Επόμενος γαστρονομικός προορισμός: Αντίπαρος

Τρεις άκρως ορεκτικές εξελίξεις κάνουν φέτος το στίγμα της Αντιπάρου να αναβοσβήνει στο γαστρονομικό μας ραντάρ πιο δυνατά από ποτέ, ανοίγοντάς μας όρεξη για έναν καλοφαγικό προορισμό στα σπάργανα.

Αντίπαρος

Όχι ότι δεν είχε πάντα τον τρόπο της να τρώει καλά, φέτος όμως η Αντίπαρος φαίνεται να στρώνει τραπέζια πιο ορεκτικά από ποτέ, τραβώντας πάνω της το ενδιαφέρον των καλοφαγάδων όχι με μία, ούτε με δύο, αλλά με τρεις άκρως ορεκτικές εξελίξεις. Η μία είναι η άφιξη του σεφ Περικλή Κοσκινά (κεντρική φωτό) και της βραβευμένης "Κουκουβάγιας" του, σε μια πιο ανάλαφρη, νησιώτικη εκδοχή, για να πιάσει πόστο στο ανανεωμένο κοσμοπολίτικο "Beach House Antiparos", στην παραλία Απάντημα.

Κουκουβάγια Αντίπαρος
Στο ανανεωμένο "Beach House Antiparos" μετακομίζει για το καλοκαίρι η "Cookoovaya"

Η άλλη είναι η μετακίνηση του "Vassilenas Blue" από την πανέμορφη φελινική αυλή όπου τον συναντούσαμε τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια, στη δροσερή βεράντα του "Kouros Village" (όπου παλιότερα βρίσκαμε το "Samano"). Εκεί, ο σεφ Βασίλης Παπαδόπουλος θα παντρεύει τη head-to-tail ψαροφαγική φιλοσοφία που γνωρίσαμε στην Αθήνα με την αρμόζουσα θαλασσινή θέα, ενώ στο μενού θα συνυπάρχουν τα γευστικά φαβορί της μεγάλης αθηναϊκής πορείας του "Βασίλαινα" με νέες γεύσεις, σχεδιασμένες ειδικά για νησιώτικη καλοφαγία.

Vasilenas Blue Αντίπαρος
Το θαλασσινό φόντο που του ταιριάζει αποκτά ο "Vassilenas Blue"

Η τρίτη είδηση είναι ίσως και η πιο ιντριγκαδόρικη, αφού ο al fresco χώρος που αφήνει πίσω του ο "Βασίλαινας", δυο βήματα μόνο απ’ το κεντρικό στενό της Χώρας, δεν θα μείνει ορφανός, μια και την αλεγρία του θα κρατήσει ζωντανή το νέο εστιατόριο που ετοιμάζεται από τον Ρενάτο Μεκόλι – όνομα που θα ξυπνήσει νόστιμες αναμνήσεις σε πολλούς, από τα χρόνια που είχε περάσει πλάι στον Θανάση Βασίλαινα, στα πειραιώτικη φάση του ιστορικού εστιατορίου.

Kalokeri Antiparos
To "Kalokeri" της Βάνας Βρεττού μια από τις καλοφαγικές σταθερές του νησιού

Προσθέστε σ’ αυτά τα τρία νέα πόστα, παλιές αγάπες του νησιού, όπως οι ελληνικές γεύσεις με αιγαιοπελαγίτικο πρόσημο που υπογράφει η Βάνα Βρεττού στο "Kalokeri", η farm-to-table φιλοσοφία που σερβίρει σε ονειρικό boho σκηνικό το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "The Roosters", τον μεσογειακό μοντερνισμό του οινοφιλικού "Sapou", ή τις pinsas-πριν-γίνουν-cool του local favorite "Lolo’s", κι έχετε μια εικόνα του πώς το νησί-ορισμός του bourgeois-bohème μεταμορφώνεται ξαφνικά σε έναν ολοκληρωμένο γαστρονομικό προορισμό αξιώσεων.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το 53ο Φεστιβάλ Ολύμπου μάς ταξιδεύει στον κόσμο της μουσικής, του θεάτρου και της τέχνης

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 14 διαφορετικούς χώρους, με 31 θεματικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν θέατρο, μουσική, χορό, εκπαίδευση, ομιλίες και εκθέσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/07/2024

Λήμνος: Η ήρεμη δύναμη με το φοβερό φαγητό και το καθηλωτικό τοπίο που τώρα δικαιώνεται

Εκεί που ήταν καταχωνιασμένη στο τραυματικό θυμικό φαντάρων, ή που αφομοιωνόταν ως καβάτζα των σέρφερ, τα τελευταία χρόνια η Λήμνος εισέβαλε στις ταξιδιωτικές συνειδήσεις. Και στα αντίστοιχα ποσταρίσματα. Και πολύ άργησε!

Κάτι τρέχει στη Θηρασιά

Κι αν η Καλντέρα έχει σύντομα νέο σουξέ;

Δυτική Ελλάδα: Εμπειρία για κάθε επισκέπτη

Με αφετηρία το "Grand Elis Hotel" στη Σαβάλια Ηλείας, ξεκινά η περιήγηση σε δύο από τους σημαντικότερους προορισμούς της Δυτικής Ελλάδας, Ηλεία και Αχαΐα.