Τρόμος και Σαίξπηρ στο Θέατρο Παραμυθίας

Το "Festival 10 Έργων Τρόμου" θα εξερευνήσει τα σκοτεινά βάθη του τρόμου με πρωτότυπες παραστάσεις, ενώ το "Φεστιβάλ Ελεύθερος Σαίξπηρ" θα αναδείξει νέες ερμηνείες των κλασικών έργων του μεγάλου δραματουργού.

Festival 10 έργων τρόμου

Το Θέατρο Παραμυθίας ετοιμάζεται να υποδεχτεί στον Κεραμεικό το φθινόπωρο και μέχρι το τέλος περίπου του 2024 δύο φεστιβάλ. Πρόκειται για το "Festival 10 έργων τρόμου" με διοργανώτρια εταιρεία το Θεατροσκόπιο της Αλμπέρτα Τσοπανάκη και το "Φεστιβάλ Ελεύθερος Σαίξπηρ" με διοργανώτρια εταιρεία την Θεατρική Λύση του Χρήστου Πουσίνη.

Festival 10 έργων τρόμου

Το "Festival 10 έργων τρόμου" είναι μια πρωτοβουλία της Θεατρικής Λύσης, που επικεντρώνεται στη θεατρική παρουσίαση 10 διαφορετικών έργων τρόμου. Πρόκειται για μια καινοτόμο εκδήλωση που προβάλλει μια ποικιλία θεατρικών έργων, τα οποία ανήκουν στο είδος του τρόμου, με στόχο να προσφέρουν στο κοινό μια μοναδική εμπειρία γεμάτη αγωνία και ένταση.

Η ιδιαιτερότητα αυτού του φεστιβάλ είναι ότι καταφέρνει να συνδυάσει τον κλασικό τρόμο με πιο σύγχρονα στοιχεία, προσφέροντας μια ποικιλία από αφηγήσεις που περιλαμβάνουν ψυχολογικό τρόμο, υπερφυσικά στοιχεία, και κλασικά μοτίβα τρόμου.

Το φεστιβάλ δίνει βήμα σε νέους καλλιτέχνες και σκηνοθέτες να πειραματιστούν με το είδος του τρόμου, δημιουργώντας μοναδικές παραστάσεις που στοχεύουν να συναρπάσουν το κοινό.

Φεστιβάλ Ελεύθερος Σαίξπηρ

Το "Φεστιβάλ Ελεύθερος Σαίξπηρ" (1/9-1/12/2024) είναι μια πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνεται από τη "Θεατρική Λύση" και αφορά την παρουσίαση έργων του Σαίξπηρ σε ένα πιο ελεύθερο και δημιουργικό πλαίσιο. Στόχος του φεστιβάλ είναι να φέρει τον κλασικό Σαίξπηρ πιο κοντά στο σύγχρονο κοινό, μέσα από νέες σκηνοθετικές προσεγγίσεις, διασκευές, και καινοτόμες παραστάσεις.

Το φεστιβάλ χαρακτηρίζεται από την ελευθερία που δίνεται στους καλλιτέχνες να πειραματιστούν με τα κείμενα του Σαίξπηρ, παρουσιάζοντας τις παραστάσεις σε νέες μορφές, με φρέσκα οπτικά και ερμηνευτικά στοιχεία. 

Η ελληνική τραγωδία αποτέλεσε τo αρχαιότερo είδoς δραματοποιημένης ποίησης που έγινε "μίμηση πράξεως" για να εξελιχθεί στη θεατρική τέχνη που γνωρίζουμε σήμερα. Με κυριότερους εκπροσώπους τον Αισχύλο, τον Σοφοκλή και τον Ευριπίδη. Ο Σαίξπηρ ένας από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς της ανθρωπότητας, εμπνευσμένος από την αρχαία τραγωδία δημιούργησε τα δικά του τραγικά έργα. Η σχέση του Σαίξπηρ με την ελληνική αρχαιότητα είναι σημαντική και διαφωτίζει τόσο το διάλογο ανάμεσα σε απομακρυσμένους (χρονικά και γεωγραφικά) πολιτισμούς, όσο και τις διαδικασίες πολιτιστικής διαμόρφωσης και δημιουργικής αναγέννησης. 

Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε άνω των 18 ετών.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής έως 10/11/2024

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τρένο στο Ρουφ: Νέα μουσικοθεατρικά ταξίδια στη χειμερινή σεζόν 2024-25

Ανακοινώθηκε το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα της χειμερινής περιόδου για έναν από τους πιο ενδιαφέροντες πολιτιστικούς χώρους της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/08/2024

Ένας συνταρακτικός μονόλογος με τη Μαριάννα Τουμασάτου

Στο Alex Cinema στο Πόρτο Ράφτη θα παιχτεί "Το μπουφάν της Χάρλεϋ ή πάλι καλά" του Βασίλη Κατσικονούρη με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Τουμασάτου.

Updated | 15 κωμωδίες σε περιοδεία για το καλοκαίρι του 2024

Φέτος το καλοκαίρι θα βρεις όλα τα είδη κωμωδίας στις ανοικτές θεατρικές σκηνές της Αττικής κι όχι μόνο. Από αριστοφανικές κωμωδίες που κάνουν στάση στην Επίδαυρο, Μολιέρο, επιθεώρηση και σπουδαία έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, μέχρι ξεκαρδιστικά αστυνομικά μυστήρια και έργα με ελληνική υπογραφή, υπάρχει μια κωμωδία για κάθε θεατή!

Βάκχες

Σκηνοθέτης που έχει παραδώσει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δουλειές, ο Θάνος Παπακωνσταντίνου καταθέτει εδώ μια εντυπωσιακή στην όψη αλλά επιδερμική εντέλει ανάγνωση της ευριπίδειας τραγωδίας ως περφόρμανς ενός queer Διόνυσου.

Πέθανε ο Αντώνης Αντύπας

Την είδηση του θανάτου του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη και ιδρυτή του Απλού Θεάτρου έκανε γνωστή η σύζυγός του, Ελένη Καραΐνδρου.

Σε ποιο θεατρικό φεστιβάλ είναι τιμώμενη η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη;

Στα σύνορα της χώρας, στον Έβρο, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας για 25η χρονιά συνεχίζει να στηρίζει το θέατρο και τιμά την Εβρίτσισσα κορυφαία ηθοποιό Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Αποκλειστικό: Μπαλζάκ διασκευάζει και σκηνοθετεί η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Σε πανελλήνια θεατρική πρώτη θα δούμε το έργο του Ονόρε ντε Μπαλζάκ "Άνθρωπος χωρίς όνομα" (πρωτότυπος τίτλος "Ο Συνταγματάρχης Σαμπέρ") από την σκηνοθέτιδα Κωνσταντίνα Νικολαΐδη.