"Αντίο, Βερολίνο": Το έργο στο οποίο βασίστηκε το "Καμπαρέ" ανεβαίνει στο Αγγέλων Βήμα

Η Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου διασκεύασε το μυθιστόρημα του Κρίστοφερ Ίσεργουντ «Αντίο, Βερολίνο» και εμείς θα το δούμε σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Μπαντούνα.

Αντίο, Βερολίνο Λάμπρος Ρουμελιωτάκης

Φέτος, στην ενηλικίωσή του, το Αγγέλων Βήμα εφορμά με φιλόδοξο ρεπερτόριο και δράσεις με τίτλο "Ενηλικιωνόμαστε με κλασικούς", παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή του κορυφαία κλασικά λογοτεχνικά έργα, γνωστά και από βραβευμένες ταινίες. Μετά τον "Υπέροχο Γκάτσμπι" του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ και το "Ανατολικά της Εδέμ" του Τζον Στάινμπεκ σειρά έχει το μυθιστόρημα του Κρίστοφερ Ίσεργουντ "Αντίο, Βερολίνο", που διασκευάστηκε θεατρικά από τη Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου. Έργο-καθρέφτης του Βερολίνου στις αρχές του ’30, όταν, επιφανειακά, βασίλευε η ξενοιασιά, ενώ στα βάθη εκκολαπτόταν το αβγό του φιδιού. Το μυθιστόρημα αποτέλεσε τη βάση για το βραβευμένο με 8 Όσκαρ "Cabaret". 

Κεντρικός ήρωας του έργου ο νεαρός Christopher Isherwood, απόγονος βρετανικών
αριστοκρατικών οικογενειών που έρχεται στο Βερολίνο με φανερό στόχο να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος και με δηλωμένο όνειρο να γίνει ένας σπουδαίος συγγραφέας, αλλά, στην ουσία, με την κρυφή επιθυμία να ζήσει σε αυτή την κοινωνικά προχωρημένη πόλη την ερωτική απελευθέρωση που δεν βρίσκει στην πατρίδα του.

Αντίο, Βερολίνο

Τ

Το  "Αντίο, Βερολίνο" θα το δούμε στο Αγγέλων Βήμα σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Μπαντούνας, από τις 8 Μαρτίου. Τους ρόλους της παράστασης ερμηνεύουν οι:
Χάρης Ηλιάδης (Κρίστοφερ Ίσεργουντ), Μάρδη Μιλιάρα (Σάλλυ Μπόουλς), 
Κωνσταντίνος Τσιούγκος (Φριτς) Αιλιάνα Μαρκάκη (Ναταλία Λαντάουερ), 
Γιώργος Ζώης (Μαξ), Αθηνά Μαυρομάτη (Φροϊλάιν Σραίντερ). Τα σκηνικά είναι της Ανδρονίκης Αβδελιώτη και τα κοστούμια των Σταμάτη Μπαντούνα και Αγγελικής Δημητροπούλου. Η πρωτότυπη μουσική είναι του Φάνη Κακοσαίου και οι φωτισμοί του Βασίλη Κλωτσοτήρα.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αντίο, Βερολίνο

  • Δραματοποιημένη Λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 90 '

Κεντρικός ήρωας του έργου ο νεαρός Κρίστοφερ Ίσεργουντ, αριστοκράτης που έρχεται στο Βερολίνο, με όνειρο να γίνει ένας σπουδαίος συγγραφέας, αλλά, στην ουσία, με την κρυφή επιθυμία να ζήσει την ερωτική απελευθέρωση που δεν βρίσκει στην πατρίδα του. Με τα γραπτά του, γίνεται ο καθρέφτης της βερολινέζικης κοινωνίας, ο οποίος απεικονίζει το ρίζωμα του ναζιστικού εφιάλτη, αλλά, ταυτόχρονα, τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που έχει φτάσει στο Βερολίνο από όπου γης για να πραγματοποιήσει τα όνειρά της προσπαθώντας να αγνοήσει την απειλή που την κυκλώνει. Στις ιστορίες του Ίσεργουντ, βασίστηκε η σπουδαία ταινία «Καμπαρέ».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.