Ο Εντουάρ Λουί έρχεται στην Ελλάδα για το νέο του βιβλίο

Ο Γάλλος συγγραφέας θα συζητήσει με την κριτικό λογοτεχνίας Μαίρη Καιρίδη με αφορμή την έκδοση του "Η Μονίκ δραπετεύει".

The_Many_Lives_of_Edouard_Louis «The Many Lives of Edouard Louis»

Ο Εντουάρ Λουί συζητά με τη Μαίρη Καιρίδη (κριτικό λογοτεχνίας) την Τρίτη 29 Οκτωβρίου στις 20:00 στο θέατρο Χώρα (Αμοργού 20, Κυψέλη) με αφορμή την έκδοση του καινούργιου του βιβλίου "Η Μονίκ δραπετεύει". Μετά τη συζήτηση το μπαρ του θεάτρου θα είναι ανοιχτό για τους/τις/τα παρευρισκόμενους/ες/α.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Εντουάρ Λουί για το "Η Μονίκ δραπετεύει": "Αυτό το βιβλίο που διαβάζετε είναι, κατά κάποιον τρόπο, το αποτέλεσμα μιας παραγγελίας από τη μητέρα μου. Δεν το αποφάσισα, δεν το προγραμμάτισα. Δεν ήταν δική μου ιδέα εξαρχής. Τίποτα στη λογοτεχνία δεν μου είχε δώσει ποτέ τόση χαρά". Τη μετάφραση έχει εκπονήσει η Στέλα Ζουμπουλάκη.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Εντουάρ Λουί γεννήθηκε στην Αλλενκούρ της Γαλλίας το 1992 με το όνομα Εντύ Μπελγκέλ. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στην École Νormale. Το πρώτο του βιβλίο, Να τελειώνουμε με τον Εντύ Μπελγκέλ (μτφρ. Μιχάλης Αρβανίτης, 2018), προκάλεσε έντονη δημόσια συζήτηση, γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία, μεταφράστηκε σε πάνω από είκοσι γλώσσες και διασκευάστηκε για το θέατρο, όπως και όλα τα επόμενα έργα του. Από τους αντίποδες κυκλοφορούν σε μετάφραση Στέλας Ζουμπουλάκη η Ιστορία της βίας (2019), το Ποιος σκότωσε τον πατέρα μου (2020), οι Αγώνες και μεταμορφώσεις μιας γυναίκας (2021) η συζήτηση ανάμεσα στον Εντουάρ Λουί και τον Κεν Λόουτς, Διάλογος για την τέχνη και την πολιτική (2021), η Αλλαγή: μέθοδος (2022) και το Η Μονίκ δραπετεύει (2024).

Το βιβλίο θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία την Πέμπτη 24 Οκτώβρη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Καθίσματα του "Ιντεάλ" και αποδομημένες παιδικές χαρές δίνουν ξανά ζωή στο ερημωμένο Μέγαρο Σλήμαν-Μελά

Πήραμε μια πρώτη γεύση από την ομαδική έκθεση "wanderlust / all passports" σε επιμέλεια Κώστα Πράπογλου, η οποία καλεί τον επισκέπτη σε μία ιδιότυπη επανεξερεύνηση του ιστορικού μεγάρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
17/10/2024

Νέο βιβλίο από τη συγγραφέα πίσω από την "Παραλία"

Μετά το "Κορίτσι με το σαλιγκάρι" που ενέπνευσε την τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ, κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Πηνελόπης Κουρτζή με τίτλο "Το κορίτσι της παραλίας".

Μια μελέτη για τον Βενιζέλο παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης προσκαλεί τους αναγνώστες στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Πετσάλη-Διομήδη "Ο Βενιζέλος και η πρόκληση της Μεγάλης Ελλάδας. Γεγονότα και επανεκτιμήσεις (Τόμοι Α΄–Γ΄)".

Ένα νέο βιβλίο για εφήβους έρχεται από τις εκδόσεις Διόπτρα

Μια πρωτότυπη ιστορία που κινείται ανάμεσα στην Κέρκυρα των 90’s αλλά και στην Αθήνα του 19ου αιώνα κυκλοφορεί προσεχώς.

"Κανά Δυο Φωτογραφίες": Συνεχίζεται η εντυπωσιακή έκθεση φωτογραφίας στο Cinobo Όπερα

Μέχρι τον Νοέμβριο μπορείτε να δείτε τη φωτογραφική εγκατάσταση του Δημήτρη Μουγκού στον αθηναϊκό κινηματογράφο.

Δύο ποιητικές συλλογές της Σοφίας Παπαχριστοφίλου παρουσιάζονται στο Επί Λέξει

Οι εκδόσεις Κοράλλι προσκαλούν τους αναγνώστες στην παρουσίαση των δύο βιβλίων στον φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου.

Το "Λεξικό του ιδιώματος της βορειοανατολικής Αρκαδίας" παρουσιάζεται στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη

Οι Εκδόσεις Πατάκη προσκαλούν τους αναγνώστες στην παρουσίαση του πονήματος της Φωτεινής Κουτσούγερα.