίμνες της. Όσο το καλοκαίρι τελειώνει και πλησιάζει το φθινόπωρο, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για εξορμήσεις μακριά από τη πόλη, το καυσαέριο και τη ρουτίνα της καθημερινότητας σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δροσιάς και ηρεμίας.

Καταρράκτης της Δρυμώνας, Εύβοια 

Ο καταρράκτης της Δρυμώνας βρίσκεται μόλις ένα δίωρο περίπου από την Αθήνα, στην βόρια Εύβοια. Πιο συγκεκριμένα, το σημείο είναι κοντά στη Μονή του Οσίου Δαυίδ. Το τοπίο εδώ μπορεί να σου προσφέρει τη ηρεμία που ψάχνεις, κατά το περπάτημα μέσα στη φύση μέχρι να φτάσεις στον τελικό προορισμό σου. Για τους λάτρεις τώρα των δραστηριοτήτων υπάρχει η δυνατότητα του canyoning ή αλλιώς αναρρίχηση πάνω στους βράχους του καταρράκτη με σχοινιά.

καταρράκτες του Δρυμώνα ευβοια

Καταρράκτης Μανικιάτης, Εύβοια 

Ένας καταρράκτης της Εύβοιας ύψους 25 μέτρων, ένα δίωρο μόλις μακριά από τη Αθήνα, ο οποίος χρειάζεται περπάτημα μεχρι να φτάσεις στο τελικό προορισμό. Στη διαδρομή θα συναντήσεις μια λίμνη λίγο πριν τον καταρράκτη, ο οποίος καταλήγει σε κολπίσκους ανάμεσα σε βράχια με λευκό χρώμα το οποίο κάνει το νερό να φαίνεται γαλαζοπράσινο σε κάποια σημεία. Ιδανικό τοπίο για άραγμα με την παρέα σου, πικ-νικ στην φύση και βουτιές από τα βράχια. 

καταρράκτης Μανικιάτης ευβοια

Παύλιανη 

Ένα από τα πιο γνωστά χωριά της Στερεάς Ελλάδας, μέσα στο πράσινο και με ειδικά διαμορφωμένο μονοπάτι για περπάτημα ανάμεσα στα δέντρα. Ιδανικό για μονοήμερη εξόρμηση στην φύση. Μέσα στο μονοπάτι θα βρεις διάφορα σποτάκια στα οποία μπορείς να κάνεις στάση για ξεκούραση, την κούνια που κρέμεται από τα δέντρα αλλά και την αιώρα που πιθανά να έχεις δει σε πολλές φωτογραφίες. 

Παύλιανη

Καρπένησι

Μια από τις πιο αξέχαστες εμπερίες που μπορείς να ζήσεις στο Καρπενήσι είναι η βόλτα με τα άλογα μέσα στη φύση. Προκειται για μια οργανωμένη δραστηριότητα που μπορείς να βιώσεις μέσω του Trekking Hellas. Ταυτόχρονα μπορείς να επισκεφθείς το Φαράγγι "Πάντα Βρέχει" το οποίο δίνει την εντύπωση πράγματι ότι "βρέχει" για όσους αποφασίσουν να το επισκεφθούν. Οι καταρράκτες αποτελούν ένα τμήμα του φαραγγιού περίπου 80 μέτρων το οποίο διασχίζεται από τον Κρικελλοπόταμο που ρέει ανάμεσα στα όρη Καλιακούδα και Πλατανάκι. 

φαράγγι Παντα Βρέχει- καρπενήσι

Μετέωρα 

Ενας πολυσυζητημένος προορισμός αλλά όχι αδίκως μιας που οι εικόνες κόβουν πράγματι την ανάσα. Ενα σύμπλεγμα από σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα. Τα πέτρινα μοναστήρια τα οποία είναι χτισμένα στην κορυφή βράχων αποτελούν ένα επιβλητικό θέαμα αλλά το δεύτερο σημαντικότερο μοναστικό συγκρότημα μετά το Άγιο Όρος.  

Μετέωρα

Τζουμέρκα

Τζουμέρκα ή αλλιώς Αθαμανικά Όρη, βρίσκεται στην οροσειρά της Πίνδου και υψώνεται μεταξύ των ποταμών Αράχθου και Αχελώου. Διαπερνούν τους νομούς Ιωαννίνων και Άρτας αγκαλιάζοντας ένα σύνολο πανέμορφων χωριών. Αξίζει να επισκεφθείτε το γνωστό γεφύρι βρίσκεται στην Πλάκα αλλά και τη Μονή της Κηπίνας η οποία αποτελεί ένα εντυπωσιακό πέτρινο μοναστήρι χτισμένο στο κοίλωμα ενός κατακόρυφου βράχου, κοντά στο χωριό Καλαρρύτες.

Τζουμέκα

Λίμνη Πλαστήρα 

Η λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του νομού της Καρδίτσας και τριγυρω υπάρχουν 18 διαφορετικά χωριά, εκ των οποίων αξίζει να επισκεφθείτε κάποια από αυτά όπως η Νεράιδα. Πρόκειται για ένα χωριό μέσα στα έλατα και πολύ με καθαρή ατμόσφαιρα ιδανικό για χαλάρωση. Η θέα είναι μαγευτική καθώς μπορείς να διακρίνεις όχι μόνο μεγάλο εύρος της λίμνης αλλά και τον Όλυμπο. Πρόκειται για μια τεχνητή λίμνη, έκτασης 55 χιλιομέτρων, η οποία σχηματίστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στο νότιο άκρο της επί της αρχής του ποταμού Ταυρωπού από τον οποίο παίρνει και το επίσημό της όνομα ως λίμνη Ταυρωπού.

Λίμνη Πλαστήρα

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Pareo festival 2024: Αυτή είναι η ευκαιρία σου για διακοπές μετά μουσικής λίγο πριν τελειώσει το καλοκαίρι

Ένα τετραήμερο γεμάτο μουσική, τέχνη και ενέργεια, που φιλοδοξεί να καθιερωθεί σε ετήσιο προορισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΖΩΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
26/08/2024

Φθινόπωρο στη Βαμβακού: Δραστηριότητες, ευεξία και περιπέτειες για όλη την οικογένεια

Ανακαλύψτε τη μαγεία του φθινοπώρου στη Βαμβακού με μοναδικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ένας βιωματικός οδηγός για μια ευκαιρία ταξιδιού που μάλλον δεν ήξερες

Δεν χρειάζονται ούτε έξι μήνες ούτε να είσαι φοιτητής για να ζήσεις μία αξέχαστη εμπειρία σε κάποια χώρα της Ευρώπης. Διάβασε παρακάτω τον βιωματικό οδηγό μας και μάθε για τις ανταλλαγές νέων μέσω Erasmus+.

European Sleeper: Ενα νέο τρένο από τις Βρυξέλλες μέχρι τη Βενετία

Η European sleeper λανσάρει μια νέα σιδηροδρομική γραμμή που θα εκτοξεύσει τον χειμερινό τουρισμό.

Η Wizz Air λανσάρει συνδρομή απεριόριστων πτήσεων: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Η Wizz Air παρουσίασε μια νέα συνδρομητική προσφορά που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να πραγματοποιούν απεριόριστες πτήσεις για 12 μήνες με τιμή που ξεκινά από €599, αλλά με ορισμένους σημαντικούς περιορισμούς.

ΥΠΠΟ: Αποκατάσταση Αρχαίων Μνημείων στη Νικόπολη

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωρά στην αποκατάσταση θεάτρου, πολυτελούς οικίας και παλαιοχριστιανικών βασιλικών στην Αρχαία Νικόπολη.

Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2024: Μουσική, γαστρονομία και street art στο Κτήμα Σκούρα

Ένα απολαυστικό τριήμερο εκδηλώσεων με επίκεντρο το κρασί.