Το "Ημερολόγιο ενός τρελού" στο Θέατρο Coronet

Η κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Μπάμπη Κλαλιώτη παίζεται στο θέατρο Coronet για δύο ακόμα παραστάσεις.

Το ημερολόγιο ενός τρελού

"Η φυλακή όταν την ομορφύνεις και τη φέρεις στα μέτρα σου παύει να είναι φυλακή. Γίνεται όμως ελευθερία; Με την κοινή λογική ίσως όχι. Με μια άλλη λογική πιο ιδιαίτερη, πιο  σπάνια, πιο σκοτεινή, ποιος ξέρει; Ίσως…". Αυτή την άλλη λογική προσπαθεί να προσεγγίσει ο σκηνοθέτης Μπάμπης Κλαλιώτης συνομιλώντας με τον ήρωα του Νικολάι Γκόγκολ στο "Ημερολόγιο ενός τρελού" σε μια ιδιαίτερη παράσταση με τους Κωνσταντίνο Καραμουσάλη και Αλίκη Ζωγράφου στη σκηνή του θεάτρου Coronet στις 24 και 31 Ιανουαρίου.

Το ημερολόγιο ενός τρελού

Μια συνομιλία, μια πάλη, μια απόδραση

Ο ήρωας του Γκόγκολ βιώνει μια διαρκή αγωνία, η οποία πηγάζει από τη μεγάλη ανάγκη του να υπάρξει σ ένα κόσμο τόσο αλλόκοτο, τόσο εχθρικό και τόσο αντιφατικό. Προσπαθεί να επικοινωνήσει, να πείσει. Προσπαθεί να ενσωματωθεί. Προσπαθεί να βρει απαντήσεις. Αναζητά την αλήθεια.Είναι ένα πλάσμα  που έχει φτερά αλλά και ρίζες, που παλεύει παραδομένο, που νικιέται θριαμβεύοντας. Είναι αυτός τρελός ή απλά οι γύρω του έχουν πετρώσει και δεν είναι σε θέση να δουν, να ακούσουν, να νιώσουν; Φταίει αυτός που μιλάει η φταίει εκείνος που ακούει για το χάσμα που απλώνεται ανάμεσα τους; Ο ήρωας πάλλεται, διχάζεται, πονάει… Και μαζί του και ο θεατής. Η εμφάνιση μιας γυναίκας που με τόση επιδεξιότητα τοποθετεί ο σκηνοθέτης στη σκηνή δρα καταλυτικά. Παίζει μουσική, τραγουδάει και ερμηνεύει, δημιουργώντας  έτσι χαραμάδες μέσα από τις οποίες εισβάλουν δειλές αχτίδες που φωτίζουν, αποκαλύπτουν  και αποκρυπτογραφούν τον ψυχισμό του ήρωα ενώ  ταυτόχρονα τον απαγκιστρώνουν, τον απελευθερώνουν και τον κάνουν να αιωρείται σε μια προσπάθεια να λυτρώσει τον εαυτό του αλλά και τον θεατή.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Το ημερολόγιο ενός τρελού

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 70 '

Ο εγκλωβισμένος στη φυλακή ήρωας του Νικολάι Γκόγκολ, σε διαρκή αγωνία, αναζητά την αλήθεια και την ομορφιά μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον. Καταλύτης στην προσπάθειά του είναι μια γυναίκα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.