Άντζελα Γκερέκου: Στρατηγικός στόχος η τουριστική προβολή του Ολύμπου και της παραολύμπιας περιοχής

Διήμερη επίσκεψη της Προέδρου του ΕΟΤ στην Πιερία.

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ στην έναρξη του αγώνα ορεινού τρεξίματος Olympus Marathon.

Σε δράσεις οι οποίες προωθούν το μοναδικό καλειδοσκόπιο αυθεντικών εμπειριών, που προσφέρει η Πιερία, συμμετείχε η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, κατά την επίσκεψή της στην περιοχή στις 29 και 30 Ιουνίου.

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ απηύθυνε χαιρετισμό στη διαδραστική παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου στο αρχαίο Δίον, καθώς και στην έναρξη του αγώνα ορεινού τρεξίματος Olympus Marathon, που πραγματοποιήθηκε τις ίδιες ημερομηνίες με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλο τον κόσμο.

Επίσης, η κα Γκερέκου συμμετείχε σε ξενάγηση και οινογευσιγνωσία στους βιολογικούς αμπελώνες του κτήματος Κούρτη καθώς και σε γεύμα μοναστηριακής γαστρονομίας στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού, ενώ είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει και εντυπωσιακή πτήση με αερόστατο από το Αρχαίο Δίον μέχρι τον Σβορώνο Πιερίας για την προώθηση των βιώσιμων και αειφόρων μορφών τουρισμού στην περιοχή.

Η κα Γκερέκου στο αερόστατο με το οποίο πέταξε πάνω από την Πιερία.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της, η Πρόεδρος του ΕΟΤ υπενθύμισε σε δηλώσεις της την πρόσφατη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών με θέμα την ανάδειξη και ανάπτυξη των ορεινών περιοχών, μέσα από το παράδειγμα του Ολύμπου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: "Η προβολή του Ολύμπου και της ευρύτερης παραολύμπιας περιοχής αποτελεί στρατηγικό στόχο για τον ΕΟΤ, το Υπουργείο Τουρισμού, αλλά και ολόκληρη τη χώρα".

Διαβάστε Επίσης

Το ταξίδι της κας Γκερέκου στην Πιερία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την υλοποίηση δημοσιογραφικού ταξιδίου (press trip) για εκπροσώπους ελληνικών ΜΜΕ, που είχε ως στόχο την ανάδειξη και προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον Όλυμπο και την ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Εν εξελίξει η αποκατάσταση του Κάστρου της Χίου

Το Υπουργείο Πολιτισμού στοχεύει στην αποκατάσταση και ανάδειξη των χερσαίων τειχών του μεσαιωνικού Κάστρου της Χίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/07/2024

Πώς οριοθετείται η βιώσιμη κρουαζιέρα στη Σαντορίνη: Τι συμφώνησαν Δήμος και Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA)

Οι εκπρόσωποι της CLIA και ο Δήμαρχος Θήρας συμφώνησαν σε μια κοινή πορεία για το μέλλον της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη.

Εναλλακτικές διακοπές στην Κω: κι όμως γίνεται!

Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να θελήσεις από τις καλοκαιρινές σου διακοπές και να μην το βρεις στην Κω. Απαραίτητη προϋπόθεση: να την εμπιστευτείς.

Πιερία, το δικό μας… Μαϊάμι!

Παραλίες, beach bar, γνωριμία με τον Όλυμπο, οινικές διαδρομές, ballooning. Η Πιερία συνδυάζει βουνό και θάλασσα μοναδικά.

Το "Grand Hyatt Athens" είναι ένας καλοκαιρινός προορισμός από μόνος του

Με εκπληκτική θέα που εκτείνεται από την Ακρόπολη έως και τον Σαρωνικό, το rooftop και τα δύο εστιατόρια του πολυτελούς ξενοδοχείου θα μας απασχολήσουν ευχάριστα αυτό το καλοκαίρι.

"Μακρύαμμος Bungalows": Οι διακοπές σου σε ένα πνεύμονα φύσης στη Θάσο, με θέα στο Αιγαίο

Τα πανέμορφα πετρόχιστα bungalows που ακολουθούν τη παραδοσιακή Θασίτικη αρχιτεκτονική πάνω στη θάλασσα μας προδιαθέτουν για χαλαρωτικές διακοπές.

Yoga retreat στην Εύβοια παρέα με τη Φθινοπωρινή ισημερία

Οι yoga instructors Μαρίνα Παππά και Άννα Καραγιάννη μας καλούν σε μια αναζωογονητική εμπειρία στο Μαρμάρι.