Τουρισμός για όλους 2024: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

Οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους 2024" μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Τουρισμός για όλους

Ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη 14 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους 2024" το οποίο περιλαμβάνει για πρώτη φορά αυξημένο κουπόνι διακοπών (voucher) αξίας έως και 400 ευρώ. Δικαίωμα υποβολής έχουν μέχρι και τη Δευτέρα 1 Απριλίου 23:59 όλοι οι δυνητικοί δικαιούχοι που καλύπτουν τα κριτήρια (https://vouchers.gov.gr/tourism4all-2024). 

Οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Το Πρόγραμμα που αποτελεί την αναβαθμισμένη ψηφιακή εκδοχή του Προγράμματος "Τουρισμός για όλους 2022", προβλέπει :

  • Αυξημένη επιδότηση 200€ ανά δικαιούχο (από 150€ που προβλέπονταν στο προηγούμενο Πρόγραμμα),
  • Ποσό ύψους 300€ σε φυσικά πρόσωπα:
    -άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022,
    -έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022. Σημειώνεται ότι η επίκληση της ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ.
    -Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και πρόσκληση προϋποθέσεις.
  • Ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 400€ για ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω και δικαιούχους με τέκνα ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω.
  • Ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του ποσού της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.
  • Άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και στις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
  • Ανάλωση του ποσού εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2024, ώστε να υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες, μπορείτε να συμβουλευθείτε τις "Συχνές Ερωτήσεις" στην ιστοσελίδα υποβολής αιτήσεων.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Κάτι μαγειρεύει εκεί ψηλά ο Daniel Boulud

Ο χιλιοβραβευμένος σεφ και restaurateur ετοιμάζει μια ακόμη δυνατή κίνηση, μερικές εκατοντάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια της Γης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2025

Αργίες 2025: Οι επόμενες εξόρμησεις και τα τριήμερα που έρχονται

Το 2025 προσφέρει αρκετές ευκαιρίες για εξόρμηση και χαλάρωση με τις αργίες και τα τριήμερα που θα μας επιτρέψουν να ανακαλύψουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Οι χώρες με τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια - σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Ποιοι παράγοντες συμβάλλουν σε έναν ευτυχισμένο γάμο ή μια επιτυχημένη σχέση και πώς αυτό επηρεάζει το ευ ζην;

Ανοιξιάτικες αποδράσεις: 10 νησιωτικοί προορισμοί για τον Μάιο

Ο Μάιος είναι ο ιδανικός μήνας για να γνωρίσεις την αυθεντική ομορφιά των ελληνικών νησιών, μακριά από την πολυκοσμία του καλοκαιριού και μόλις μια ανάσα από την πόλη.

9 αφορμές για απόδραση στην Τζια

Ένα κυκλαδονήσι με πολλές κρυμμένες ομορφιές και μια μυστήρια γοητεία.

3 ιδέες για πανεύκολα ανοιξιάτικα πικ νικ

Αμπαλάρουμε τα leftovers της προηγούμενης ημέρας σε κομψό καλάθι, παίρνουμε κι ένα καρό τραπεζομάντιλο και πεταγόμαστε για πικ νικ σε 3 κοντινές τοποθεσίες. Έτοιμοι;

Γιατί το Πάσχα στη Μονεμβασιά σου μένει αξέχαστο

Πετρόχτιστα, βυζαντινά σπίτια με όψη φρουριακή, βουκαμβίλιες ανθισμένες, η αγριάδα του βράχου, η θάλασσα η πλατιά και όλοι οι υπόλοιποι λόγοι.