Έρχεται το πρώτο πολυθεματικό φεστιβάλ Κορινθίας

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις σε εμβληματικές τοποθεσίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις τοπικών προϊόντων και γευσιγνωσίες, εκδηλώσεις live cooking.

φεστιβάλ Κορινθίας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Λουζίωτης, και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, κ. Πελοπίδας Μαυρόπουλος, ανακοίνωσαν μέσω συνέντευξης τύπου την πραγματοποίηση του πρώτου Πολυθεματικού Φεστιβάλ Κορινθία 2024. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και στοχεύει στην ανάδειξη του πολιτισμού, της τέχνης, της κληρονομιάς και της γαστρονομίας. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις σε εμβληματικές τοποθεσίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις τοπικών προϊόντων και γευσιγνωσίες, εκδηλώσεις live cooking.

Επιμελητήριο Κορινθίας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Λουζιώτης στην τοποθέτησή του δήλωσε ότι "το Φεστιβάλ Κορινθία 2024 είναι μια νέα προσπάθεια που έχει στόχο να φέρει κοντά τους πολίτες και τους επισκέπτες με τον πλούτο και την ποικιλία της κορινθιακής κουλτούρας. Με την καθοδήγηση και την επιμέλεια του Καλλιτεχνικού Διευθυντή μας, Πελοπίδα Μαυρόπουλου, το Φεστιβάλ περιλαμβάνει μια σειρά εκδηλώσεων που καλύπτουν διάφορες πτυχές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα την έμφαση που δίνουμε στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας. Η γαστρονομία αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα της πολιτιστικής μας ταυτότητας και είμαστε περήφανοι για τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγει η περιοχή μας".

Στην συνέντευξη τύπου παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής ο οποίος χαιρέτισε την πρωτοβουλία και επανέλαβε τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις δράσεις που στηρίζουν την τοπική επιχειρηματικότητα και από την πλευρά του Δήμου Σικυωνίων το παρών έδωσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνος Συριανός.‍

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ

21/8, 9 μ.μ. | Αφιέρωμα στον Giacomo Puccini

Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Κορίνθου
Καλλιτέχνες: Κάτια Πάσχου (σοπράνο), Αλέξανδρος Σταυρόπουλος (τενόρος), Μανώλης Παπασηφάκης (πιάνο)

22-24/8, 5-8 μ.μ. | Μύθοι και πλάσματα της Κορινθίας. Μια εικαστική ανασύνθεση

Κλειστό Γυμναστήριο Κορίνθου
Συνεργασία: Καλλιτεχνικά εργαστήρια πολιτιστικής εκπαίδευσης Global Arts

24/8, 8.30 μ.μ. | Συναυλία

Λίμνη Δόξα
Καλλιτέχνες: Χρήστος Θηβαίος & Ορχήστρα Δωματίου Opus

25/8, 11 π.μ. | Γαστρονομική εκδήλωση

Πλατεία Αρχαίας Φενεού
Περιεχόμενο: Μαγειρική Επίδειξη & Έκθεση Κορινθιακών Προϊόντων

26/8, 9 μ.μ. | Αφιέρωμα στη Μελοποιημένη ποίηση

Βίλα Σικελιανού, Ξυλόκαστρο
Καλλιτέχνες: Ελένη Πέτα & Ορχήστρα Δωματίου Opus

28/8, 7 μ.μ. | Γαστρονομική εκδήλωση

Παραλία Βραχατίου
Περιεχόμενο: Μαγειρική Επίδειξη & Έκθεση Κορινθιακών Προϊόντων

14-15/9, 5-10 μ.μ. | Σωτήρη Κροκίδα και Σίνα Project "ΟΑΣΗ"

Κόρινθος, Στάση Όαση - Αποστόλου Παύλου
Συνεργασία: Καλλιτεχνικά εργαστήρια LAB 2 ART

Κάλεσμα συμμετοχής των μελών του Επιμελητηρίου Κορινθίας σε γαστρονομικές εκδηλώσεις

Το Επιμελητήριο Κορινθίας ανακοινώνει την πραγματοποίηση γαστρονομικών εκδηλώσεων στον Φενεό στις 24 και 25 Αυγούστου καθώς και στην Παραλία Βραχατίου στις 28 Αυγούστου. Με στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και των παραγωγών από όλες τις περιοχές της Κορινθίας, το Επιμελητήριο καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις με επίκεντρο τα προϊόντα τους, ενώ έχουν προγραμματιστεί και παράλληλες δράσεις.

Τα event θα περιλαμβάνουν live cooking - παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών από αναγνωρισμένους chef καθώς και μουσική η οποία θα μας συντροφεύει καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η συμμετοχή για τα μέλη του Επιμελητηρίου είναι δωρεάν, με την προϋπόθεση ότι έχει εξοφληθεί η ετήσια συνδρομή σας στο Επιμελητήριο Κορινθίας. Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται από την Αναπτυξιακή Επιμελητηρίου Κορινθίας έχοντας επιτύχει την επιχορήγησή του από το Υπουργείο Πολιτισμού στο πλαίσιο δράσεων Δημιουργική Ελλάδα 2024 και υπό την αιγίδα του Υπουργείου. Επίσης, ρόλο έπαιξε και η συνεργασία και η υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Κορινθίων, του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, του Δήμου Σικυωνίων καθώς και του Δήμου Βέλου - Βόχας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Τάρτου: Φιλιά απ’ τη ρομαντική φοιτητούπολη της Εσθονίας

Aπ' το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Εσθονίας στην τέχνη του δρόμου, μετρήσαμε οκτώ λόγους που μάς δελεάζουν ν’ ανακαλύψουμε μία απ’ τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΑΝΑΗ ΜΟΛΟΧΑ
07/08/2024

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα"

Για 14η χρονιά είναι έτοιμο να μας υποδεχτεί στην Πάρο το πρωτοποριακό φεστιβάλ της Μάρπησσας.

4 κοντινά νησιά για σύντομες αποδράσεις από την Αθήνα

4 προορισμοί που θα σε κάνουν να ψάξεις για το επόμενο καράβι, καθώς το ταξίδι είναι λιγότερο από δύο ώρες.

Μπανγκόκ: Η ασιατική "Πόλη των Αγγέλων"

Μεγαλοπρεπή μνημεία πολιτισμού, θεόρατοι φουτουριστικοί ουρανοξύστες, πλωτές και υπαίθριες αγορές, θεατράλε γαστρονομικές αλητείες και street food ντελικάτσες με τοπική ούγια χτίζουν τον πληθωρικό μύθο ενός από τους πιο κουλ προορισμούς της νοτιανατολικής Ασίας.

Η sui generis γοητεία της Νισύρου

Το νησί με το ηφαιστειώδες σεξ απήλ, σε χαϊδεύει με τρυφερό ζεν, σε ηλεκτρίζει με έξαψη, καλλιεργεί τον πολιτισμό και την οικολογία, το φεστιβάλ είναι επιπλέον λόγος επίσκεψης, και οι γεύσεις του θα σας εκπλήξουν.

Φύγαμε για Κτήμα Αφιανές; Με θέα το Αιγαίο ένα ποτήρι κρασί δεν φτάνει

Οινική και πολιτιστική κουλτούρα απόλυτο "ένα" σε ένα Κτήμα στις Ράχες Ικαρίας που σχεδιάζει το ατόφιο παζλ του καλοκαιριού.

Hotels we Love: το "Deos Mykonos" κατορθώνει το απίθανο

Το νέο στολίδι στο περιδέραιο φιλοξενίας της Myconian Collection, σκαρφαλωμένο στα ψηλά του Ταγκού και με χορταστική θέα προς τη Χώρα, το λιμάνι, τον Άγιο Στέφανο και το αιγαιοπελαγίτικο μπλε, είναι ένα ξενοδοχείο που, στις λίγες μέρες διαμονής μας, κατάφερε να ριζώσει για τα καλά στις αναμνήσεις μας, κατορθώνοντας να προσφέρει απόλυτη αίσθηση αποσύνδεσης στο πάντα φρενήρες νησί.