"C’est ma place": Καλλιτέχνες διερευνούν τους συμβολισμούς ενός φαινομενικά κοινότοπου αντικειμένου

Θέματα όπως η μοναξιά, η ταυτότητα, η αίσθηση του ανήκειν, της εξουσίας και του προσωπικού χώρου παρουσιάζονται στην έκθεση.

C’est ma place

H Galerie Pont διοργανώνει την ομαδική έκθεση "C’est ma place", η οποία θα παρουσιαστεί την επόμενη βδομάδα στην οδό Λασκάρεως 55 στην Αθήνα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11/10, στις 7 μ.μ. και θα ακολουθήσει πάρτι σε έναν μοναδικό, ειδικά διαμορφωμένο χώρο με έργα των εικαστικών, στον 6ο όροφο του ίδιου κτιρίου.

Στην έκθεση και στο event, συμμετέχουν καλλιτέχνες όπου μέσα από το έργο τους διερευνούν τη συμβολική αλλά και την κυριολεκτική σημασία της καρέκλας, το οποίο από κοινότοπο αντικείμενο μεταμορφώνεται σε σύμβολο και προβάλλει την προσωπική οπτική του κάθε καλλιτέχνη πάνω σε θέματα όπως η μοναξιά, η ταυτότητα, η αίσθηση του ανήκειν, της εξουσίας και του προσωπικού χώρου. Μέσω του εικαστικού τους έργου αποδίδουν τις προσωπικές τους αφηγήσεις και τους προβληματισμούς σχετικά με το τι σημαίνει να βρίσκεσαι κάπου, να ανήκεις αλλά και να διεκδικείς τη δική σου θέση σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο. 

C’est ma place

Η καρέκλα περισσότερο από ένα απλό έπιπλο προσφέρει ατελείωτες δυνατότητες για δημιουργία και στοχασμό. Σύμβολο εξουσίας, κοινωνικής θέσης και άνεσης, οι καλλιτέχνες διερευνούν την έννοια της καρέκλας ως ένα σημείο προσωπικής και κοινωνικής ταυτότητας  αναδεικνύοντας το ρόλο της, στην ανθρώπινη ζωή και κοινωνία.

Η έκθεση παρουσιάζει έργα 14 καλλιτεχνών: Αντωνοπούλου Μαίρη, Γλύκας Απόλλων, Κατσαμπέρη Νικολέττα, Κολλύρη Μαρία-Άννα, Κοντονικολάου Γιώργος, Μπληγιάννος Χρήστος, Παλαμάρης Γιώργος, Πραβήτας Περικλής, Σιψάς Ηλίας, Σταθόπουλος Νίκος, Στόγιας Βασίλης, Ταγαρίδη Ερατώ, Τσινταβής Φίλιππος-Γεώργιος, Χατζής Βαγγέλης.

Κάθε καλλιτέχνης προσεγγίζει το θέμα μέσα από το δικό του πρίσμα προσφέροντας μοναδικές ερμηνείες στην έννοιας της θέσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη 

Οι καλλιτέχνες θα είναι παρόντες για να μοιραστούν τις σκέψεις και τις ιστορίες πίσω από τα έργα τους. Για πληροφορίες και ραντεβού ξενάγησης επικοινωνήστε με την γκαλερί. 

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η πρώτη συγγραφική επιτυχία του Παζολίνι στα ράφια από τις εκδόσεις Gutenberg

Η "σκοτεινή" πλευρά της Ρώμης, κατά τις πρώτες δεκαετίες μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με την ιδιαίτερη ματιά του Πιερ Πάολο Παζολίνι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/10/2024

Κυκλοφορεί ξανά εξαντλημένο βιβλίο του Μάνου Χατζιδάκι

Βρείτε προσεχώς από τις εκδόσεις Ίκαρος τα "Σχόλια του Τρίτου", το ποιητικό μανιφέστο του υπάρχειν που αποτελείται από κείμενα του μεγάλου συνθέτη εκφωνημένα στον αέρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Οι νέες εκθέσεις στο Tavros εξετάζουν τη σχέση μας με το παρελθόν και την ιστορία

Δύο σύγχρονοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα ατομικά τους πρότζεκτ και μας δίνουν νέες προοπτικές για την πρόσφατη ιστορία.

Ραντεβού στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου για ξεναγήσεις στο "space of togetherness"

Επισκεφθείτε την έκθεση με τις βοηθούς επιμελήτριες Μαρία Ταυλαρίου & Γαλήνη Νόττι.

Σπάνιες πρώτες εκδόσεις των Σεφέρη, Ελύτη και Καζαντζάκη βγαίνουν σε δημοπρασία

Η VERGOS Auctions διοργανώνει τη διήμερη δημοπρασία "Σπάνιων Βιβλίων, Χειρογράφων, Εγγράφων & Χαρακτικών".