3 ελεύθερες παραλίες για να ανακαλύψετε, μια ανάσα από τη πόλη

Ηρεμία, περιπέτεια, οικογενειακές στιγμές: Δες 3 παραλίες που θα σε κάνουν να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε νησί.

Παραλία Μυλοκόπη
     

Έμεινες στην Αθήνα τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου; Μην ανησυχείς αν φέτος δεν κατάφερες να φύγεις για διακοπές. Υπάρχουν τρεις υπέροχες παραλίες κοντά στην Αθήνα που θα σε κάνουν να νιώσεις σαν να είσαι σε νησί. Είτε ψάχνεις για ηρεμία, είτε για περιπέτεια, είτε για οικογενειακές στιγμές, οι παραλίες Μικρή Χαμολιά, Μυλοκόπη και Πούντα Ζέζα είναι οι ιδανικές επιλογές για να αποδράσεις από τη ζέστη της πόλης και να δροσιστείς σε κρυστάλλινα νερά. Ετοίμασε την πετσέτα σου και έφυγες.

Παραλία Μικρή Χαμολιά

Η παραλία Μικρή Χαμολιά βρίσκεται κοντά στο Πόρτο Ράφτη, μόλις 40 λεπτά οδικώς από την Αθήνα, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για μια σύντομη απόδραση. Πρόκειται για μια μικρή και ήσυχη παραλία, που συγκεντρώνει κυρίως οικογένειες και ζευγάρια που θα βρουν την ηρεμία και τη χαλάρωση. Οι επισκέπτες της απολαμβάνουν την κρυστάλλινη θάλασσα και την αμμώδη ακτή σε ένα περιβάλλον μακριά από την πολυκοσμία των πιο δημοφιλών παραλιών. Με εύκολη πρόσβαση και άπλετο χώρο για να απλώσεις την πετσέτα σου, η Μικρή Χαμολιά είναι ένας κρυφός παράδεισος κοντά στην πόλη.

Παραλία Μυλοκόπη

Η παραλία Μυλοκόπη βρίσκεται στην περιοχή των Γερανείων Όρεων, περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά από την Αθήνα. Είναι αγαπημένη προορισμός για φυσιολάτρες και όσους αναζητούν απομόνωση στη φύση. Η παραλία χωρίζεται σε δύο μέρη, με την πρώτη αμμουδιά να είναι πιο προσιτή και την δεύτερη πιο απομακρυσμένη και ήρεμη. Το πευκοδάσος που την περιβάλλει δημιουργεί μια μοναδική αίσθηση απομόνωσης και γαλήνης. Το κοινό που προσελκύει είναι κυρίως ζευγάρια, φίλοι, και λάτρεις των καταδύσεων, καθώς τα βράχια και οι υποθαλάσσιες σπηλιές προσφέρουν ιδανικές συνθήκες για εξερεύνηση.

Παραλία Πούντα Ζέζα

Η παραλία Πούντα Ζέζα βρίσκεται στο Λαύριο, περίπου μία ώρα από την Αθήνα, και προσφέρει την τέλεια απόδραση για όσους θέλουν να χαλαρώσουν δίπλα στη θάλασσα χωρίς να απομακρυνθούν πολύ από την πόλη. Με γαλαζοπράσινα, καθαρά νερά και άμμο, η Πούντα Ζέζα είναι ιδανική για οικογένειες, ζευγάρια και παρέες που αναζητούν έναν συνδυασμό φυσικής ομορφιάς και άνεσης.

Η παραλία διαθέτει οργανωμένα τμήματα με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά και πιο ήσυχες γωνιές για όσους προτιμούν να απολαύσουν τη φύση χωρίς φασαρία. Το ήρεμο και ρηχό νερό είναι ιδανικό για παιδιά, ενώ οι μεγαλύτεροι μπορούν να απολαύσουν κολύμπι και παιχνίδια στη θάλασσα. Η Πούντα Ζέζα προσελκύει κυρίως ντόπιους και επισκέπτες που ψάχνουν μια εύκολη και γρήγορη λύση για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν μακριά.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Διήμερο στη Νεμέα με οινική αφορμή

Αποχαιρετούμε το καλοκαίρι και καλωσορίζουμε το φθινόπωρο με τις "Μεγάλες μέρες της Νεμέας" που επιστρέφουν για εικοστή χρονιά κι αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για απόδραση στη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική ζώνη της Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/08/2024

4 άγνωστες παραλίες κοντά στην Αθήνα για να ανακαλύψετε αυτό το Σαββατοκύριακο

Ανακαλύψτε τέσσερις μοναδικές παραλίες κοντά στην Αθήνα για γρήγορες αποδράσεις.

Έρχεται το πρώτο πολυθεματικό φεστιβάλ Κορινθίας

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις σε εμβληματικές τοποθεσίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις τοπικών προϊόντων και γευσιγνωσίες, εκδηλώσεις live cooking.

Τάρτου: Φιλιά απ’ τη ρομαντική φοιτητούπολη της Εσθονίας

Aπ' το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Εσθονίας στην τέχνη του δρόμου, μετρήσαμε οκτώ λόγους που μάς δελεάζουν ν’ ανακαλύψουμε μία απ’ τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης 2024.

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα"

Για 14η χρονιά είναι έτοιμο να μας υποδεχτεί στην Πάρο το πρωτοποριακό φεστιβάλ της Μάρπησσας.

4 κοντινά νησιά για σύντομες αποδράσεις από την Αθήνα

4 προορισμοί που θα σε κάνουν να ψάξεις για το επόμενο καράβι, καθώς το ταξίδι είναι λιγότερο από δύο ώρες.

Μπανγκόκ: Η ασιατική "Πόλη των Αγγέλων"

Μεγαλοπρεπή μνημεία πολιτισμού, θεόρατοι φουτουριστικοί ουρανοξύστες, πλωτές και υπαίθριες αγορές, θεατράλε γαστρονομικές αλητείες και street food ντελικάτσες με τοπική ούγια χτίζουν τον πληθωρικό μύθο ενός από τους πιο κουλ προορισμούς της νοτιανατολικής Ασίας.