Η ανερχόμενη ταξιδιωτική τάση του coolcation μάς καλεί για διακοπές στη δροσιά

Οι καλοκαιρινές διακοπές αλλάζουν ρότα με την τάση του coolcation, καθώς οι τουρίστες επιλέγουν όλο και περισσότερο δροσερούς και ήπιους προορισμούς, όπως η Ισλανδία, η Φινλανδία, η Σκωτία και η Λετονία.

Coolcation © Summit Art Creations / Shutterstock.com

Για τη συντριπτική πλειονότητα των τουριστών, οι καλοκαιρινές διακοπές ταυτίζονται με τον ήλιο και τη ζέστη, στρέφοντας την πυξίδα προς παραλίες, θάλασσες και νησιά. Με τις θερμοκρασίες-ρεκόρ των τελευταίων ετών, όμως, δεν είναι περίεργο που πολλοί ταξιδιώτες το σκέφτονται διπλά πριν κάνουν κράτηση σε hot (κυριολεκτικά) spots, όπως η Ελλάδα, η Νότια Γαλλία και η Σικελία, και φαντασιώνονται καλοκαίρια δροσερά και ήπια. Καλώς ήρθατε, λοιπόν, στην τάση του coolcation. Προσοχή, μην τη "διαβάσετε" λάθος όπως έγινε με το staycation που από ταξιδιωτική τάση για διακοπές σε ξενοδοχεία εντός της πόλης ή της χώρας σου, όπως καθιερώθηκε εδώ και χρόνια στο εξωτερικό, έγινε προτροπή για να κλειστούμε μες στο σπίτι μας! Όχι, δεν εννοούν οι marketeers - λάτρες των νεολογισμών να ανάψουμε το air condition στο φουλ αντί να ταξιδέψουμε. Αντιθέτως, προορισμοί όπως η Ισλανδία, η Φινλανδία, η Σκωτία, η Λετονία βλέπουν τη δημοτικότητά τους να αυξάνεται, καθώς συνδυάζουν δροσιά και ησυχία με την ευκαιρία για διακοπές χωρίς ουρές στα αξιοθέατα και αναμονές στα εστιατόρια. Επιπλέον, το coοlcation μάς μυεί σε ένα άλλο είδος φυσικής ομορφιάς: χιονισμένα βουνά, καταπράσινες κοιλάδες, αλλά και παγετώνες είναι μερικές από τις διαφορετικές εμπειρίες που μπορούμε να βιώσουμε εν μέσω καλοκαιριού, αφήνοντας το μαγιό στο σπίτι. Πεζοπορία στην άγρια φύση, έλκηθρο με σκύλους και παρατήρηση φαλαινών, δεν ακούγεται κι άσχημα…

Διαβάστε Επίσης

Ποιοί προορισμοί ανεβαίνουν για coοlcation 

Στα νορβηγικά φιόρδ

Coolcation

Με πάνω από 1.000 φιόρδ, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, η Νορβηγία έχει για αστέρι της το Sognefjord που θεωρείται "ο βασιλιάς των φιόρδ" και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Η UNESCO κατατάσσει τα νορβηγικά φιόρδ ως Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς, οι επισκέπτες τα απολαμβάνουν κάνοντας καγιάκ και πεζοπορία και ανακαλύπτοντας μια άλλη φύση. 

Στην Ισλανδία

Coolcation

Και συγκεκριμένα στο Ρέικιαβικ, με την εκπληκτική θέα στο βουνό Esjan, στον μυστικιστικό παγετώνα Snaefellsjokull, αλλά και στον Ατλαντικό Ωκεανό. Στη λίστα με τα mustdo, οι ιαματικές πηγές Blue Lagoon. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το όμορφο αυτό μέρος του Αρκτικού Κύκλου προσφέρει ένα αλλόκοσμο δώρο: 24 ώρες ήλιο, ώστε να απολαύσετε τις coolcation υπό ένα εντελώς διαφορετικό φως. 

Στις χώρες της Βαλτικής

Coolcation

Πανέμορφα δάση και λίμνες για δραστηριότητες χαλάρωσης και περιπέτειας, επιβλητικά κάστρα και ένα οδοιπορικό στην πιο παρθένα και άγνωστη περιοχή της Ευρώπης. Οι τρεις χώρες της Βαλτικής (Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία) ξεχωρίζουν για την πλούσια και ανεξερεύνητη φύση τους με αναρίθμητες λίμνες και νησιά, κάστρα και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.

Στην Ελβετία

Coolcation

Μια χώρα συνώνυμη με τις Άλπεις και τα γραφικά χωριά. Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι ιδανικοί για πεζοπορία στην πλούσια φύση, ενώ στο Interlaken, την πρωτεύουσα της περιπέτειας όπως είναι γνωστή, θα κάνετε αλεξίπτωτο, αλεξίπτωτο πλαγιάς και canyon jumping. Στη Λουκέρνη θα εξερευνήσετε τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική και θα κάνετε βαρκάδες στη γαλήνια λίμνη.

Φυσικά, η Ελλάδα έχει πανέμορφα βουνά που μας δίνουν ιδέες για ταξίδια και το καλοκαίρι. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Διήμερο στη Νεμέα με οινική αφορμή

Αποχαιρετούμε το καλοκαίρι και καλωσορίζουμε το φθινόπωρο με τις "Μεγάλες μέρες της Νεμέας" που επιστρέφουν για εικοστή χρονιά κι αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για απόδραση στη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική ζώνη της Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/08/2024

4 άγνωστες παραλίες κοντά στην Αθήνα για να ανακαλύψετε αυτό το Σαββατοκύριακο

Ανακαλύψτε τέσσερις μοναδικές παραλίες κοντά στην Αθήνα για γρήγορες αποδράσεις.

Έρχεται το πρώτο πολυθεματικό φεστιβάλ Κορινθίας

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις σε εμβληματικές τοποθεσίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις τοπικών προϊόντων και γευσιγνωσίες, εκδηλώσεις live cooking.

Τάρτου: Φιλιά απ’ τη ρομαντική φοιτητούπολη της Εσθονίας

Aπ' το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Εσθονίας στην τέχνη του δρόμου, μετρήσαμε οκτώ λόγους που μάς δελεάζουν ν’ ανακαλύψουμε μία απ’ τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης 2024.

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα"

Για 14η χρονιά είναι έτοιμο να μας υποδεχτεί στην Πάρο το πρωτοποριακό φεστιβάλ της Μάρπησσας.

4 κοντινά νησιά για σύντομες αποδράσεις από την Αθήνα

4 προορισμοί που θα σε κάνουν να ψάξεις για το επόμενο καράβι, καθώς το ταξίδι είναι λιγότερο από δύο ώρες.

Μπανγκόκ: Η ασιατική "Πόλη των Αγγέλων"

Μεγαλοπρεπή μνημεία πολιτισμού, θεόρατοι φουτουριστικοί ουρανοξύστες, πλωτές και υπαίθριες αγορές, θεατράλε γαστρονομικές αλητείες και street food ντελικάτσες με τοπική ούγια χτίζουν τον πληθωρικό μύθο ενός από τους πιο κουλ προορισμούς της νοτιανατολικής Ασίας.