4 κοντινά νησιά για σύντομες αποδράσεις από την Αθήνα

4 προορισμοί που θα σε κάνουν να ψάξεις για το επόμενο καράβι, καθώς το ταξίδι είναι λιγότερο από δύο ώρες.

5 λόγοι για απόδραση αστραπή στην Κύθνο

Καλώς ήρθες στην αθηναϊκή αρένα της καθημερινότητας, όπου το άγχος συναντά την καυτή άσφαλτο και ο ήλιος δεν φωτίζει τόσο ωραία, όσο στις παραλίες. Αν οι διακοπές σου φαίνονται μακρινό όνειρο, σου έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με τους πιο κοντινούς προορισμούς για να βγεις από τη ρουτίνα και να ζήσεις τις πιο καλοκαιρινές στιγμές.

Κύθνος 

κύθνος

Αν αναζητάτε μια γνήσια Κυκλαδίτικη εμπειρία, η Κύθνος είναι ο ιδανικός προορισμός. Μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα με το πλοίο, αυτό το μικρό νησί συνδυάζει παραδοσιακή ελληνική γοητεία με άγρια φυσική ομορφιά. 

Με τα γραφικά χωριά της, τα στενά σοκάκια, και τις λευκές εκκλησίες με τους μπλε τρούλους, η Κύθνος είναι η επιτομή της Κυκλαδίτικης ατμόσφαιρας. Οι δρόμοι του νησιού με τις τοπικές ταβέρνες που σερβίρουν φρέσκες μεσογειακές γεύσεις θα δεσμεύσουν σίγουρα αρκετό από τον χρόνο σου. Η παραλία του νησιού είναι αληθινό κρυμμένο κόσμημα. Αν είστε λάτρεις της περιπέτειας, μπορείτε να εξερευνήσετε τα μονοπάτια του νησιού που σας οδηγούν σε απομονωμένες παραλίες και εντυπωσιακά φυσικά τοπία αλλά να κάνετε και  watersports. Η Κύθνος είναι το τέλειο μέρος για μια γρήγορη απόδραση ή για ένα χαλαρωτικό Σαββατοκύριακο. Η αυθεντική νησιώτικη ζωή σε ένα από τα καλύτερα κρατημένα μυστικά των Κυκλάδων, σας περιμένει. 

Δείτε περισσότερα εδώ.

Ανδρος  

ανδρος
© Shutterstock

Η Άνδρος είναι ένα ορεινό νησί στο βόρειο άκρο του αρχιπελάγους των Κυκλάδων. Οπότε αντιλαμβάνεστε πως η ομορφιά του τόπου υμνεί και το βουνό και τη θάλασσα. Σε μόλις 1 ώρα και 15 λεπτά με το πλοίο από τον Πειραιά, μπορείς να βρεθείς στη παραλία του Αγίου Πέτρου και στην Άχλα. Η Ανδρος ακουμπά στα "θέλω" όλων καθώς έχει όσο πάρτι θες, έχει πολλή ιστορία να ανακαλύψεις αλλά και απίστευτα βουνά για πεζοπορία. Η εικόνα του Αιγαίου θα σου ανοίξει την όρεξη και γι αυτό θα φας τα υπέροχα αμυγδαλωτά αλλά και τη φουρτάλια ή φρουτάλια, η οποία είναι κάτι σαν ομελέτα με λουκάνικα, όμως πολύ πιο νόστιμη στο νησί από οπουδήποτε αλλού. 

Δείτε περισσότερα εδώ.

Σπέτσες 

Σπέτσες
© Shutterstock

Οι Σπέτσες είναι ο προορισμός που πρέπει να βάλεις στη λίστα σου. Σε μόλις 2 ώρες με το πλοίο από τον Πειραιά, αυτό το μαγευτικό νησί σε περιμένει να το ανακαλύψεις. Οι Σπέτσες είναι γνωστές για την αρχοντική τους ατμόσφαιρα, τα νεοκλασικά αρχοντικά και την πλούσια ναυτική ιστορία τους. Για τους λάτρεις της παραλίας, οι Σπέτσες προσφέρουν μια πληθώρα επιλογών: από τις ήρεμες ακτές της Αγίας Μαρίνας μέχρι τις πιο ζωντανές παραλίες του Αγίου Μάμα και της Ζωγεριάς. Οι κρυστάλλινες νερά και οι χρυσαφένιες αμμουδιές θα σε κάνουν να ξεχάσεις κάθε έννοια. Και όταν ο ήλιος αρχίζει να δύει, το νησί ζωντανεύει με τα κομψά μπαράκια και τις παραδοσιακές ταβέρνες που προσφέρουν φρέσκα θαλασσινά και τοπικές λιχουδιές. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την περίφημη αμυγδαλωτή, το παραδοσιακό γλυκό του νησιού. 

Δείτε περισσότερα εδώ.

Τζια

tzia
© Shutterstock

Τόσο κοντά, αλλά ταυτόχρονα τόσο μακριά από την πολύβουη Αθήνα, η Τζια είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν την ηρεμία και την αυθεντικότητα των Κυκλάδων, μόλις μία ώρα με το πλοίο από το Λαύριο. Η καρδιά του νησιού χτυπά στην γραφική κυκλαδίτικη Χώρα, όπου τα στενά δρομάκια οδηγούν στα ερείπια του κάστρου και στο λιοντάρι, σκαλισμένο σε βράχο από αρχαίο καλλιτέχνη. Αυτό το σημείο συνάντησης είναι ιδανικό για να απολαύσεις την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία και να χαθείς στην ιστορία και την ομορφιά του τόπου. Για μια πιο κοσμική και αναπτυγμένη εμπειρία, ο Κούνδουρος είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφτείς. Εδώ θα βρεις περισσότερες τουριστικές υποδομές, αλλά και την ίδια μαγευτική ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει όλη την Τζια. 

Ανακάλυψε τα νησιά της Ελλάδας και φύγε από το τερέν της Αθήνας με αποδράσεις που δεν θέλουν κόπο, σε αυτούς τους κοντινούς παραδείσους.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Έρχεται το πρώτο πολυθεματικό φεστιβάλ Κορινθίας

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις σε εμβληματικές τοποθεσίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις τοπικών προϊόντων και γευσιγνωσίες, εκδηλώσεις live cooking.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/08/2024

Τάρτου: Φιλιά απ’ τη ρομαντική φοιτητούπολη της Εσθονίας

Aπ' το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Εσθονίας στην τέχνη του δρόμου, μετρήσαμε οκτώ λόγους που μάς δελεάζουν ν’ ανακαλύψουμε μία απ’ τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης 2024.

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα"

Για 14η χρονιά είναι έτοιμο να μας υποδεχτεί στην Πάρο το πρωτοποριακό φεστιβάλ της Μάρπησσας.

Μπανγκόκ: Η ασιατική "Πόλη των Αγγέλων"

Μεγαλοπρεπή μνημεία πολιτισμού, θεόρατοι φουτουριστικοί ουρανοξύστες, πλωτές και υπαίθριες αγορές, θεατράλε γαστρονομικές αλητείες και street food ντελικάτσες με τοπική ούγια χτίζουν τον πληθωρικό μύθο ενός από τους πιο κουλ προορισμούς της νοτιανατολικής Ασίας.

Η sui generis γοητεία της Νισύρου

Το νησί με το ηφαιστειώδες σεξ απήλ, σε χαϊδεύει με τρυφερό ζεν, σε ηλεκτρίζει με έξαψη, καλλιεργεί τον πολιτισμό και την οικολογία, το φεστιβάλ είναι επιπλέον λόγος επίσκεψης, και οι γεύσεις του θα σας εκπλήξουν.

Φύγαμε για Κτήμα Αφιανές; Με θέα το Αιγαίο ένα ποτήρι κρασί δεν φτάνει

Οινική και πολιτιστική κουλτούρα απόλυτο "ένα" σε ένα Κτήμα στις Ράχες Ικαρίας που σχεδιάζει το ατόφιο παζλ του καλοκαιριού.

Hotels we Love: το "Deos Mykonos" κατορθώνει το απίθανο

Το νέο στολίδι στο περιδέραιο φιλοξενίας της Myconian Collection, σκαρφαλωμένο στα ψηλά του Ταγκού και με χορταστική θέα προς τη Χώρα, το λιμάνι, τον Άγιο Στέφανο και το αιγαιοπελαγίτικο μπλε, είναι ένα ξενοδοχείο που, στις λίγες μέρες διαμονής μας, κατάφερε να ριζώσει για τα καλά στις αναμνήσεις μας, κατορθώνοντας να προσφέρει απόλυτη αίσθηση αποσύνδεσης στο πάντα φρενήρες νησί.