"Οι Άνθρωποι Ακόμα Πεθαίνουν από Έρωτα", πιστεύει η καλλιτέχνιδα Δάφνη Ασλανίδη

Το Antisocial παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση της Ασλανίδη.

Δάφνη Ασλανίδη People Still Die of Love

Πόσο κρατάει ένας έρωτας πριν (σε) τελειώσει; Τι κοινό μπορεί να έχουν τα ψηφιακά μέσα και οι εφήμεροι έρωτες; Μπορείς να βρεις τον έρωτα χωρίς να κοιτάς την οθόνη σου; Μπορεί να πεθάνει κανείς από έρωτα; Να σταματήσει η καρδιά του να χτυπά ή να χτυπά πάρα πολύ δυνατά μέχρι να στερέψει από ενέργεια;

Διαβάστε Επίσης

Το Antisocial παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση της Δάφνης Ασλανίδη με τίτλο "People Still Die of Love” [Οι Άνθρωποι Ακόμα Πεθαίνουν από Έρωτα]. Τρείς μέρες, ένα έργο, και ένα ανοιχτό κάλεσμα σε όσους αναζητούν κάτι που δεν υπάρχει στις μικρές τους οθόνες. Μια απόπειρα της ίδιας να συμφιλιωθεί με τη μοναδικότητα του εαυτού της, μέσα από δύο ενότητες φωτογραφιών που αφηγούνται την ίδια ιστορία και ένα σύντομο βίντεο.

Η καλλιτέχνιδα αναφέρει για την έκθεση: "Η ενηλικίωση και o καθορισμός της ταυτότητάς μας, η ανάγκη για οικειότητα και σύναψη ερωτικών σχέσεων, περνούν πολλές φορές από τη διαδικασία του πένθους. Το έργο αυτό, δημιουργήθηκε ως μία απόπειρα να συμφιλιωθώ με το γεγονός ότι η μοναδικότητα του καθενός μας δε χρειάζεται επιβεβαίωση από εξωγενείς παράγοντες, επιτυχίες ή αποτυχίες, αλλά απαντάται μέσα από μια εσωτερική διαδρομή που οδηγεί στην αγάπη και την αυτοφροντίδα. Η παρουσίαση αυτή γίνεται με ψηφιακά μέσα, καθώς αυτός ο τρόπος συμβαδίζει με τον χαρακτήρα του εφήμερου που συνήθως έχουν οι ερωτικές σχέσεις. Θα αποτελείται από τρεις προβολές: δύο ενότητες εικόνων και ένα σύντομο βίντεο. Η μία ενότητα περιλαμβάνει επεξεργασμένο αρχειακό υλικό. Και οι δύο ενότητες αφηγούνται την ίδια ιστορία, την ίδια διαδρομή, με άλλα μέσα".

Η Δάφνη Ασλανίδη είναι αυτοδίδακτη φωτογράφος και μελετήτρια αρχιτεκτονικού φωτισμού. Για περισσότερο από μια δεκαετία δημιουργεί διαφορετικές σειρές εικόνων, αναζητώντας την αλήθεια και την αγάπη στα ανθρώπινα όντα και τις ανθρώπινες σχέσεις. Στο έργο της πραγματεύεται θέματα ταυτότητας, οικειότητας, κοινωνικά ζητήματα καθώς επίσης έκδηλες είναι οι επιρροές από τις σπουδές της στην αρχιτεκτονική και τον φωτισμό. Το 2023 συμμετείχε στο workshop "στις Αλβανικές Άλπεις” με το φωτογράφο του Magnum, Enri Canaj. Το 2024 παρουσίασε το αυτοαναφορικό της έργο στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας. Εργάζεται ως freelance μελετήτρια αρχιτεκτονικού φωτισμού και φωτογράφος αρχιτεκτονικής με έδρα την Αθήνα και τα Δωδεκάνησα.

Info: Antisocial 22-24/11 | Ώρες λειτουργίας: 6-11 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Στα χρόνια του Χρήστου Λαμπράκη" μεταφερόμαστε στην Αγία Βαρβάρα

Στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Ελευθερίας Κόλλια για την ιστορία του μεγάλου δημοσιογραφικού συγκροτήματος ΔΟΛ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/11/2024

"Μικρά πράγματα σαν κι αυτά": Διαβάστε το βιβλίο πίσω από την ταινία

Βρείτε το βιβλίο της Κλερ Κίγκαν στο οποίο βασίστηκε η ταινία, καθώς και τα άλλα δύο βιβλία της που κυκλοφορούν στα ελληνικά.

Μια περίτεχνη έκδοση εξιστορεί τα ταξίδια του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα

Ο must-read δίγλωσσος κατάλογος συνοδεύει την έκθεση "Γκίκας. Ταξίδι από τη Δύση στην Ανατολή".

Η ΕΡΤ μετατρέπει την Πινακοθήκη Γκίκα σε ραδιοφωνικό στούντιο

Μία νέα συνεργασία του ελληνικού καναλιού με το Μουσείο Μπενάκη.

"Κρατήρας": Μια νέα ποιητική συλλογή παρουσιάζεται στο Επί Λέξει

Το βιβλιοπωλείο θα φιλοξενήσει την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Θανάση Χατζόπουλου, ο οποίος θα συζητήσει με τους Ευριπίδη Γαραντούδη και Παντελή Μπουκάλα.

"Η νύχτα που έφυγε ο Παύλος": Παρουσίαση του βιβλίου στο καφέ των εκδόσεων Εύμαρος

Οι εκδόσεις Εύμαρος και οι εκδόσεις Τόπος προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του βιβλίου του Ξενοφώντα Κοντιάδη, που θα γίνει παρουσία της Μάγδας Φύσσα.

Μόλις "έπεσε" η "Ύπουλη νύχτα" του Αντώνη Ζαΐρη

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ενύπνιο η νέα ποιητική συλλογή που είναι ντυμένη με λέξεις που πιθανόν να χάνονται με το φως της μέρας.