Αφιέρωμα στον Ρούντολφ Νουρέγιεφ από την Όπερα των Παρισίων

Οι πρώτοι χορευτές της Όπερας των Παρισίων έρχονται στο Ηρώδειο, για να μας χαρίσουν μία μοναδική βραδιά αφιέρωμα στη μνήμη του θρυλικού χορευτή και χορογράφου του 20ού αιώνα, Ρούντολφ Νουρέγιεφ.

Όπερα Παρισίων Νουρέγιεφ Trento Talenti Opéra @ Luca Vantusso

Μια ονειρική βραδιά υπόσχεται η παράσταση της Όπερας των Παρισίων που περιλαμβάνει ένα πανόραμα με τα αριστουργήματα του κλασσικού ρεπερτορίου, τις σημαντικότερες χορογραφίες του Νουρέγιεφ καθώς και ρόλους που τον έκαναν γνωστό παγκοσμίως. Ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ έγραψε ιστορία στο μπαλέτο μέσα από μία ασυνήθιστη και επιβλητική καριέρα. Από πολύ μικρή ηλικία κέρδισε τις εντυπώσεις λόγω της μοναδικής τεχνικής του και της χαρισματικής παρουσίας του στη σκηνή και, αδιαμφισβήτητα, άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία του χορού. Οι χορογραφίες του και οι παραστάσεις του, έδωσαν νέα πνοή στο κλασσικό μπαλέτο και διεύρυναν τα όρια του ανδρικού χορού.

Όπερα Παρισίων Bleuenn Battistoni

Η Όπερα των Παρισίων ιδρύθηκε το 1669 και πρόκειται για έναν ιστορικό οργανισμό που έχει αναδείξει πολλές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες και χορογραφίες στην ιστορία του μπαλέτου. Συνδέεται, μάλιστα, ιδιαίτερα και με τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ, καθώς ο σπουδαίος χορευτής διετέλεσε διευθυντής της. Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου οι σολίστ του μπαλέτου της θα τιμήσουν την εξαιρετική του κληρονομιά και την αέναη συνεισφορά του στο χορό, αποτυπώνοντας κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης τη μαγεία του Νουρέγιεφ σε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τα τριάντα χρόνια από τον θάνατό του.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.