Καλλιτεχνική εκπαίδευση και συμπερίληψη: Νέος κύκλος σεμιναρίων από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Τα διαδικτυακά σεμινάρια αφορούν την επιμόρφωση σε ζητήματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης ατόμων με ή χωρίς αναπηρία.

Επιχορηγήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για την καθολική προσβασιμότητα στις πολιτιστικές εκδηλώσεις

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, δίνοντας έμφαση στην ισότιμη συμμετοχή όλων σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, συνεχίζουν την εκπαίδευση εκπαιδευτών σε ζητήματα AμεΑ. 

Τον Δεκέμβριο, για ακόμα περισσότερους ωφελούμενους, θα υλοποιηθούν δύο νέοι κύκλοι δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων επιμόρφωσης πάνω σε θέματα καλλιτεχνικού εκπαιδευτικού σχεδιασμού, διαχείρισης και εμψύχωσης εργαστηρίων που απευθύνονται σε μεικτές ομάδες ατόμων με ή χωρίς αναπηρία. Ο κάθε κύκλος ολοκληρώνεται σε 4 ώρες και χωρίζεται σε 2 δίωρες διαδικτυακές συναντήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον κύκλο της προτίμησής τους αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρoυν εδώ. Για την επιλογή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε επαγγελματίες εκπαίδευσης ατόμων ΑμεΑ, σε εκπαιδευτικούς καλλιτεχνικής και μη τυπικής εκπαίδευσης, καθώς και σε επαγγελματίες του πολιτισμού που ενδιαφέρονται να εστιάσουν σε ζητήματα συμπερίληψης και προσβασιμότητας. Κεντρικός στόχος των σεμιναρίων είναι η εκμάθηση της πρακτικής εφαρμογής εργαλείων του θεάτρου και της μουσικής στις διαδικασίες σχεδιασμού και υλοποίησης εκπαιδευτικών δράσεων που απευθύνονται τόσο σε ομάδες ΑμεΑ όσο και σε μεικτές ομάδες.

Διαβάστε Επίσης

Η θεματολογία θα εμβαθύνει στις έννοιες της συμπερίληψης και της προσβασιμότητας στην τέχνη καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως: το ιστορικό πλαίσιο πάνω σε ζητήματα αναπηρίας και τέχνης, ο ορισμός της κοινωνικής ένταξης, η ομάδα ως δημιουργός κοινωνικών προτύπων, μέθοδοι δημιουργίας ομάδας, τεχνικές συμπερίληψης και εφαρμογής πρακτικών θεάτρου και μουσικής σε ομάδες αναπήρων και ομάδες συμπερίληψης.

Μέσα από την αφήγηση, τη μίμηση, την τραγουδιστή φωνή, τον ρυθμό και τον ήχο, οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν βιωματικά με μια σειρά από πρακτικές που θα τους εμπνεύσουν να εξελίξουν τον δικό τους προσωπικό τρόπο προσέγγισης της εκπαίδευσης ομάδων ΑμεΑ και μεικτών ομάδων. Επιπρόσθετα, θα καλλιεργήσουν δεξιότητες προσαρμογής ασκήσεων για ομάδες ΑμεΑ και μεικτές ομάδες, ενώ θα εμπλουτίσουν με νέες ιδέες τον ρόλο του καλού εμψυχωτή.

Α΄ Κύκλος
Ημερομηνίες: 3, 10 Δεκεμβρίου 2024
Ώρες υλοποίησης: 15.00-17.00

Β΄ Κύκλος
Ημερομηνίες: 5, 12 Δεκεμβρίου 2024
Ώρες υλοποίησης: 15.00-17.00

Σχεδιασμός, υλοποίηση: Δάφνη Τσιούνη, Βαλάντης Φράγκος

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Υποβολή συμμετοχής αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ξεναγήσεις στην έκθεση "1967-1974. Κουλτούρες σε Αντιπαράθεση: Ζωή, Τέχνη, Προπαγάνδα" από τον Τάσο Σακελλαρόπουλο

Ανακαλύπτοντας τη διττή πολιτιστική και ιδεολογική πραγματικότητα της επταετίας της δικτατορίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/01/2025

Τελευταία ευκαιρία για την έκθεση "Ένδυμα Ψυχής" στη Θεσσαλονίκη

Η έκθεση αναδεικνύει την τέχνη του ελληνικού ενδύματος μέσα από τη μοναδική σύνθεση φωτογραφίας και κεντητικής, με πάνω από 70 παραδοσιακές φορεσιές να "ντύνουν" σύγχρονα πρόσωπα και να αφηγούνται την ιστορία του ελληνισμού.

Ένα graphic novel μάς μαθαίνει πώς αναπαράγεται η κοινωνική ανισότητα

Η "Διάκριση" της Τιφέν Ριβιέρ, εμπνευσμένη από το έργο του κοινωνιολόγου Πιερ Μπουρντιέ, κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις Αντίποδες.

Το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου υποδέχεται το 2025 με διαλέξεις και επιστημονικό συμπόσιο

Μια σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων που συνδυάζουν την επιστήμη, την ιστορία και την τέχνη, αναδεικνύοντας την πολύτιμη συμβολή του στη διατήρηση και ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

"Κοινός Τόπος": Αφιερωματική έκθεση στο πολυδιάστατο έργο του Γιώργου Δουατζή στο Λόφος art project

Η τέχνη συναντά τη ζωή και το έργο του Γιώργου Δουατζή, μέσα από μια αφιερωματική έκθεση που αναδεικνύει τη βαθιά του σχέση με την ποίηση, τη ζωγραφική και τη δημιουργική σκέψη.

"Τέχνη Νοημοσύνη. Αναδρομή σαν μισή ανάσα": Η πολυδιάστατη καλλιτεχνική πορεία του Μιχάλη Μανουσάκη

Η αναδρομική έκθεση του καλλιτέχνη αποτελεί ένα πολυδιάστατο ταξίδι στις δημιουργικές του αναζητήσεις από το 1969 έως το 2024, συνθέτοντας μια εμπειρία τέχνης και συναισθημάτων.

"Τοπιογραφία": 20 χρόνια ζωγραφικής εξερεύνησης της φύσης από τον Αχιλλέα Χρηστίδη

Μια αναδρομή στη δημιουργική πορεία του καλλιτέχνη, αναδεικνύοντας την πρωτότυπη προσέγγισή του στην αναπαράσταση της φύσης και την αφηγηματική δύναμη των τοπίων του.