Hotels we Love: Το "One & Only Kea Island" είναι ένα τζεϊμσμποντικό κρυσφήγετο

Περάσαμε κάτι λιγότερο από 24 ώρες στο μεγαλεπίβολο minimal luxury project της Τζιας, που ξεδιπλώνει την fusion κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική του στον όρμο του Βρόσκοπου, με τις σχεδόν αθέατες από μακριά ιδιωτικές του βίλες να κατρακυλούν προς τη θάλασσα σα να βρίσκονταν από πάντα εκεί.

Το ξενοδοχείο One & Only Kea Island στη Τζια των Κυκλάδων

Πολλά και διάφορα μπορεί να έχει ο καθένας στο μυαλό του για το τι συνιστά εντυπωσιακή είσοδο. Τα διαγράφει όμως κατευθείαν, όταν βιώσει την είσοδο που προγραμματίζει για τους επισκέπτες του το "One & Only Kea Island", το μεγαλεπίβολο luxury living project της Τζιας, που ξεδιπλώνει την fusion κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική του στην πλαγιά των Ποισσών, με τις σχεδόν αθέατες από μακριά ιδιωτικές του βίλες να κατρακυλούν προς τη θάλασσα σα να βρίσκονταν από πάντα εκεί. Και λέω "σχεδόν αθέατες", γιατί δεν τις ξεχωρίζεις παρά μόνο αφού το τζεϊμσμποντικό φουσκωτό (που σε έχει παραλάβει από το λιμάνι του Λαυρίου, όπου έχεις φτάσει με ιδιωτικό limo-transfer) πάρει τη στροφή για τον όρμο του Βρόσκοπου, κι αρχίσεις να διακρίνεις στη σκούρα πέτρα του νησιού το στραφτάλισμα από το κυκλαδίτικο λευκό τους. Αλλά μέχρι να φτάσεις εκεί, δεν έχεις απλά τσιμπήσει στην υπόσχεση της διαμονής που προσφέρει το νέο concept φιλοξενίας: έχεις καταπιεί το δόλωμα, το αγκίστρι και τη μισή πετονιά μαζί. Κι αυτό πριν καν πατήσεις πόδι στο νησί.

Το Location

Το ξενοδοχείο One & Only Kea Island στη Τζια των Κυκλάδων

Το ξενοδοχείο One & Only Kea Island στη Τζια των Κυκλάδων
Ιωσήφ Πρωϊμάκης / @o_proimakis

Σχεδόν τις ακούς τις νότες, καθώς πετάει το φουσκωτό πάνω στην αφράτη θάλασσα. Κι όταν παίρνει τη στροφή για τον απάνεμο όρμο και κατεβάζει στροφές για ν’ αρχίσει να παφλάζει ήρεμα στα κρυστάλλινα νερά, τότε πια η μουσική φουσκώνει και το "You Only Live Twice” ντύνει στο κεφάλι σου το τζεϊμσμποντικό σκηνικό που βλέπουν τα μάτια σου. Σα να σε υποδέχονται στο νησί του Δόκτορος Νο αισθάνεσαι, βλέποντας την ομάδα του "O&O Kea Island” να περιμένει το σκάφος στο ντόκο, με τα κολλαριστά κιμονό και τα αφράτα πουφ στη σκιά για ένα πρώτο refreshment. Κι όμως, δε βρίσκεσαι σε κάποιο κινηματογραφικό σκηνικό των 80s, αλλά στην "Πύλη των Κυκλάδων", το πιο κοντινό στην Αθήνα (κι ίσως το πιο παραβεβλημένο) κυκλαδονήσι, πρόδηλο απ’ την κατάξερη, περήφανη κοψιά με την οποία σε υποδέχεται. Ο Stavros, ένα παλιό ξύλινο ιστιοφόρο, φρεσκαρισμένο στην εντέλεια (και διαθέσιμο για private cruises γύρω απ’ το νησί), δίνει ελληνικό touch και ρετρό πλαστικότητα στις αυστηρές γραμμές του resort που αποκαλύπτονται στο υπόβαθρο, καδράροντας καρποσταλικά την θαλασσινή είσοδο του συμπλέγματος, που ξεδιπλώνεται προς τα πάνω, στα πρότυπα αιγαιοπελαγίτικου οικισμού, κρυμμένου στις πλαγιές να μην το βλέπουν οι κουρσάροι.

Το Vibe

Το ξενοδοχείο One & Only Kea Island στη Τζια των Κυκλάδων

Το ξενοδοχείο One & Only Kea Island στη Τζια των Κυκλάδων

Απλωμένες στη δυτική πλαγιά του νότιου άκρου του νησιού, σα στιλιζαρισμένη αναδιατύπωση της χωροταξίας της Ιουλίδας, της Χώρας του νησιού, οι ιδιωτικές βίλες του "One & Only Kea Island" είναι τοποθετημένες έτσι, ώστε οι πριβέ βεράντες με τις infinity πισίνες τους να χαζεύουν το γαλάζιο του Αιγαίου και τα θεαματικά του ηλιοβασιλέματα. Σκαρφαλώνοντας την πλαγιά σχεδόν αθέατες από μακριά, οι κατοικίες του resort ακολουθούν το κυκλαδίτικο μοτίβο όχι για το φόβο πειρατών αυτή τη φορά, αλλά για να προσφέρουν στον επισκέπτη μια επιπλέον αίσθηση ιδιωτικότητας – την ιδέα πως, έτσι όπως φιδογυρίζει προς το καταφύγιό του, βγαίνει, μ’ έναν τρόπο, έξω απ’ το χάρτη αυτού του κόσμου. Στην κορφή, το σύμπλεγμα επιβλέπει ο χώρος της υποδοχής και των common areas, με άνετα ανοιχτά σαλόνια να χαζεύουν το απέραντο γαλάζιο, και τηλεσκόπια τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία στις διάφορες ηλιόλουστες βεράντες, να καθοδηγούν το βλέμμα προς το Σούνιο και να φέρνουν τον ναό του Ποσειδώνα λίγο πιο κοντά. Η κλίμακα του κεντρικού κτηρίου, διακοσμημένο με κοφτερή, εκλεκτικιστική αντίληψη του σύγχρονου design ως μοντέρνα τέχνη, εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον μπλέκοντας το μέσα με το έξω, βάζοντας τη φύση μέσα στους χώρους και μπολιάζοντας τις καθάριες κυκλαδίτικες γραμμές με μια αδιόρατη εσάνς ασιατικής exotica και την ηρεμία ενός ησυχαστηρίου: "εδώ", μοιάζουν να σου λένε οι απόμερες γωνιές και τα διαφορετικά επίπεδα, "δε χρειάζεται να δεις άνθρωπο αν δεν το θες".

Διαβάστε Επίσης

Τα Δωμάτια

Το ξενοδοχείο One & Only Kea Island στη Τζια των Κυκλάδων

Το ξενοδοχείο One & Only Kea Island στη Τζια των Κυκλάδων

Χάνεται το βλέμμα στο Αιγαίο, λούζεται το σώμα σου στο φως. Είτε στο εσωτερικό των ενός ή δύο υπνοδωματίων villas του "O&O Kea Island", είτε στις βεράντες με τα infinity pools που κρέμονται στην πλαγιά, ο ήλιος κι η θάλασσα είναι τα κέντρα βάρους της εμπειρίας, και τα ίδια τα δωμάτια, σχεδιασμένα σαν πολυτελή yachts, μοιάζουν να πλέουν σ’ αυτό το λαμπερό δίπτυχο ελληνικότητας, πλουτίζοντάς το με λεπτομέρειες που κάνουν παχιά την αγκαλιά της πολυτέλειας. Εντυπωσιακά μάρμαρα με εντυπωσιακότερα ακόμη σκαλίσματα φέρνουν μέσα τη λαμπερή δροσιά του έξω, ξύλινες λεπτομέρειες σ’ αυτό το βαθύ σκούρο του ακριβού μασίφ καδράρουν το σύνολο με old-money φινέτσα, ενώ τα μπάνια και οι walk in γκαρτναρόμπες, με τους διπλούς καθρέφτες, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και το πλουσιοπάροχο φινίρισμα, αποτελούν σπουδαία δείγματα εκλεπτυσμένου σχεδιασμού. Κι ενώ διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για την ευστοχία της διαχείρισης του εξωτερικού χώρου, που μοιράζεται μπρος και πίσω από τις βίλες που επισκεφτήκαμε, αντί να απλώνει την αρχοντιά του συγκεντρωμένη προς στη θάλασσα, δεν μπορούμε παρά εκτιμήσουμε το πλήρως εξοπλισμένο cocktail bar, με όλα τα απαραίτητα παραφερνάλια για τα long drinks που απαιτεί το μαγικό location, αλλά για κι ένα βιβλίο με συνταγές, για τους λιγότερο περιπετειώδεις mixologists της παρέας.

Οι γεύσεις

Το ξενοδοχείο One & Only Kea Island στη Τζια των Κυκλάδων

Φέρνει πάντα μια φρεσκάδα το concept της "πλατείας του χωριού" στην εμπειρία του πρωινού και μολονότι το έχουμε δει καλύτερα υλοποιημένο στο "W" του Costa Navarino, παρόμοιο είναι κι εδώ το εφέ, με τα διάφορα breakfast stations να αποκτούν δικό τους "κιόσκι" (από ‘δω το καφέ, δίπλα η βιενουαζερί, πιο πέρα το deli των τυριών και των αλλαντικών κ.ο.κ, αλλά κι a la minute παρασκευές στο δικό τους πόστο), δίνοντας στο πρώτο γεύμα της ημέρας μια ευχάριστη social ενέργεια. Το Bond Beach Club θα έτσι κι αλλιώς είναι το σημείο όπου θα θέλετε να περάσετε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας όταν βγείτε από το δωμάτιο, με τα κρυστάλλινα νερά, την exclusive αμμουδιά και τις αφράτες ξαπλώστρες απλωμένες σε αεράτα κενά να ενδείκνυνται για ατέλειωτες ώρες καψαλίσματος στον ήλιο. Δυο βήματα απ’ το νερό, όμως, το εστιατόριο έχει τη δική του γοητεία, με τραπέζια στρωμένα λιτά και νησιώτικα, κάτω απ’ την τρυπητή σκιά που ρίχνουν τα αλμυρίκια, ζωντανή έτσι όπως πάει κι έρχεται με το λίκνισμα που δίνει ο αέρας στα κλαδιά.

Το ξενοδοχείο One & Only Kea Island στη Τζια των Κυκλάδων
Ιωσήφ Πρωϊμάκης / @o_proimakis

Εδώ, ο Δημήτρης Κότσαλης (exec. chef στο αθηναϊκό "Nyx" με προϋπηρεσία πλάι στο Χρόνη Δαμαλά) κι ο Λευτέρης Τσούγκας (από την κουζίνα του "Delta" / 1 Χρυσός Σκούφος 2024) υπογράφουν ένα mediter-asian μενού με sharing λογική, όπου τούνες, χτένια κι άγριες σφυρίδες γίνονται ταρτάρ, περνούν από τη γυμνή φωτιά και ψήνονται σε σουβλάκια, ενώ premium μοσχαρίσιες κοπές προσφέρονται για κρεατοφαγικές απολαύσεις.

Το ξενοδοχείο One & Only Kea Island στη Τζια των Κυκλάδων
Ιωσήφ Πρωϊμάκης / @o_proimakis

Παράλληλα, πίσω στο κεντρικό κτήριο και στο εστιατόρια "Atria”, ο executive chef του "O&O Kea Island", Δημήτρης Κατσάνος, επενδύει στην τοπική πρώτη ύλη με ψάρια από τις θάλασσες του νησιού και κρέατα από τη γειτονιά του, που γίνονται βάση για λιχούδικα μαγειρέματα, όπως το μεδούλι από τζιώτικο μοσχάρι, το μπουρδέτο με ψάρι ημέρας ή το ψητό χταπόδι με σάλτσα ρομέσκο.

Fitness & Wellness

Το ξενοδοχείο One & Only Kea Island στη Τζια των Κυκλάδων

Το ξενοδοχείο One & Only Kea Island στη Τζια των Κυκλάδων

Μινιμαλιστικό και εν μέρει outdoors, αλλά εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα τόσο για κατά μόνας εκγύμναση, όσο και για personal ή small group sessions με crossfit, boxing, ή ό,τι άλλο χρειαστεί, το γυμναστήριο βρίσκεται σ’ ένα απ’ τα ειδυλλιακότερα σημεία του resort, με εντυπωσιακή θέα προς την άνυδρη πλαγιά και το χάσιμό της στη θάλασσα. Παράλληλα, το "O&O Kea Island δίνει και πολλές άλλες αφορμές για να μείνετε δραστήριοι, από γήπεδα τένις και μπάσκετ μέχρι pickle ball, αλλά και ένα από τα πιο εντυπωσιακά spots για spinning που μπορείτε να βρείτε εκεί έξω, ενώ θεαματικά ηλιοβασιλέματα κι ανατολές συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για yoga sessions. Όσο για τις θεραπείες ομορφιάς και ευεξίας, όλες διαθέσιμες και για εξωτερικούς επισκέπτες, η λίστα των επιλογών περιλαμβάνει mani-pedi treatments, spray-tans και ολοκληρωμένες υπηρεσίες μαλλιών, ενώ το spa, το μεγαλύτερο των One & Only παγκοσμίως, συνεργάζεται με την αυστραλέζικη Subtle Energies κι αντλεί από τα αρώματα των ελληνικών νησιών για να προσφέρει tailored θεραπείες, οι οποίες ξεκινούν και καταλήγουν απαραιτήτως στην εντυπωσιακή εσω-εξωτερική infinity πισίνα του, που μοιάζει να ξεχύνεται απ’ τον όρμο του Βρόσκοπου έξω στο ανοιχτό Αιγαίο – προσοχή όμως, γιατί αν φτάσετε ως εδώ, πιθανότατα, δεν θα θελήσετε να ξαναφύγετε ποτέ...

Διαβάστε Επίσης

ONE & ONLY KEA ISLAND, Τζια, 2288440010, IG: @ookeaisland, www.oneandonlyresorts.com/kea-island/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

4 άγνωστες παραλίες κοντά στην Αθήνα για να ανακαλύψετε αυτό το Σαββατοκύριακο

Ανακαλύψτε τέσσερις μοναδικές παραλίες κοντά στην Αθήνα για γρήγορες αποδράσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/08/2024

Έρχεται το πρώτο πολυθεματικό φεστιβάλ Κορινθίας

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις σε εμβληματικές τοποθεσίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις τοπικών προϊόντων και γευσιγνωσίες, εκδηλώσεις live cooking.

Τάρτου: Φιλιά απ’ τη ρομαντική φοιτητούπολη της Εσθονίας

Aπ' το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Εσθονίας στην τέχνη του δρόμου, μετρήσαμε οκτώ λόγους που μάς δελεάζουν ν’ ανακαλύψουμε μία απ’ τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης 2024.

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα"

Για 14η χρονιά είναι έτοιμο να μας υποδεχτεί στην Πάρο το πρωτοποριακό φεστιβάλ της Μάρπησσας.

4 κοντινά νησιά για σύντομες αποδράσεις από την Αθήνα

4 προορισμοί που θα σε κάνουν να ψάξεις για το επόμενο καράβι, καθώς το ταξίδι είναι λιγότερο από δύο ώρες.

Μπανγκόκ: Η ασιατική "Πόλη των Αγγέλων"

Μεγαλοπρεπή μνημεία πολιτισμού, θεόρατοι φουτουριστικοί ουρανοξύστες, πλωτές και υπαίθριες αγορές, θεατράλε γαστρονομικές αλητείες και street food ντελικάτσες με τοπική ούγια χτίζουν τον πληθωρικό μύθο ενός από τους πιο κουλ προορισμούς της νοτιανατολικής Ασίας.

Η sui generis γοητεία της Νισύρου

Το νησί με το ηφαιστειώδες σεξ απήλ, σε χαϊδεύει με τρυφερό ζεν, σε ηλεκτρίζει με έξαψη, καλλιεργεί τον πολιτισμό και την οικολογία, το φεστιβάλ είναι επιπλέον λόγος επίσκεψης, και οι γεύσεις του θα σας εκπλήξουν.