Ο Δον Κιχώτης του Γιάννη Μπέζου σε περιοδεία

Δείτε νέες φωτογραφίες και μάθετε τους σταθμούς της θερινής πορείας που έχει προγραμματιστεί για το κωμικό ρομάντζο όπου πρωταγωνιστούν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, η Νάντια Κοντογεώργη κι η Παρθένα Χοροζίδου.

Δον Κιχώτης 'Δον Κιχώτης'

Πόσο απαραίτητο μας είναι να ονειρευόμαστε; Η ευγενική μας εκδοχή γιατί δεν είναι στην πρώτη ζήτηση; Μήπως η συνήθεια της κοινοτοποίας μας δίνει μια ψευδαίσθηση της ευτυχίας; Αυτά τα ερωτήματα αποτελούν τους κεντρικούς προβληματισμούς του "Δον Κιχώτη", του κλασικού αριστούργηματος του Μιγκέλ ντε Θερβάντες που μεταφέρεται στο θέατρο από τον Γιάννη Μπέζο και ετοιμάζεται να παρουσιαστεί το φετινό καλοκαίρι σε μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Η ιστορία του ονειροπόλου Ιππότη Δον Κιχώτη (Βλαδίμηρος Κυριακίδης) από τη Μάντσα, του συντρόφου του Σάντσο Πάντσα (Θανάσης Τσαλταμπάσης) και της αγαπημένης του Δουλτσινέας (Νάντια Κοντογεώργη) ξαναζωντανεύει από έναν μεγάλο θίασο, σε μια θεαματική παραγωγή.

Δον Κιχώτης
© Δομνίκη Μητροπούλου
Ο Δον... Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Δείτε εδώ τους σταθμούς του "Δον Κιχώτη" στην Αττική

  • Παρασκευή 5/7 & Σάββατο 6/7: Δημοτικό Θέατρο Άλσους "Δημήτρης Κιντής"
  • Τρίτη 9/7– Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη"
  • Τετάρτη 10/7 - Κατράκειο
  • Σάββατο 13/7 & Κυριακή 14/7–Κηποθέατρο Παπάγου
  • Τρίτη 16/7 – Αμφιθέατρο Βεάκειο
  • Πέμπτη 18/7 – Θέατρο Πέτρας
  • Δευτέρα 26/8 – Λαύριο – Τεχνολογικό και πολιτιστικό πάρκο
  • Τρίτη 27/8– Σαλαμίνα – Ευριπίδειο θέατρο Σαλαμίνας
  • Σάββατο 31/8 – Νέα Μάκρη – Πολιτιστικό και αθλητικό πάρκο Νέας Μάκρης
  • Κυριακή 1/9 – Αιγάλεω – Δημοτικό θέατρο "Αλέξης Μινωτής"
  • Τετάρτη 4/9 – Βριλήσσια – θέατρο "Αλίκη Βουγιουκλάκη"
  • Παρασκευή 6/9 – Κορυδαλλός – Δημοτικό θέατρο "Θανάσης Βέγγος"
Δον Κιχώτης
© Δομνίκη Μητροπούλου
Η Νάντια Κοντογεώργη ως Δουλτσινέα

Με τα λόγια του Γιάννη Μπέζου

"Το σατιρικό ρομάντζο του Θερβάντες μας υπενθυμίζει τη μεγάλη ανάγκη του ανθρώπου γι' αυτό που τον ξεπερνά. Κι όταν καταθέτει ο ήρωάς μας την ευαισθησία του και τη μεγάλη του φαντασία, οι άλλοι χλευάζουν και γελούν. Κι όμως, έτσι είναι. Η φαντασία και η ποίηση, για να περάσουν, πρέπει να πληρώσουν διόδια! Μερικές φορές πολύ ακριβά.

Ας γελάσουμε λοιπόν με τα παθήματα του Δον Κιχώτη, αλλά ταυτόχρονα ας αναλογιστούμε μήπως η, έτσι κι αλλιώς, μικρή ζωή μας θα ήταν ανυπόφορη χωρίς αυτόν".

Δον Κιχώτης
© Δομνίκη Μητροπούλου
Ο πιστός φίλος του Δον Κιχώτη, Θανάσης Τσαλταμπάσης

Με τα λόγια του Άκη Δήμου*

"Στις αρχές του 17ου αιώνα, ένας 58χρονος μονόχειρας, γκριζομάλλης, βετεράνος των πολέμων της Ισπανίας εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μαχητής στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, κυνηγημένος από τους πειρατές, έχοντας περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του στις φυλακές, έγραψε και δημοσίευσε την ιστορία ενός φτωχού χωρικού που, νομίζοντας τον εαυτό του Ιππότη, έμπλεκε σε απίθανες κωμικές περιπέτειες. Ο μεγαλοφυής "Δον Κιχώτης" του Μιγκέλ ντε Θερβάντες διαβάστηκε και συνεχίζει να διαβάζεται από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλον τον κόσμο με την ίδια πάντα απόλαυση".

Άκης Δήμου έκανε τη θεατρική μεταφορά του έργου.

Δον Κιχώτης
© Δομνίκη Μητροπούλου
Η Παρθένα Χοροζίδου ως Μαριτόρνα

Οι συντελεστές

Πλάι στους Κυριακίδη, Τσαλταμπάση και Κοντογεώργη, θα δούμε την Παρθένα Χοροζίδου ως Μαριτόρνα και τους: Γιώργο Χατζή, Σταύρο Μαρκάλα, Ελευθερία Κοντογεώργη, Χρήστο Πούλο – Ρένεση, Γιάννη Βαρβαρέσο, Νικίτα Ηλιοπούλου και την Ιωάννα Ανεμογιάννη. Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γαβαλά, τα κοστούμια της Ντένης Βαχλιώτη, τη μουσική έγραψε ο Βάιος Πράπας και τους φωτισμούς σχεδίασε ο Νίκος Βλασόπουλος.

Προπώληση μέσω more.com εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.