Νέα ημερομηνία για τους "7 τρελούς" της Ελεάνας Τσίχλη

Οι 7 τρελοί Alex Kat©

Μετά την αναβολή της παράστασης "Οι 7 τρελοί" της Ελεάνας Τσίχλη, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ρομπέρτο Αρλτ, το Φεστιβάλ Αθηνών ανακοίνωσε νέες ημερομηνίες. Η παράσταση θα παιχτεί στις 5 - 27 Ιουλίου, στην Πειραιώς 260 - Χώρος Ε με πρωταγωνιστές τους Μιχάλη Βαλάσογλου, Στέλλα Βογιατζάκη, Μπάμπη Γαλιατσάτο, Γιάννη Καράμπαμπα, Γιώργο Κριθάρα, Γιώργο Σύρμα, Φιντέλ Ταλαμπούκας. Να θυμίσουμε πως πρόκειται για ένα ελάχιστα γνωστό κείμενο, το οποίο βασίζεται στο μυθιστόρημα του Αργεντίνου συγγραφέα Ρομπέρτο Αρλτ, γραμμένο το 1929, λίγο πριν ξεσπάσει η διεθνής οικονομική κρίση και πριν την πρώτη στρατιωτική δικτατορία στην Αργεντινή. Ένα έργο που μας εισάγει σ’ ένα
σύμπαν βίας και τρομοκρατίας, όπου κυριαρχεί η δυστοπία των μηχανών, η φαντασίωση του εύκολου πλούτου και το φλερτ με την παρανομία και το έγκλημα.

Διαβάστε Επίσης

Στις πρώτες σελίδες του βιβλίου υπάρχει η ερώτηση "τι κάνουμε με τη ζωή μας". Και σε αυτό ο Αρλτ δίνει πολλές απαντήσεις. Δημιουργεί τη συνθήκη των μεγαλουπόλεων, καθώς για πρώτη φορά το Μπουένος Άιρες μετατρέπεται σε μεγαλούπουλη, οι άνθρωποι χάνουν την ταυτότητά τους, τον προορισμό τους. Από κει και πέρα, ο άνθρωπος μικραίνει μπροστά στους ουρανοξύστες και το υπαρξιακό του ζήτημα μεγαλώνει. Υπό τη σκιά του ολοκληρωτισμού αλλά και των επαναστατικών θεωριών της εποχής που βράζουν, οι "τρελοί" του έργου, σε ευθεία συνομιλία με τους ήρωες του Ντοστογιέφσκι, φωτογραφίζουν τον άνθρωπο των αχανών μεγαλουπόλεων, αναλώσιμο εξάρτημα σε αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής, που συντρίβεται σ’ ένα εμπρηστικό μίγμα πλήξης και απόγνωσης. Θα παιχτεί με αγγλικούς υπέρτιτλους και με ελληνικούς στην πρεμιέρα, για άτομα με προβλήματα ακοής.
 

Οι 7 τρελοί
Alex Kat©

Σχετικά με τα εισιτήρια της ακυρωθείσας παράστασης 

Όσες/οι επιθυμούν να μεταφέρουν τα εισιτήριά τους στις καινούριες ημερομηνίες θα πρέπει να απαντήσουν στο ενημερωτικό email που θα λάβουν από το Φεστιβάλ έως τις 7 Ιουλίου με την ημερομηνία για την οποία ενδιαφέρονται.

Όσες/οι επιθυμούν να λάβουν το αντίτιμο των εισιτηρίων τους, θα πρέπει:
Α) Να απευθυνθούν στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου (αφορά εισιτήρια που έχουν αγοραστεί με μετρητά ή pos)
Β) Να απαντήσουν στο ενημερωτικό email που θα λάβουν με τον αριθμό παραγγελίας, έτσι ώστε να δρομολογηθεί η ακύρωση (αφορά εισιτήρια που έχουν αγοραστεί ηλεκτρονικά ή από το τηλεφωνικό κέντρο)

Πληροφορίες εισιτηρίων: http://aefestival.gr/plirofories-eisitirion/

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Οι 7 τρελοί

  • Κοινωνικό

Μια μυστική οργάνωση «τρελών» μέσα σε ένα βίαιο κόσμο πρωταγωνιστεί στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρομπέρτο Αρλτ, το οποίο μετατρέπεται σε μια παράσταση που μιλάει για τον σύγχρονο άνθρωπο της πόλης.

Πειραιώς 260

Πειραιώς 260

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
16/07/2024

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).