Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα"

Για 14η χρονιά είναι έτοιμο να μας υποδεχτεί στην Πάρο το πρωτοποριακό φεστιβάλ της Μάρπησσας.

Διαδρομές στη Μάρπησσα

Η φωτιά, ο αέρας, η γη και το νερό, σύμβολα πανανθρώπινα και κινητήριες δυνάμεις του πολιτισμού αποτελούν την έμπνευση του 14ου φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα, που είναι έτοιμο να μας υποδεχτεί στην Πάρο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ

 

Παρασκευή 23/8

7 μ.μ. | "Πειράματα φυσικής με απλά υλικά", εργαστήριο για παιδιά 5-8 ετών από την Τίνα Νάντσου, Φυσικό- εκπαιδευτικό Διδάκτωρ του Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών

7 μ.μ. | "Τέχνη και Περιβάλλον", καλλιτεχνικό εργαστήριο για παιδιά 9-12 ετών σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)
Συντονιστές: Ιωακείμ Θεοδωρίδης - Πολιτιστική Διαχείριση, Δημήτρης Καννάς - Εμψυχωτής Παιδικών Εργαστηρίων
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων

8.15 μ.μ. | Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης: "Νησιωτικότητα. Μια συζήτηση για τις εικαστικές δράσεις στα ελληνικά νησιά"
Ομιλητές: Πάκυ Βλασσοπούλου, εικαστικός καλλιτέχνης, Δέσποινα Ζευκιλή, κριτικός τέχνης και επιμελήτρια σύγχρονης τέχνης Διαδρομές στη Μάρπησσα, Πάρος, Ιορδάνης Κερενίδης, συνιδρυτής Phenomenon, Ανάφη, Άκης Κόκκινος, επιμελητής και ιδρυτής DEO Projects, Χίος
Συντονισμός: Εβίτα Τσοκάντα, ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια

10.15 μ.μ. | Συναυλία Andreas Polyzogopoulos Trio
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα, φλούγκελχορν, εφέ)
Πέτρος Κλαμπάνης (κοντραμπάσο)
Wajdi Riahi (πιάνο)

Σάββατο 24/8

7 μ.μ. | "Πειράματα φυσικής με απλά υλικά", εργαστήριο για παιδιά 9-12 ετών από την Τίνα Νάντσου, Φυσικό- εκπαιδευτικό Διδάκτωρ του Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών

7 μ.μ. | "Το ρολόι της Αποκάλυψης", καλλιτεχνικό εργαστήριο για νέους από 16 ετών και ενήλικες σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)
Συντονιστές: Ιωακείμ Θεοδωρίδης - Πολιτιστική Διαχείριση, Δημήτρης Καννάς - Εμψυχωτής Παιδικών Εργαστηρίων

8.30 μ.μ. | Ξενάγηση στην έκθεση σύγχρονης τέχνης "Τ’ αυτιά μας στο τσιμέντο", από την επιμελήτρια Δέσποινα Ζευκιλή. Στη διάρκεια της ξενάγησης, θα πραγματοποιηθεί επιτελεστική ανάγνωση από την Πέγκυ Ζάλη και τον Παναγιώτη Λιανό.

Διαβάστε Επίσης

10 μ.μ. | Συναυλία Μάρθα Φριντζήλα, The Kubara Project 
Αντώνης Μαράτος (μπάσο)
Κώστας Νικολόπουλος (κιθάρες)
Παναγιώτης Τσεβάς (πιάνο, ακορντεόν)
Βασίλης Μαντζούκης (τύμπανα, κιθάρα)
Βασίλης Παναγιωτόπουλος (τρομπόνι)
Μάρθα Φριντζήλα (τραγούδι)

Κυριακή 25/8

7 μ.μ. | "Το στοιχείο του πηλού στη Μάρπησσα", εργαστήριο κεραμεικής για μικρά παιδιά 3-6 ετών σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής 
Συντονίζουν οι αρχαιολόγοι Δάφνη Καταντώνη και Ελένη Ράπτη.

7 μ.μ. | "Συνταγές παραμυθιών", εργαστήριο λόγου για παιδιά 7-12 ετών 
Σίσσυ Κασσάνδρα (αφήγηση, τραγούδι)
Αλέκα Εληώτη (συνοδεία με κρουστά και άλλα αυτοσχέδια όργανα)

8.15 μ.μ. | Ομιλία "Τα νησιά των Κυκλάδων, από το παρελθόν στο σήμερα", από την Ελένη Μαΐστρου, Αρχιτέκτονα, ομότιμη καθηγήτρια Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Πρόεδρο του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ)

10 μ.μ. | "Με τσαμπούνες και τουμπάκια", με μουσικούς από την Πάρο και την Αντίπαρο.

10.30 μ.μ. | Παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι με τον Νίκο Οικονομίδη και την Κυριακή Σπανού. Μαζί τους ο Παναγιώτης Βέργος, ο Γιώργος Γαβράς και ο Νίκος Τσαντάνης.

Παράλληλα με το πρόγραμμα του φεστιβάλ, το τριήμερο 23-25/8, 7-10 μ.μ. περιηγηθείτε στον παραδοσιακό οικισμό για να δείτε:

  • Τους σταθμούς και τις θεματικές διαδρομές βιωματικών δραστηριοτήτων που έχουν σχεδιαστεί από την εθελοντική ομάδα διοργάνωσης των "Διαδρομών στη Μάρπησσα" [Πλατεία Ι.Ν. Προφήτη Ηλία και πλάτωμα Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου]
  • Τις ψηφιακές περιηγήσεις σε παραδοσιακά σπίτια της Πάρου σε συνεργασία με την HERMeS (HERitage Management e-Society) [Αύλειος χώρος Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής]
  • Τους επισκέψιμους χώρους οικία Ανουσάκη και ανεμόμυλο Άγουρου. 
  • Τους Ιερούς Ναούς του Ευαγγελισμού και της Αγίας Παρασκευής.
  • Την έκθεση σύγχρονης τέχνης "Τ’ αυτιά μας στο τσιμέντο". 

Παρασκευή 23/8 και Σάββατο 24/8, ώρα 8-9.30 μ.μ.: "Το αίνιγμα της μυστικής φόρμουλας", ένα παιχνίδι γρίφων για παιδιά και ενήλικες υπό την επιμέλεια της ερευνητικής φοιτητικής ομάδας Συνθετικής Βιολογίας iGEM Athens 2024 

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Έρχεται το πρώτο πολυθεματικό φεστιβάλ Κορινθίας

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις σε εμβληματικές τοποθεσίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις τοπικών προϊόντων και γευσιγνωσίες, εκδηλώσεις live cooking.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/08/2024

Τάρτου: Φιλιά απ’ τη ρομαντική φοιτητούπολη της Εσθονίας

Aπ' το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Εσθονίας στην τέχνη του δρόμου, μετρήσαμε οκτώ λόγους που μάς δελεάζουν ν’ ανακαλύψουμε μία απ’ τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης 2024.

4 κοντινά νησιά για σύντομες αποδράσεις από την Αθήνα

4 προορισμοί που θα σε κάνουν να ψάξεις για το επόμενο καράβι, καθώς το ταξίδι είναι λιγότερο από δύο ώρες.

Μπανγκόκ: Η ασιατική "Πόλη των Αγγέλων"

Μεγαλοπρεπή μνημεία πολιτισμού, θεόρατοι φουτουριστικοί ουρανοξύστες, πλωτές και υπαίθριες αγορές, θεατράλε γαστρονομικές αλητείες και street food ντελικάτσες με τοπική ούγια χτίζουν τον πληθωρικό μύθο ενός από τους πιο κουλ προορισμούς της νοτιανατολικής Ασίας.

Η sui generis γοητεία της Νισύρου

Το νησί με το ηφαιστειώδες σεξ απήλ, σε χαϊδεύει με τρυφερό ζεν, σε ηλεκτρίζει με έξαψη, καλλιεργεί τον πολιτισμό και την οικολογία, το φεστιβάλ είναι επιπλέον λόγος επίσκεψης, και οι γεύσεις του θα σας εκπλήξουν.

Φύγαμε για Κτήμα Αφιανές; Με θέα το Αιγαίο ένα ποτήρι κρασί δεν φτάνει

Οινική και πολιτιστική κουλτούρα απόλυτο "ένα" σε ένα Κτήμα στις Ράχες Ικαρίας που σχεδιάζει το ατόφιο παζλ του καλοκαιριού.

Hotels we Love: το "Deos Mykonos" κατορθώνει το απίθανο

Το νέο στολίδι στο περιδέραιο φιλοξενίας της Myconian Collection, σκαρφαλωμένο στα ψηλά του Ταγκού και με χορταστική θέα προς τη Χώρα, το λιμάνι, τον Άγιο Στέφανο και το αιγαιοπελαγίτικο μπλε, είναι ένα ξενοδοχείο που, στις λίγες μέρες διαμονής μας, κατάφερε να ριζώσει για τα καλά στις αναμνήσεις μας, κατορθώνοντας να προσφέρει απόλυτη αίσθηση αποσύνδεσης στο πάντα φρενήρες νησί.