Ποια είναι η νέα παράσταση που ανεβάζει ο Νικόλας Βαγιονάκης στον Μικρό Κεραμεικό του χρόνου;

Με ένα σκοτεινό έργο του Γκυ ντε Μοπασάν που μιλά για τη φρενήρη κι αυτοκαταστροφική πορεία της ζωής του θα καταπιαστεί τον επόμενο χειμώνα ο καλλιτέχνης που έφερε στη σκηνή το “Mephisto” του Κλάους Μαν.

Νικόλας Βαγιονάκης κολάζ

Ο Νικόλας Βαγιονάκης, για τη νέα χειμερινή περίοδο θα παρουσιάσει στον Μικρό Κεραμεικό το έργο του Γκυ ντε Μοπασάν "Paranoia”, συνεχίζοντας έτσι, μετά από την τριετή επιτυχία της παράστασης "Mephisto” του Κλάους Μαν, που παρουσιάστηκε  σε Αθήνα, Λονδίνο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Σύρο, να αφυπνίζει το θεατρικό αναδεικνύοντας την ουσιαστική θεματολογία των μεγάλων συγγραφέων και φιλοσόφων.

Ο πόλεμος κατά της Πρωσίας από την αυτοκρατορική Γαλλία και ο φανατικός πατριωτισμός, δημιουργούν τρόμο στον Γκυ ντε Μοπασάν, που θα ταχθεί με τους περιθωριακούς, τους επαναστάτες και τις πόρνες. Η φρενήρης πορεία του συγγραφέα μοιράζεται  ανάμεσα σε γράψιμο, ναρκωτικά και έρωτα. Η αντιστροφή μέτρηση έχει αρχίσει και το τρίτο στάδιο  της σύφιλης, μιας μάστιγας μη θεραπεύσιμης εκείνη την εποχή, θα επιφέρει επώδυνα το θάνατο.

Με τα λόγια του Νικόλα Βαγιονάκη

Βασισμένο στο έντονα αυτοβιογραφικό διήγημα ο "Εξαποδω", μαζί με κάποιες άλλες ιστορίες, αποτυπώνεται ένα μοτίβο που χαρακτήρισε τον συγγραφέα όσο ζούσε. Τρέλα, αλλοιωμένη κατάσταση συνείδησης, και τρόμος. "Υποτροπίασα. Οι εφιάλτες μου επέστρεψαν. Χθες βράδυ ένοιωσα κάποιον να σκύβει πάνω μου και να μου ρουφά τη ζωή από τα χείλη μου, με το στόμα του", θα γράψει.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πρεμιέρες: Οι νέες θεατρικές παραστάσεις της εβδομάδας (26/9-2/10)

Συγκεντρώσαμε τις πέντε θεατρικές παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 26 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/09/2024

Έρχονται οι ακαταμάχητοι "Trocks" και δεν πρέπει να τους χάσετε!

Αν θέλετε να ξεφύγετε, να δείτε κάτι διαφορετικό και, κυρίως, να γελάσετε και να περάσετε όμορφα, μην χάσετε τους απίθανους χορευτές του Les Ballets Trockadero de Monte Carlo, ή αλλιώς Trocks, που γιορτάζουν τα πενήντα τους χρόνια στο Παλλάς.

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" της Σπεράντζας Βρανά επιστρέφει για 3η χρονιά στο θέατρο Αυλαία

Η ιστορία της Μαντάμ Ρόζας με πρωταγωνίστρια τη Δανάη Καλοπήτα, αποκαλύπτει τις άγνωστες πτυχές του πληρωμένου έρωτα.

Τελευταία ευκαιρία να δείτε τους "Όρνιθες"

Ο σκηνοθέτης Άρης Μπινιάρης και ο θίασος του, με πρωταγωνιστές τους Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και Γιώργο Χρυσοστόμου, ολοκληρώνουν το πρόγραμμα των καλοκαιρινών παραστάσεων της αριστοφανικής κωμωδίας "Όρνιθες". Προλαβαίνετε να τους δείτε.

Εθνικό Θέατρο: Μια αποτίμηση της θητείας του Γιάννη Μόσχου

Καθώς ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θέατρου ανακοίνωσε ότι δεν θα ζητήσει ανανέωση της θητείας του, που λήγει τον προσεχή Δεκέμεβριο, επιχειρούμε μια αποτίμηση του καλλιτεχνικού του έργου.

Το grape του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου κερδίζει τα διεθνή ΜΜΕ

Η πλατφόρμα εξωστρέφειας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, που διεισδύει ολοένα και περισσότερο στις σημαντικότερες σκηνές της Ευρώπης, έδωσε φέτος την αφορμή σε περισσότερους από 60 καλλιτεχνικούς διευθυντές, curators και εκπροσώπους διεθνών φεστιβάλ, θεάτρων και ΜΜΕ από 30 χώρες.

Το Θέατρο Επί Κολωνώ κλείνει τα 25

Δύο νέες θεατρικές παραστάσεις σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη θα δούμε φέτος στο θέατρο Επί Κολωνώ, ενώ επιστρέφει για 15η χρονιά το Off-Off Athens μαζί με την πρωτοβουλία "Μπιζζζ….!" που στόχο έχει να αναδείξει παραστάσεις από την διοργάνωση του σημαντικού θεατρικού φεστιβάλ νέων δημιουργών.